От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?

Президентът на Турция обвини във фашизъм Меркел и Шулц
163
От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган. Защо?
Снимка: Reuters

"От сутрин до вечер Турция, от сутрин до вечер - Ердоган… Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?", изля яда си турският президент, обвинявайки Меркел и Шулц във фашизъм. Поводът - техни изказвания за Турция, пише "Дойче Веле".

Турският президент Ердоган отново се разгневи на германски политически лидери, като косвено ги обвини във фашизъм. Без да назовава поименно Ангела Меркел или Мартин Шулц, той обяви методите им за "нацистки". От речта му пред привърженици на неговата партия в Анкара обаче стана съвсем ясно, че Ердоган визира конкретно именно канцлерката Меркел и кандидат-канцлера на социалдемократите Шулц.

"Защо се смятате за засегнати? Та нали не казвам, че сте нацисти или фашисти. Само описвам ситуацията. Това е фашизъм, това е нацизъм!", борбено заяви Ердоган.

"Какво толкова Ви е сторил този Ердоган?"

Той се позова на апела на Мартин Шулц за прекратяване на присъединителните преговори с Турция, както и на изразеното впоследствие одобрение от страна на Ангела Меркел. И други турски правителствени представители отправиха през изминалите дни критики, че темата за Турция се е превърнала в елемент от предизборната борба в Германия.

Турският президент заяви раздразнението си от това, че политиците в Холандия, Белгия, Австрия, а сега и в Германия водели предизборна борба с антитурски лозунги. Ердоган препоръча на Германия да се грижи за собствените си проблеми: "Да не би тези избори да са в Турция? Или все пак – в Германия? Защо все се занимавате с нас? Изборите са си ваши. Правете си ги! На нас ни е все едно, кой ще спечели. Но на сънародниците си в Германия препоръчвам: Не избирайте враговете на Турция!".
 
Като врагове на Турция Ердоган наскоро набеляза германските християндемократи, социалдемократите и Зелените. Той сравни сегашната ситуация в Европа със ситуацията в навечерието на Втората световна война. Независимо от всичко,Турция продължавала да държи на присъединителните преговори с ЕС.

"Пълноправното членство в ЕС е стратегическа цел за Турция и тя няма да се откаже от тази официална държавна политика", заяви Ердоган. Според него, Турция вече е изпълнила своите задължения, но ЕС не бил удържал на обещанието си. Лицемерно било да се принуждава Турция сама да сложи край на преговорите за влизане в Общността.

През пролетта на тази година Ердоган отново обвини германското правителство в нацизъм. Тогава той се ядоса, че Берлин осуети предизборните изяви на турски министри в Германия преди провеждането на референдума за промяна на турската конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Тодор Живков пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
27
10
 
13
 
! Отговори
77 преди 6 години
Нашите комунисти плюят по диктатора Ердоган, а в същото време възхваляват българския му вариант Тодор Живков, а те си приличат много.
26
1
 
16
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
ЕС има договор за свободно придвижване и безвизов режим със САЩ. А българите като пълноправни членове на ЕС могат ли да пътуват свободно без визи за САЩ?
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото до Турция, били смев едно държавно образуваниезаедно с тях, насила, като вторакатегория поданици и т. н. ине желаем това да се повтаря.Защото ЕС означава някаквазагуба на суверенитет и привземане на решения се налагатпо-големите държави без да иматправо на това.Полша, Чехия,Унгария са прави и който не горазбира си е за негова сметка.
24
11
 
11
 
! Отговори
_Революционер_ преди 6 години
Така, първо честит 9-ти Септември !!!Успех на ПКК в революционната борба за свободен Кюрдистан, и новата създаваща се държава на хоризонта ! Успешен преврат !Свобода за всички онеправдани !Да живее революцията !!!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция няма сега нито една стотинка външен дълг.При Ердоган те не само си изчистиха дълга но наскоро искаха те да дават заеми на МВФ.От там им отказаха-щели сами да си напечатат евра и долари без покритие-хи хи...Сериозно-Ердоган не е за подценяване-страната е в разцвет.Е това може да не се нрави на еврочиновниците но истината е такава.
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не правителството не беше сменено на 9 ти септември и България не беше сменила монархо-фашисткия курс който беше поела с Хитлер, нашите европартньори и най-вече Англия бяха планирали разделение на Бългаирия. Гърция щеше да стига на 30 километра от Пловдив и 70 километра от София, цяла западна България отиваше към Сърбия.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние, болшинството българи,не сме подкрепяли фашизъм,американски цветни революции,майдани и т. н.Това са малкигрупи хора, но със силно озвучаванеи медийна поддръжка и се създава впечатление едва ли не, че това е правилно и мнозинството така иска.
20
8
 
9
 
! Отговори
EC преди 6 години
Е основан на християнските ценности и Турция няма място в него
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес се навършват 73 години от началото на мизерията и грабежа на България
18
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже днес е 9 септември по една мутренска телевизия казаха че днес се навършват 73 години от преврата за какъв преврат бълнуват нямам напредстава. На мутрите ще им кажа че днешният ден не е преврат а освобождение от монархо фашистката хунта на цар Борис. Да знаят и да помнят че българия е била съюзник на ХИТЛЕР днешният ден не е преврат а освобождение от хитлеризма.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не нарича напразно украинците фашисти.Те самите си го признават с гордост.Пусни си някой клип от Майдана и ще разбереш.
16
3
 
7
 
! Отговори
До преди 6 години
Да, но бандеровците отначало са подкрепяли нацистите. Поне, докато не са разбрали какво смятат да правят германците със славянското население в Източна Европа.
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа вече е бита карта с застарява що население единствено младите турци или араби ще задвижат икономиката и демограф ския проблем избора е на Меркел кефти араб кефти турчин
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да наричате украинците фашисти. Нито Десен сектор са фашисти. В Украйна са бандеровци, а Бандера е лежал няколко години в нацистки концлагер, какъв фашист може да е? Разбира се шаблона е, че щом е против болшевиките е фашист, но да си припомним, че най-големите фашисти са болшевиките, заедно си поделиха Полша.И После вече живеещ във ФРГ Бандера е убит от болшевиките.В днешно време е обвинен във фашизъм от медиите на фашиста Путин.Фашисти са болшевиките.
13
13
 
15
 
! Отговори
HawkTheOttomanFaggot преди 6 години
Дано час по-скоро умерената кюрдска опозиция да свали Ердоган от власт!
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15 "Меркел лае а Ердоган днес е в КАЗАХСТАН и се подписват сделки за милиарди"Не знам кой лае и кой подписва.Знам ,че турците продължават да ходят да работят в Германия,а не обратното.
11
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за какъв фашизъм говорите в Турция.България беше първата страна подкрепила откровено фашисткия преврат в Украйна.Дори външния ни министър ходи до там да подкрепя фашистите от Десен сектор и Азов.В Турция може да има диктатура но са много далеч от фашизма.Дори не подкрепиха оригиналните фашисти за разлика от нас.
10
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел лае а Ердоган днес е в КАЗАХСТАН и се подписват сделки за милиарди ,ето той е диктатор който мисли за страната си
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8 "не съм чул да ходи като нашия да рекетира хората да му дават без пари суджук..."Преди време излязоха записи,уличаващи синовете му е далавери за милиарди.Просто мащабите са различни. Все пак България е 7 милиона,а Турция 77 и икономиката а оттам и далаверите са по-големи.