Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма

Турция съобщила на Бангладеш, че ще съдейства при нужда
10 сеп 2017 13:46, Петя Славова
134
Ердоган готов да помага на бежанците от Мианма
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че страната му е готова да подпомага бежанци от Мианма, предаде ТАСС.

"Мюсюлманските ни братя са третирани много жестоко в Мианма, карат ги да напускат домовете си. Ние трябва да положим всички усилия, за да се избегне това несправедливо отношение към тях. Също като правителствата на Мианма и на Бангладеш искаме да работим заедно, за да се избегне тази човешка драма", каза Ердоган.

Турският президент изтъкна, че мюсюлманите, търсещи убежище в Бангладеш, също имат нужда от помощ.

"Съобщихме на властите в Бангладеш, че искаме да помогнем в това отношение. Всички ислямски народи трябва да полагат общи усилия за предотвратяване на това насилие", подчерта Ердоган, цитиран от БТА.

Мюсюлманските бунтовници рохинги обявиха едномесечно примирие, за да може в мианмарския щат Ракхайн да влезе хуманитарна помощ, съобщи по-рано днес Асошиейтед прес.

При сблъсъци между армията и бунтовниците там загинаха стотици. Броят на рохингите, избягали от Мианма в Бангладеш от 25 август насам, е достигнал 290 000 души, информира вчера Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари