ЕС без граници - не покана за терористи, а за туристи

Жан-Клод Юнкер отговаря на различни въпроси на граждани
14 сеп 2017 18:45,
30
ЕС без граници - не покана за терористи, а за туристи
Снимка: БТА

Отпадането на границите в ЕС не е покана към терористите, това се прави в полза на европейците. Премахваме границите за туристите, не за терористите, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Час и половина той отговаряше на въпроси на граждани, включително на младежи, прочули се в YouTube и на журналист от Евронюз. Юнкер отказа да бъдат смесвани темите с преминаването на терористи през границите и вчерашното му настояване България и Румъния да бъдат незабавно приети в Шенген, предава БТА.

Важното е тайните служби да обменят данни за обстановката в техните държави. От 2001 г. трябваше да въведем този обмен и ще го направим, заяви Юнкер.

Попитан защо във вчерашното си годишно слово пред Европейския парламент за състоянието на ЕС е говорил малко за напускането на Великобритания, той коментира, че това е въпрос, който трябва да тревожи британците, а не европейците - европейците трябва да се интересуват от него. Това не е бъдещето, а част от миналото. Не ми е известно друга държава да възнамерява да напусне ЕС, посочи Юнкер.

Трябва да инвестираме в Африка, ако искаме африканците да си стоят там. Въпросът с прилагането на миграционните квоти предизвика конфликт между държавите от ЕС и страните от Вишеградската четворка, а не сблъсък с ЕК. Вишеградците трябва да приемат, че проблемът може да бъде решен само със съпричастие между европейците. Обмисляме какво да предприемем след решението на Съда на ЕС, последиците от наказателните процедури на комисията не са приятни, но не отправям заплахи, ще им дадем време, трябва търпение, добави той по повод на продължаващия отказ на държавите от Централна Европа да се съобразят с квотите.

Огромното мнозинство от поляците остават свързани с европейската идея, посочи Юнкер за кавгите с властите във Варшава. Не насилвам никого да влиза в еврозоната, това е възможност, предвидена в договора за ЕС - все някога всяка от държавите от Общността да приеме общата валута, освен Дания, поясни председателят на ЕК.

Събирането на данни от дружества като Гугъл е опасно - дори държавите нямат толкова лична информация за гражданите. Срещу разпространяването на фалшивите новини може да се действа, само когато източникът им се окаже държава. В ЕС 80 на сто от дружествата са били удряни от хакери, отбеляза председателят на комисията.

Той заяви, че ако каталунците решат да напуснат Испания, ЕК ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново.

Никога не бих отказал на жена със забрадка работа в ЕК, каза Юнкер. По неговите думи имало такива жени сред служителите в комисията. Бурките не ми харесват много, уточни председателят на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Тоя ми прилича на дърт пезевенгин...!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Нито България ще влезе в еврозоната, нито ЕС ще остане единен . Скоро ЕС ще се разпадне на три части.
19
3
 
9
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Какви са опорките на Соршош?
18
2
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тоа верно ли си верва?Европа стана курорт за всякаква алахогъзна ***!Точка!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдички терористи-комунисти,преименовали се след 1989,пишат тук тъпотии и злорадстват,но се ползват с охота от постиженията на демокрацията,дори злоупотребяват с тях.Гамени,които живеят с крадените от от самите тях,от бащите,или от дедите им,от държавата пари.Червена ***.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е читав в главата тоя човек гледа като нефелен или предрусал.На мен ми прилича на биполярно с шизофрения.Ако има психиатри да се изкажат.
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готин е Юнкера. Направо си каза, че ЕК няма да промени политиката си и на който не му изнася да се изнася. Няма да го спират. Така, че пътят на каскетите за референдум за излизане е открит. Проблем само ще е намирането на 500 хил. бастуна да се подпишат.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наименованието на прикоткваните ислямски банди се променя,същността(заливане на ЕС с терористи) си остава - почнаха като "бежанци",преквалифицираха ги на "мигранти" и сега им предоставят територии без граници , под наименованието,"туристи"!Въртят го,сучат го и все по-големи улеснения създават,само и само,да унищожат ЕС!Изглежда вече са уредили въпроса,как ще ги финансират,така,че да не прави впечатление на стадата - вместо да плащат за туристически услуги,на тях ще се плаща за тероризъм!!!
13
2
 
12
 
! Отговори
пази Боже преди 6 години
Чудно след следващия атентат, тоз и Борисовите началници какви лозунги ще издигнат?
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ***.от на снимката иска да наложи еврото на България....Ами няма да иска да налага рублата я....за твое голямо съжаление.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква люксембурска област те гони, те там всичките са един квартал на София. Обаче имат двойно по-висока производителност на труда от Германия:)))... защото само банки има там. Както е известно в банките производителността на труда е най-висока, та там се произвеждат парите:))) България, страната на нагъзените безгашници никога не може да повиши производителността защото бъркането на асфалт, независимо колко бързо го джуркаш си е работа за европейци от най-ниската предавка.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако Кърджали реши да се откъсне? Ще го приемете ли пак или да го приема Ердоган?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той заяви, че ако каталунците решат да напуснат Испания, ЕК ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново."A ако някоя люксембургска област реши да се откъсне, пак ли ще си толкова навит?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези в еврокомисията по цял ден драпат макари и мислят... накрая излиза главния мислител и оповестява поредния звучен и безсмислен лозунг. През комунизма също изобилстваше от *** лозунги, но поне съчинителите им не погубваха Европа докато ги рецитират.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той заяви, че ако каталунците решат да напуснат Испания, ЕК ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново."В Испания сигурно са му големи "фенове" след това изказване.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той заяви, че ако каталунците решат да напуснат Испания, ЕК ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново."За мен това изказване е просто скандално. Председателят на ЕК не само поощрява откъсване на територии от членките на съюза, ами дори гарантира, че ЕС ще легитимира новообразувалите се държави с покана за членство.
5
2
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Терористи мачкат туристи като *** по улиците.Нали не мачкат юнкерчета и компания ?!
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЕС без граници - не покана за терористи, а за туристи"... и инженери, химици, ядрени физици, теоретични математици, нали така? За "туристи", дето забравят да си тръгнат.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще стоим в тази загубена европейска империя? Нито ще ни донесе повече сигурност, нито по-добро уплавление, нито някакво богатство. За какво ни е да се кланяме на Брюксел, като кухи банкянски кратуни?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път, когато този наглец изкаже мнение, предизвиква силен гняв у мен. Хора умират заради решенията, които Брюксел взима с лека ръка, сигурността на гражданите на целия континент е под постоянен риск, а тоя ми говори за обмяна на данни между службите и за туризъм. В немалко от атентатите се оказа, че службите на пострадалата страна са знаели за терористите на нейна територия.