Сръбският премиер и министри - на гей парада в Белград

Ана Бърнабич признава, че е лесбийка, президентът отклони поканата
Обновена: 17 сеп 2017 20:13 | 17 сеп 2017 20:06, Анисия Иванова
87

Снимка: Reuters

Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко Ружич, както и кметът на Белград Синиша Мали, се присъединиха към участниците в гей парада на Цветния площад в Белград, откъдето тръгна тазгодишното шествие, предадоха сръбските агенции.

Президентът Александър Вучич също бе поканен да дойде, но той благодари за поканата и я отклони.

Участниците развяваха голямо знаме с цветовете на дъгата, носеха и знаменца в същите цветове. Улиците, по които  премина шествието, бяха затворени за движение. По маршрута имаше около 2000 полицаи. Това е половината от ангажираните по време на миналогодишното шествие сили, каза Горан Милетич, един от организаторите.

"Правителството на Сърбия е тук за всичките си граждани, както за мнозинството, така и за малцинствата, за да покаже че уважава различността", заяви Ана Бърнабич, която не крие, че е лесбийка.

Тя е първият премиер на балканска страна, участващ в гей парад, съобщава БТА.

"Преди няколко години беше трудно да си представим това, което сега е съвсем нормално, така че след известно време ще бъде нормално да говорим по теми, за които днес не сме готови. Границите на печелене на свободата се изместват и през последните години ние като общество направихме големи крачки напред", каза Ана Бърнабич в интервю за днешния брой на вестник "Политика".

Основните искания на гей общността, формулирани от Горан Милетич, са три - борба с насилието над връстници гейове в училищата, приемане на закони, които да дадат възможност във всички аспекти на лицата, които искат да променят пола си, да го направят, и третото е приемане на закон за регистриране на партньорството между двойки от един и същи пол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Резил ! Сърбите този път яко се изложиха.Явно и на тях им налагат евроатлантически "ценности".
40
8
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
I Aleksandar Makedonski e bil gey i da go kriqt i da ne ima mnogo anti4ni aftori koito go potvarjdavat
39
6
 
10
 
! Отговори
ооооооХХХХ преди 6 години
за сърбите всичко вервах ама да се кланят на педеругии - е това вече е твърде много.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно нали само в лошата Европа имаше такива паради ?? Нещо, не разбирам :))) Шах с пешката.
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Урудска държава с педеЛасстки народ. Официално са приели содомията за държавна религия ,след сръбско-Българската война. Нормално! Да го фелацио.
36
6
 
16
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!! преди 6 години
Нека белия европейски мъж спи с други мъже. Нека бялата европейска жена отхвърля опитите на белите европейски мъже за нормално общуване и семейно съжителстване. Нека бялата европейка да спре да ражда деца, за да гони кариера. Нека тя да се захласва по черни или арабски мъже, защото са "много надарени" и "истински мъже", за разлика от импотентния бял европеец. Това е скрития геноцид срещу белите европейци. :)
35
3
 
8
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!! преди 6 години
Хомосексуализма не е единствен проблем. Феминизма е другият. В исторически план мястото, където жените ВИНАГИ са били уважавани и са умали най-големи права, е Европа. Сега феминизма се представя като движение за равенство между половете, защото били дискриминирани. В Африка, Близкия и Далечния Изток на жената се гледа като на *** за разплод, но там подобни движения за равенство липсват. Защо ли? К
34
4
 
10
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ!!! преди 6 години
А защо няма гей паради в Близкия Изток или в Африка? Защо там населението умишлено се държи неграмотно и се размножават като зайци? Защо само в Европа ни налагат по толкова грозен начин антиестествения хомосексуализъм? Гей парадите озлобяват допълнително хората срещу хомосексуалните, целта не е да се премахне дискриминацията, спрямо тях. Целта е да атакува и без това ниската раждаемост на белия европеец.
33
5
 
10
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Хахаха, интересно ми е как ще коментират тази новина путинофилистиците, за които Сърбия, Путин и Московията са една Света Православна Троица! :)) Как така в Сърбия, послушното джудже и прокси на Путин, се правят Гейпаради? Нима това е одобрено от Него? А иначе, да, да се парадира с пeдeразтия (вид медицинско заболяване) в каквато и да било форма е признак на Евротолеризъм и неминуемия край него упадък!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газ Мас и Оцет
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеално ! точно там ви е мястото ! даже викнете и ония с имена на човешки органи ! те са ви господари ! а вие сте им слуги !
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след парада сърбия ще бъде приета в евро гей парада.
29
4
 
7
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Някой ден ЛГТБИ ( или каквато им е там абревиатурата), ще станат повече от хората. И тогава хората, като малцинство, ще си имат фондации, които да ги защитават и осъждат п.е.де.ра.сите...
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,този път сърбите много се изложиха.Къде им отидоха "мужкарите",стопиха ли се или минаха на другия бряг,но не отива на добре работата.С тия гей паради ,дрога и алкохол,мъже не останаха,затова мюслите ще ни претопят преди да сме се усетили.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога насред Тел Авив позволят евреите подобни шествия и сборища тогава ще стана толерантен. А не разни финансирани от тях фондации да ми казват какво да приемам и харесвам в моята държава.
26
5
 
3
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Sarbite sa po-golemi atlantici ot nas.Ne moje da gi stignem.
25
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
резил за сьрбия
24
5
 
27
 
! Отговори
ами преди 6 години
Преди не ме интересуваха,приемах ги каквито са,но сега с тези нахални шествия......отврат!!!!!!!!!!!
23
5
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Почнаха ги и тях с *** ценности. Скоро и кюмю рчета ще им доставят
22
5
 
22
 
! Отговори
аз преди 6 години
Евреите-масони са превзели и сръбската власт