Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия

"Щом не могат да предложат подобна система, да не говорят"
Обновена: 24 сеп 2017 15:37 | 24 сеп 2017 14:10, Анисия Иванова
149
Ердоган: САЩ да не коментират покупката на С-400 от Русия
Снимка: БТА

САЩ нямат право да казват каквото и да било на Турция във връзка с купуването от Русия на зенитно-ракетни системи С-400, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, позовавайки се на турския телевизионен канал "А Хабер".

Още по темата

Ако САЩ не могат да ни предложат подобна система, то също така не могат и да говорят на тази тема, заявил Ердоган.
Например, ако Конгресът не одобри доставка на пистолети SIG Sauer /за охрана на Ердоган/, то не си мислете, че ще чакаме, докато те променят своето решение. Произведеното в Турция оръжие не е с нищо по-лошо, заявил Ердоган.

Турският лидер подчертал, че въпросът за С-400 дори не е бил повдигнат на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в четвъртък.

По думите на Ердоган основното, което те обсъждали, е била ситуацията в Ирак и Сирия, а също така въпросът за екстрадицията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара смята за главен инициатор на опита за преврат през юли 2016 г.

На 12 септември турският президент съобщи, че Анкара е подписала с Москва споразумение за купуване на системи С-400. След това говорителят на Пентагона Джони Майкъл заяви пред ТАСС, че САЩ са недоволни от решението на Анкара да купи С-400 от Русия. По-рано опасения по отношение на споразумението между Турция и Русия изрази и министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

В отговор на позицията на Вашингтон турският лидер неведнъж е казвал, че ако Турция не може да купи въоръжение от САЩ и НАТО, то републиката "самостоятелно ще предприема мерки за осигуряване на собствената си сигурност", посочва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
8
 
10
 
! Отговори
До Кокошката 1 преди 6 години
Ами като съобщаваха по турската тв за разговорите и Ердога казал "Това, че САЩ не ни го дават (Гюлен) ни кара да се замислим"... Толкова... нито протест, нито нещо друго. Ти май турска телевизия не гледаш а кокошке?В Турция поне 50 % са против диктатора и с право.
97
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100 % TURKИ откъде извират Тигър и Ефрат?От турски Кюрдистан.И като извират оттам тапи ли ще им сложите, какво?
96
10
 
11
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Евалла, Тюркие. Само Господ, на когото вие викате Аллах, знае какво ще се случи. Но ще има сеир с Тюркие. От високо като паднеш по-боли, отколкото от ниско.
95
6
 
13
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
На кюрдите не им върви и на ладери ....Барзани ги прецаква по неусетния начин , но те не го усещат.....Турция го хранеше поеше и му даваше пари за да плаща заплатите на на подчинените си ....А един пък е написал ,че Ефрат и някакъв язовир е бил в техни ръце !Нека въпросния погледне на картата , откъде извират реките Тигър и Ефрат. ...и после сам си отговори. ....
94
3
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Сирия не само не загуби войната, ами е в цялост, и с основателни претенции, за окупирана от непоканените коалиции и свободни играчи, на нейна територия. За разделянето и към момента и дума не може да става. Зад подобен сценарий, ще са само САЩ, и то вероятно в подкрепа на Иракските кюрди. Тръгне ли с едните, следва и за Турските кюрди. За това Ердо, се дърпа на САЩ. Сирия след ИД, ще се разправи с всички групировки, отказващи политическия решение и желаещи разделяне на Сирия. За сега поне е така
93
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах по турските телевизии как Ердога иска от САщ Гюлен и как те не му го дават. И как Ердога като куче клекна.Показаха му къде му е мястото."Ние сме замислени относно решението на САЩ" (да не предават Гюлен на Турция).Със САЩ не може да се мери Ердога. Няма капацитет.
92
2
 
5
 
! Отговори
Златният Шмайзер преди 6 години
Кога е продълвението на златният век Киосем ?Чудно ми е еничарите дали ще превземат властта отново ?Защото независимост от 108 години не е имало господа зависими русофили и американофили и никрофили :)
91
14
 
26
 
! Отговори
Хамериканизацията преди 6 години
Тоя *** кефи как си оправя отношенията със Русия и го забива на Америка .В същото време дига стандарта на живот в Турция .Хората го обичат защото е силен и се бори за собстшената си родина .Ние тука нямаме такъв лидер всички са папагали и изпълняват политиката на Америка .Не защитават интересите на народа .
90
9
 
7
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До 101 :Не се обеснявай бе ,червен смърдящ плъх.Надушваш се от километри.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Да, да, за буфер стават, но държава не са , колкото и да грухтиш...
88
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...........Държава Украйна няма, има части от Полша, Мо...............Колкото и да *** руските ***, че няма държава Украйна, тя съществува и е най-добрия буфер между цивилизования свят
87
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87Русия си взе своето. И Украйна няма защо да заблуждава света, че Крим е украински. Държава Украйна няма, има части от Полша, Молдова, Беларус и най-много от Русия в нея. Руските територии са заграбени още при комунистическия режим от болшевика Хрушчов - селянин от Украйна, стигнал до генсек на КПСС, и подарени на Украйна като откуп за избитите по негова вина хора там. Така че, Украйна и сега държи анексирани руски земи в своите граници. И трябва да ги върне, ако не е фашистка.
86
1
 
4
 
! Отговори
мен преди 6 години
До 81Що не мога да се сетя този звяр да е спечелил поне една вокна
85
11
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
САЩ направиха 4 укрепени бази в Източна Сирия, кюрдите завзеха половината територия. След като Иракски Кюрдистан се отдели, и сирийските кюрди ще се присъединят към него. Кюрдистан в Близкия Изток ще е това, което е Косово на Балканите. А Турция реши ли да прави номера, ще остане без южните си провинции.
84
12
 
11
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 87Не пиши глупости,русофилски ***.Турция е 4-тата по сила държава в НАТО.Ердоган купува тези бедни системи ,за да може да сваля по-лесно руските самолети ,въпреки че и до момента имаше успех в това начинание от което руснаците се ***.Въпреки това ,турците са съюзник на САЩ и думите на Ердоган са продиктувани ,заради това ,че САЩ подкрепят Кюрдите ,но стане ли война ,Турция винаги ще бъдат зад САЩ,не се притеснявайте вие.Това не е руската *** ,че да е сама на сцената.
83
2
 
6
 
! Отговори
Някой сериозно преди 6 години
вярва ли че исляма и Турция в частност, ще обърнат върховенството на САЩ и евреите в него
82
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция все още нищо не е купила. Ердоган се опитва наивно да блъфира американците заради подкрепата им за кюрдите. Ердоган имаше задача да навлезе в Сирия и да махне Асад, Западът затова го хранеше толкова години като куче, но Ердоган се уплаши от атентатите, които руснаците му организираха, и даде заден ход. Оттам нататък за Запада Ердоган е пътник. Цялата постановка с преврата си я разигра той, за да си спаси царуването.
81
1
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Смехурко ли сиБахурко ли си, явно си невжа. Турцуя е пределно наясно че с С400 което ще закупят, един руски самолет няма да свалят, присто това е експортен вариант ,но това ти е мн сложно за теб...още в Ирак се видя с френските ПВО комплекси на Садам.
80
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН И РУСИЯ ПОСТИГНАХА СЛЕДНОТО -БЕЗ ВОЙНА СИ ВЗЕХА СТРАТЕГИЧЕСКИЯ КРИМ И БОГАТИИЯ НА РЕСУРСИ ДОНБАС,ДАДОХА ЯДРЕНИТЕ ТЕЪХНОЛОГИИ НА АРИЙЦИТЕ ОТ ПЕРСИЯ ТА ДА СЕ ГЪРЧАТ Ж*ДОВЕТЕ, ПУТИН И РУСИЯ НАПРАВИХА НА ПУХ И ПРАХ ПЛАНОВЕТЕ НА САЩ И ИЗРАЕЛ И САУ.АРАБИЯ ДА СЛОЖАТ РЪКА НА СИРИЯ ИЗПОЛЗВАЙКИИ ОБУЧЕНИТЕ И ФИНАНСИРАНИ ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ ТЕРОРИСТИ ОТ ИД ПИТИН И РАША ВЗЕХА В СВОЯ ОРБИТА ТУРЦИЯ И МОСКВА СЕ ДОКОПА ДО ПРОЛИВИТЕ И ЗА КАПАК МОСКВА НАСЪСКА МАЛКИЯ КИМ КОЙТО ПРАВИ САЩ ЗА РЕЗИЛ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dodo NY РЕФЕРЕНДУМ НАПРАВИ И СЛАВИ ТРИФОНОВ-- промени ли се нещо в България