В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!

Не защитаваме Пхенян, изтъкна Лавров
Обновена: 24 сеп 2017 18:09 | 24 сеп 2017 18:07,
401
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!
Снимка: Reuters, архив

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са уверени, че тя разполага с ядрено оръжие, което може да бъде използвано като ответна мярка, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ, излъчено днес.

"Американците не само подозират, а точно знаят, че Пхенян разполага с ядрени бомби. Президентът Владимир Путин неведнъж, говорейки по този въпрос, е казвал, че е невъзможно да си представим, че американците или който и да е друг имат стопроцентова информация за всички без изключение обекти" в Северна Корея, добави Лавров.

"Аз сега не искам да защитавам Северна Корея, а просто казвам, че всички сме съгласни с такъв анализ на ситуацията", добави руският външен министър. Според него тази логика е била подкрепена от повечето негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров изрази надежда, че тази логика ще бъде взета предвид и от аналитиците във Вашингтон. В противен случай, отбеляза той, ситуацията може да излезе извън контрол и да се стигне до "много непредсказуем пик, и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, ако не и стотици хиляди съвсем невинни граждани в Южна, Корея, в Северна Корея, разбира се, и в Япония, а и Русия и Китай са съвсем наблизо".

Спирайки се на вътрешнополитическите борби в САЩ, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е дошъл несистемен кандидат. Русофобите буквално изпаднаха в нервен срив от победата на Доналд Тръмп на изборите, и сега същите тези русофоби се опитват да притиснат неговата администрация в ъгъла, каза руският външен министър.

"Главна роля тук, разбира се, играят демократите, които и досега обвиняват руската намеса за поражението на Хилари Клинтън. Но освен тях, и републиканците в значителна степен, поне по някои въпроси, активно се присъединяват към демократите. Това може да се обясни с избирането на несистемен човек, който намери път към сърцата на избирателите", посочи първият руски дипломат.

Говорейки по темата за реформирането на ООН, Лавров каза, че в световната организация несъмнено има натрупани излишества ("мазнинки"), които трябва да бъдат "изрязани", но това трябва да стане внимателно, за да не бъде засегнат нейният жив организъм. Тези бюрократични излишества до голяма степен се обясняват с това, че в ООН членуват 193 страни. Всяка от тях има "абсолютно обяснимо желание" да бъде приобщена по някакъв начин към работата на организацията и да бъде представена в нейния Секретариат, добави той.

Публикуваната тези дни декларация на САЩ за реформа на ООН няма отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на организацията и не е ръководство за работата на нейните органи, подчерта Лавров. Макар че тази декларация е подписана от голям брой държави, това не я прави официален документ на ООН. "Да, въпросното мероприятие се проведе в тази сграда (централата на ООН в Ню Йорк - б.р.), но то няма никакво отношение към структурите, създадени въз основа на Устава на ООН", изтъкна той.

Според него изложените в декларацията принципи биха могли да станат основа за работата на Секретариата на ООН само ако той получи за тази цел съответен мандат. А такъв мандат може да бъде получен само от Съвета за сигурност или Общото събрание на ООН, добави руският външен министър.

Когато американският проект бил предоставен на Русия и на други страни, то САЩ се отказали да обсъждат каквито и да са формулировки в него. "Разбира се, нито ние, нито Китай, нито Франция можехме да се съгласим с такъв подход", отбеляза Лавров.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
3
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 години
В Русия уверени: САЩ няма да ударят КНДР, знаят какво ги чака!---------Тролинга е основният прицип във всяка хибридната война!)))
258
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руската *** кой ги пита? ... все едно зависи нещо от тази регионална сила
257
8
 
8
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Х-37-в е в орбита. Време на поражение след изстрелване на ракета около 30 сек. Ще има "показно" с Ким. Да се готви Джуджи.
256
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не спорете
255
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хо-хо-хо! Дочува се краваро-тролски вой на безсилие!!!! Кимчо о-пъна ли ви ушенцата?
254
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 3 дни Путин на среща с руския бизнес елит предупреди да се готвят за нови американски санкции. Едва днес се разбра каква била работата. Зукърбърг преди часове направи официално съобщение че Фейсбук ще предостави на Конгреса неоспорими доказателства за намесата на Русия в американските избори на страната на Тръмп.
253
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Край"САЩ искат да раздават "демокрация" по американски на целия свят и срещу това да му изсмукват ресурсите."Не знам кой какво изсмуква, но на теб руснаците отдавна ти са изсмукали минималното количество мозък с който си се родил.
252
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е притисната от санкции. Путин предусеща собствения си край и краят на Руската Пeдерация. Единственото на което се надява кремълската престъпна шайка е че САЩ се страхуват от ядреното оръжие и че то ще спаси руския бандитостан от неизбежна смърт.
251
5
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Дебеличкия оризар не дава да му правят корейска пролет. САЩ искат да раздават "демокрация" по американски на целия свят и срещу това да му изсмукват ресурсите.
250
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ АМИН!
249
2
 
5
 
! Отговори
Даниел Стоянов преди 6 години
Айде сега някой от "анонимните", ако се "логне" с "никнейм-Нострадамус", ще умра от смях!
248
1
 
8
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ей вярно е,че тук си пишете свободни съчинения,но не по картинка,а по равинтени фантазии.
247
9
 
6
 
! Отговори
КИМ! преди 6 години
ИКОНОМИКАТА , ***! ТАМ ЩЕ ТЕ *** ДОНИ! БОМБИ МОЖЕ И ДА НАПРАВИШ КАТО САЩ, АМА ИКОНОМИКА - НИКОГА! И ЗА РУСИЯ ВАЖИ. И ЩЕ СЕ ФАЛИРВА. И ПОСЛЕ ЩЕ ВИКАТ НА КОРРЕЙСКИЯ НАРОДЕЦ :"ИЗВИНЯВАЙТЕ, МИЛИ ХОРА" И "ВСИЧКИ СМЕ ГРЕШНИ". ПОМНИТЕ ЛИ?
246
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Коледа вместо пуйка Тръмп си е поръчал препечено корейско пpасе.
245
12
 
19
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
244
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕНЗУЕРИРАЙ, *** РУСКО! ЩЕ ТТЕ ИЗРИТАМЕ СКОРО!
243
9
 
6
 
! Отговори
Нико преди 6 години
До анонимния , южен поток е забравен строи се турски поток интересното е кой го спря ? И се договаря за северен поток 2 и защо и защо украинците вият на умряло че 1919 год. Договора им за транзит изтича а от това губят немалко както и ние в европа има две умни нации българска и украинска които на две магарета сламата не могът да разделят
242
4
 
6
 
! Отговори
Даниел Стоянов преди 6 години
Тръмп е стар "комарджия" и явно покера му идва "от ръка", докато Ким играе "руска рулетка"!PS.... правилата на игрите можете да намерите в "интернет". 😇😈👍
241
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
влязох в сайта да проверя още ли съществува КНДР)))))))))))))):
240
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким много лошо нарита и разкървави краварската морда.