Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея

Пентагонът с варианти за отговор, "ако провокациите продължат"
Обновена: 25 сеп 2017 22:28 | 25 сеп 2017 22:16, Веселина Йорданова
82
Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Пентагонът ще представи на президента на САЩ Доналд Тръмп варианти за противодействие на Северна Корея, ако провокациите от страна на Пхенян продължат, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

По-рано днес севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви, че Тръмп е обявил война на страната му и че Пхенян си запазва правото да сваля бомбардировачи на САЩ, дори ако те не са в нейното въздушно пространство, припомня Ройтерс.

"В светлината на обявената от Тръмп война всички опции ще бъдат на масата за подготовка на операциите на върховното ръководство на Корейската народнодемократична република", заяви министърът, преди да напусне Ню Йорк, където беше за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

"Ако Северна Корея не прекрати провокативните си действия, ние гарантираме, че на президента ще бъдат предложени варианти за действия, които ще позволят да се справим със Северна Корея", заяви говорителят на Пентагона полковник Робърт Манинг.

Белият дом окачестви като "абсурдни" твърденията на севернокорейския външен министър. "Не сме обявили война на Северна Корея. Да се твърди подобно нещо е абсурдно", заяви пред репортери говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Да, ако село Миндия обявивойна на Софи както казваш, е смешно, но ако селото ума яо хич няма да е смешно
65
0
 
1
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
На каква дрога си?
64
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнгелАнгеле няма нужда да карат Народа на СКорея да мрази САЩ - Мразят го БЕЗПЛАТНОВойната в Корея 1950-521951 година ООН(Разбирай САЩ) е изтласкала Корейците до старата граница. До тук ООН действа както трябва но НЕЙСЕ, ЩЕ ИЗКОРЕНЯВАМЕ КОМУНИЗЪМА и ЮРУШ НА СЕВЕР. Китай само прави само едно предупреждение - не го послушаха. След това един милион "Доброволци" с Кютек и Бой по канчето връщат ситуацията до състоянието преди войнатаСАЩ(ООН) 1952 бомбардира СКорея като унищожава дори ориз поля
63
0
 
3
 
! Отговори
До пророка преди 6 години
Ти как го разбра, Жълтуркото ли ти се обади или ти пусна имеил??? Не знам как се отива до СК но опитай да отидеш и поживееш. Само се моли да не те обявят за шпион, щото Дебелачето ще те тури на дулото на някой гаубица и ще те изстреля в КомунизамЪт.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ванга казала, Дънов казал, кой вярва на тези бръщолевения? Че бъдещето е неясно и несигурно вече го разбираме всеки ден. Зависи какъв човек ще се докопа до властта, колко ще лъже и краде. СК обявили война на Америка, нсли имали N броя подводници от 1953 скрити по света. Да нападат тогава, десант ли, що ли. И като победят САЩ ще въведат техния комунизъма ли??? Кой може да живее в този Освиенцим? Тук има няколко защитника на СК, сигурно те. Баси смешниците, те ток нямат и сено вечерят, щели да нап
61
5
 
5
 
! Отговори
пророк преди 6 години
САЩ ще бъдат изпепелени ....
60
0
 
1
 
! Отговори
учуден преди 6 години
До 71 АнонименМаалиииии ! Явно снощи си бил на тройна "доза" и днес те държи в неадекватно състояние...
59
8
 
21
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Не могат без тероризъм, еййй. Първо хвърлиха атомни бомби над Япония. После изгориха джунглата с *** във Виетнам дойде ред на Ирак-Либия-Афганистан, сега е ред на с. Корея. Терориста си е терорист, трябва да бомбардира, трябва да избива невинни.
58
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Ванга казва, че тоя път САЩ няма да могат да помагат на Русия, защото ще са заети с друго. И Дънов пророкува, че бъдещето е на жълтата раса. Руснаците, които ще останат ще бъдат духовни хора , ще ходят с раса от шаяк и тояги и ще славят бога за паничка постна шкембе-чорбица. Мъдрият Путин затова изтегли всички дивизии от там, да ги спаси и пак надхитри всички.
57
13
 
14
 
! Отговори
баба п преди 6 години
Браво Ким, продължавай да дразниш рижия ***. Имат се за големи отворковци тез от пентагона, но изглежда си намериха майстора. Тръмп е в безизходица и не може нищо да направи без разрешение от Китай.
56
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците неслучайно струпаха балистични ракети по руската граница и дислоцираха там танковите си армии. Те само чакат някой конфликт и затова подкокуросват СК за да си вземат в гюрултията обратно окупирания Сибир и водата на Байкал. Това ще стане тази зима, а плановете за Транссибирския водопровод са напълно готови. Това ще стане идния февруари, според финландските хакери, които проникнаха в базата на КНА. Тогава Украйна ще си върне Новоросийск и ще стане велика и ядрена сила.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва със северокорейските ядрени подводници изби рибата. Боже, колко мъка има по тоя свят!
54
17
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Тези корейски твърдения ме убеждават ,че комунизмът действително води до идиотия. Или си е такава .
53
5
 
24
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Всъщност войната е скъпо занимание и на САЩ не им се хвърлят пари за воюване с неатрактивен противник,който няма ни диаманти нито петрол. Затова те ще гледат да минат колкото може по-евтино,а в краен случай ще наемат някой като Тайван или друг неподозиран подобен съюзник да им свърши "мръсната работа".
52
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тва е като село Миндя да обяви война на София, малко абсурдно звучи нали
51
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо не могат да направи перчема, защото Китай и Русия само го чакат да стъпи на криво и да им даде повод да си тестват свръхмодерните оръжия, които всяват страх и ужас в янките и мокрят гащите на момента! ще ги върти на пръста си тоя смотльо мазен още дълго време и с право! за смях станаха пред света, но още има да теглят г0ведарите!
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" По правило, никоя държава не се наема, на война, която не може да спечели"Като България, обявила война на САЩ и Англия в края на Втората Световна ли?
49
5
 
8
 
! Отговори
Теро-ристец преди 6 години
Да живейе голямия гениялен талант,приятеля на мафията и другар на хайдуците-терористи Кимче Нунески,който достигна невиждани за другаря Ленин и друнгаря Сталин нива на мъдростта,като откри Америка 100 години преди тях,още в детската си възраст! Той йе като солнцето и воздуха за всяко дживо същество,койето дышается и живейе по волята на кремълския падишашец и бинладеновия алашец,под сянката на петолучката и полумесеца!
48
4
 
23
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Напротив, САЩ има военната сила да смачка СК, обаче трябва да се дадът много невинни жертви.Не че на САЩ им пука за жертвите, те имат опит в това, но ще стане прекалено явно за пред света и тогава вече ще се намеси и Русия, а тя е сериозен опонент.
47
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно страха на дебелото и луди човече е нарастнал още. Щял да сваля самолети и му била обявена война??? Явно комунистческия му концлагер здраво е закъсал и ще потъва все повече. Неговия пещерен клмунизъм в който държи 22 милиона може да прави само едно, война. Защо САЩ да го нападат, няма смисъл. Да го оставят и той сам ще клекне когато започнат да умират от глад. Дебелачето плаши и се надява, че разума ще надделее и никой няма да го удари. Защото ударят ли ги ще го изпекат но туй ще удари ЮК и