Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея

Пентагонът с варианти за отговор, "ако провокациите продължат"
Обновена: 25 сеп 2017 22:28 | 25 сеп 2017 22:16, Веселина Йорданова
82
Пхенян заяви, че Тръмп е обявил война на Северна Корея
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Пентагонът ще представи на президента на САЩ Доналд Тръмп варианти за противодействие на Северна Корея, ако провокациите от страна на Пхенян продължат, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

По-рано днес севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви, че Тръмп е обявил война на страната му и че Пхенян си запазва правото да сваля бомбардировачи на САЩ, дори ако те не са в нейното въздушно пространство, припомня Ройтерс.

"В светлината на обявената от Тръмп война всички опции ще бъдат на масата за подготовка на операциите на върховното ръководство на Корейската народнодемократична република", заяви министърът, преди да напусне Ню Йорк, където беше за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

"Ако Северна Корея не прекрати провокативните си действия, ние гарантираме, че на президента ще бъдат предложени варианти за действия, които ще позволят да се справим със Северна Корея", заяви говорителят на Пентагона полковник Робърт Манинг.

Белият дом окачестви като "абсурдни" твърденията на севернокорейския външен министър. "Не сме обявили война на Северна Корея. Да се твърди подобно нещо е абсурдно", заяви пред репортери говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
18
 
26
 
! Отговори
:D преди 6 години
Дебелият Ким доста се е предозирал!!! Всеки и най-малък опит да посегне на американски,японски или друг военен самолет извън въздушното пространство на Сев.Корея ще се счита за ВОЙНА!! Която ще изтрие Пхенян от картата на света.....Понякога комплексите за малоценност стават много явни!! Глад,глад ви чака другари....само огънят на Чучхе ще ви храни!
5
7
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Лошо. Замирисва на война все повече...
4
10
 
20
 
! Отговори
ЛУДИЯ преди 6 години
Хайде почвайте се с бомбите, какво се гъделичкате само с празни приказки и топъл пардоч...двайте действия да ви видим....той оня дебелия от северна КУРея да му видим ракетите дали струват или не или само се дуе кат пуяк на пращини.
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С С.Корея може да се справят. Но с последствията от това - едва ли.
2
6
 
15
 
! Отговори
А НИЕ ИСКАМЕ ЕКШЪН! преди 6 години
БЛЯ БЛЯ БЛЯ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ И НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ!!!!
1
8
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Я го знам бееее! Мене не ми требе джокер. Муахахаха