Отровителят в Германия не действа сам, има 650 сигнала

Застрашени са не само бебешки, а и всякакви други храни
29 сеп 2017 15:30, Елка Василева
73
Отровителят в Германия не действа сам, има 650 сигнала
Кадър: YouTube

Германски граждани са подали 650 сигнала в полицията, след като вчера бе обявен за издирване мъж, сложил отрова в бебешки храни в различни магазини в южногерманския град Фридрихсхафен.

Според полицията мъжът вероятно не действа сам, тъй като са открити отровени бурканчета с бебешки пюрета в поне три филиала на голяма верига за хранителни продукти, пише "24 часа".

Още по темата

Полицията е получила заплашително писмо на 16 септември, че 20 вида храни ще бъдат отровени в различни магазини в цялата страна, а също и в Eвропа, ако до събота на посочено място не бъдат оставени 10 милиона евро.

В момента властите обработват получените сигнали и се надяват бързо да идентифицират мъжа от снимките.

Той е направил впечатление на разследващите, след като са засекли на видеокамери подозрителното му поведение в един магазин във Фридрихсхафен. Мъжът е на около 50 години и взима бурканчета от засегнатата храна, като през цялото време е с ръкавици, явно за да не оставя отпечатъци.

Застрашени са не само бебешки, а и всякакви други храни. Властите предупредиха гражданите да проверяват опаковките за евентуални следи от манипулиране и ако открият такива, да се свържат веднага с полицията.

Отровата, която е открита в бебешките храни, всъщност е антифриз. Той може да убие малки деца. Няма миризма и е прозрачен. Симптомите са виене на свят и сънливост, както и прилошаване. При навременно лечение може да се спре действието й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 15 години имаше един сериал "Рекс" , та в един от епизодите подобен чичко тровеше кутиики бира или кола, и тъй
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв *** трябва да си да отровиш храна на даца?!
37
6
 
2
 
! Отговори
от историята преди 6 години
До 38 ХХХ, Ти пък от ИД. Това е правено от БКП от 1913г. до 1944г в Бълтария. Терор без спиране - гари, църкви мандри, отвличания. Всичко по заповед ОТ Кремля .
36
1
 
8
 
! Отговори
Имигрант преди 6 години
Сега Мюмюн и Мохамед ще черпят челен опит. Трябва да му платят патент на тоя ***.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
научете немски! после пишете.
34
0
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Сетих се за едно призоваване от страна на водачите на ИД което гласи "Отровете водата и храната им " Така че трябва да има супер строг контрол на тези продукти които се консумират от хиляди дори стотици хиляди !
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пишете пълни глупости. придържайте се към точнич превод,а не към измислици. това, че имат съмнение, че не действа сам не е като не действа сам. фактите. осъдиха го обесиха го защото вие така казахте. повече няма да ви чета.
32
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Питър : Може и да не е фишек, ако тоя е някой психар...
31
0
 
28
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тоя даде страшна идея на Мюсюлманите.Те ще тровят храната без да Предупреждават и пари да искат!!!
30
1
 
8
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
До Анонимен 13 : Не така пич - чупи му се левия крак и дясната ръка. И му се налива в гнусната уста метилов спирт - да му се изостри зрението
29
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До tediи пак ли руснаците са виновни........ в дъното на всяка античовешка история са забъркани руснаци.
28
0
 
2
 
! Отговори
АЛАХ МОХАМЕДОВ преди 6 години
До Deutschland &#25Пич, оценка Ка, я си дояж бежанския кренвирш и потапяй.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По същия начин може да отрови лимони,портокали,грейпфрути,ябълки,трябва да се пакетират по начин да не се нарушава обвивката на плода,всякакви луди има!
26
0
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тоя заслужава Нобелова Награда за Престъпен Ум. Представете си че масово почнат да изнудват големи производители.Всеки би си платил защото иначе има опасност да фалира.Никой няма да купи от продукта който произвежда.Дори ще плащат преди медиите и полицията да са разбрали.Защото ако разберат ще информират населението и няма да продадат и 1 продукт!!!
25
0
 
11
 
! Отговори
Умен преди 6 години
Роднина е на Меркел, нали! В тоя род много мразят германците и човечеството. Фенове са на ***. "Войната за планетата майммуйните" започна!
24
1
 
21
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Това си е фишек за отклоняване на вниманието. Кой би се разхождал из магазини с открито лице, знаейки колко бързо могат да го идентифицират?? А тия пюрета с пазарска чанта ли ги разнася, влизайки из магазините??? А парите - да се оставят на определено място??? Егати холивудския сюжет.... Всичко е леко прозрачно съшито. У нас при такива събития обикновено се намеква, че всъщност отклоняват вниманието на публиката от нещо по-голямо и злокобно, обикновено правено от властта
23
0
 
6
 
! Отговори
Санторини преди 6 години
този да не е дизайнерът на етикетите от Лидл, рекламира пюретата по другите магазини
22
0
 
19
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Ако работата отиде на хващане да хваща самолета за БГ и да се предаде на нашия съд. Сиг, че тук си имаме вратички в закона за тая работа ако изобщо има присъда де. Макс на 3 месеца условно и 100лв да го осъдят.Безнаказаност...най-ценното нещо което се пази зорко от БГ народа.
21
6
 
1
 
! Отговори
Deutschland &#25 преди 6 години
До Гepманистaн УбepалecПич, пий си хапчетата и гледай да не ти заседнат от хейт.
20
0
 
6
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Баси шита