Отровителят в Германия не действа сам, има 650 сигнала

Застрашени са не само бебешки, а и всякакви други храни
29 сеп 2017 15:30, Елка Василева
73
Отровителят в Германия не действа сам, има 650 сигнала
Кадър: YouTube

Германски граждани са подали 650 сигнала в полицията, след като вчера бе обявен за издирване мъж, сложил отрова в бебешки храни в различни магазини в южногерманския град Фридрихсхафен.

Според полицията мъжът вероятно не действа сам, тъй като са открити отровени бурканчета с бебешки пюрета в поне три филиала на голяма верига за хранителни продукти, пише "24 часа".

Още по темата

Полицията е получила заплашително писмо на 16 септември, че 20 вида храни ще бъдат отровени в различни магазини в цялата страна, а също и в Eвропа, ако до събота на посочено място не бъдат оставени 10 милиона евро.

В момента властите обработват получените сигнали и се надяват бързо да идентифицират мъжа от снимките.

Той е направил впечатление на разследващите, след като са засекли на видеокамери подозрителното му поведение в един магазин във Фридрихсхафен. Мъжът е на около 50 години и взима бурканчета от засегнатата храна, като през цялото време е с ръкавици, явно за да не оставя отпечатъци.

Застрашени са не само бебешки, а и всякакви други храни. Властите предупредиха гражданите да проверяват опаковките за евентуални следи от манипулиране и ако открият такива, да се свържат веднага с полицията.

Отровата, която е открита в бебешките храни, всъщност е антифриз. Той може да убие малки деца. Няма миризма и е прозрачен. Симптомите са виене на свят и сънливост, както и прилошаване. При навременно лечение може да се спре действието й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари