Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват

Руски издания: Населението в страната обеднява!
3 окт 2017 09:15, Елка Василева
171
Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват
Снимка: архив, Reuters

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите.

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти пари. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга новина за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите й е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32 процента - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: обедняванеРусиядоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До BlackradioЕпа оти не си посееш нефт и железна руда и че имаш тешка промишленос?Сега в БГ се добиват немалко цветни метали.А когато дупчат за газ, русофилите сте контра и се подигравате...
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черное радио, явно помниш времето, когато от едната страна на София беше Стомана Перник, от другата Кремиковци. Какво стана? Натровиха София и накрая фалираха. Не сме за Тежка промишленост. Не става. Точка. А преди да слезат шумкарите и Матушката да ни обяви война и да ни окупира, сме били най-големият зеленчукопроизводител в Европа.
44
6
 
11
 
! Отговори
хихихиххии преди 6 години
смяяях инфо от в.незавасимия газета/ незавасима от кого??/, финансирана и спонсорирана от една чужда НПО.Иначе руснаците обеднявата -например към 31.август 2017г .заплата на електротехник /не инженер/ в гр.Омск Сибир е цифром исловом : 220 000рули /3800 долара месечно/ при това свободни раб.места колкото си искаш.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Blackradio Като внасяш суровини, не си конкурентоспособен на този кайто си има суровини. Крайно време е облъчените да разберете, че тежка промишленост не се развива на всяка цена. Още не можете на се отърсите от комунистическите лозунги от откриването на Кремиковци.
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Blackradio 55 Убеди ме. *** си. От какво се произвеждат Титан и плутоний???? Още едно доказателство, че търгуваш с каквото имаш.
41
2
 
8
 
! Отговори
до 42, 47 преди 6 години
До BlackradioИ още един пирон да ви заковем. Най-важният. За всяка една държава от първостепенна важност е производството на храни. Русия е на първо място в света по износ на зърно, а на нас, ако по някаква външна причина ни спат вноса на хранителни продукти, ще изпукаме всички точно за седмица.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Blackradio Глупости! За промишленост трябва енергия и суровини. Като ги нямаш, работиш с каквото имаш и търгуваш. Лихтенщайн и Люксембург каква промишленост имат? А са сред държавите с най-висок стандарт на живот.
39
0
 
1
 
! Отговори
stoian 79 преди 6 години
До Blackradiotochno taka e, no nali znaesh, ne e lud koiti yade banicata !!
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioВ Русия не се произвежда а се ДОБИВА, т.е. взема се наготово от природата. Нефт, газ, дървесина и т.н. А от това, което рашките са добили и продали умните нации произвеждат различни изделия, които им ги продават.
37
5
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 17Нищо подобно! Там е работата я! Че нашата мизерия както се изразяваш, тук в България, е пряка последица от мизерията в Русия!Само че дори нашата мизерия е по-добра от руската. Извод: Колкото по-далече от Русия, толкова по-добре!И честно казано, не съм ни видял ни чул някой, в това число и най-яростните защитници на режима на Владимир Путин, да се хвалят как са емигрирали в "любимата" им Русия.Всички бягат в посока Запад - там, където залязва Слънцето!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са абсолютни мизерници, но устите са им като на хипопотами.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците вече могат да ни лазят само в краката по доходи и заплати. Ама Путин получавал много - какво значение има.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioРуската *** произвежда впечатление че е велика държава. Но освен това нищо друго не произвежда.
33
6
 
2
 
! Отговори
Боли ме чепа за преди 6 години
Терорашка- гоеняшка
32
0
 
3
 
! Отговори
stoian 79 преди 6 години
До Blackradione si prav, proisvejdat se mnogo prosti hora kato nomer 38
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
30
0
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
Приятелю, забрави чушкопека - изцяло проектиран и произведен в България.Венец на българската проектанска и инженерна мисъл.
29
1
 
3
 
! Отговори
stoian 79 do 38 преди 6 години
13 Dollara na chas za Injener v USA ????moje ako e uchil injenerstvo za prostotiata ti !!!!haha
28
4
 
2
 
! Отговори
до27 преди 6 години
ВМВ не е САЩ то и една чистчка в Апле да речем може да вземе 15 долара на час ама туй е едно на милион, масово чистачките са 8.50 на час в САЩ, а един инженер взема около 13 долара не Вярвам в БГ да получава 18 долара тъй, че си трай или
27
1
 
11
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе какво ми пишете за Русия, тук ми гледайте. Някакви Ай Ти фирми помпат заплати само. Кой друг плаща реално.Ама по дибре кукички за Фили и Фоби и да не гледат какво е в Бг. Стари трикове.