Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
емиграция преди 5 години
От никъде не са докарани тези, другарю.Хората си искат Испания. Лошо -добро.
166
6
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тея хиляди по улиците в Барселона са докарани от другаде. Тогава защо забраниха на хората да си направят референдум? Защото резултата щеше да е категоричен в полза на отделянето. Европейското население не се ли събуди до няколко години арабухите и *** ще я унищожат.
165
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не пречи на каталанците да си говорят тъпия отвратителен език. Но те не го и правят - само 30% от жителите на провинцията ползват това лингвистично недоразумение - развален португало-френски.
164
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RUSIA E VINOVNA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
163
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До АнонименКаталуния тогава е била част от Арагон. И във войната срещу Франко са рамо до рамо с Мадрид. Образовай се!
162
2
 
2
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Тези шествия за запазване на единството обаче не са организирани от каталунците, както се опитват да ни внушат. Всъщност това са организирани хора от цяла Испания дошли в Барцелона.
161
6
 
3
 
! Отговори
Коце Маце преди 6 години
Материално задоволените соросоидчета на които бащите имайките им носят десетки хиляди левове месечни доходи във вид на неправомерно получени заплати, е естествено че ще "лаят" и защитават корумпираната система в която всички ние честни хора до изживяваме дните си !Жалкото е че ние като каталунците нямаме тази възможност да се отървем отигото на герберастите, които още от сега гласят Пожарникаря за ... ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ!
160
2
 
0
 
! Отговори
до А4о преди 6 години
Като не ти ражда акъла какво да напишеш за правописа ще се захванеш.Вярвам всекидневно се гледаш в огледалото и питаш Господ - Боже защо съм на това дередже ,виж колко правилно пиша!!!!
159
1
 
2
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
До АнгелВ Косово не мислят така.Вашият правопис е непрЕкосновен! ;)
158
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Браво Испания .Със вас съм!!! Нека всички долни твари да разберат че границите в Европа са Непрекосновени
157
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Испания е изкуствена държава създадена с брск между кралицата на Кастилия и краля на Арагон. След това завладява непрекъснато други държави. Но Португашия и Холандия печелят войните и се отделят. Каталония не успява, това е разликата. Сега има нова възможност, без война.
156
0
 
3
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
Испания е конституционна монархия, съставена от няколко автономни области с едно демократично избрано централно управление. Другите големи и силни държави, като Германия, Франция, Великобритания и т.н (без да споменавам многото такива извън ЕС), също не са абсолютно едноезични или само от един народ. Дано го проумееш, и да се замислиш какво и защо е написано на нашето НС, че ми е писнало от дървени философи като теб !
155
6
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
Ако говорим за изкуствени държави, точно една евентуална независима Каталуния би била такава. Тя не е имала никога самостоятелно управление, а като си взел да говориш за Испания и т.н., хвани се прочети малко история, вместо да изписваш куп празни приказки, и само да губиш и нашето, и твоето време !
154
1
 
5
 
! Отговори
Относно заглавията преди 6 години
Едно е да кажеш "хиляди ", а друго е стотици хиляди или около милион, както в случая !
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ги броеше БКП тези на митинга щеше да ги изкара 3000. И "българските" "медии" щяха веднага да посочат тази цифра.*** освен убийства, лъжи, измами и кражби друго не могат.
152
1
 
1
 
! Отговори
GHost преди 6 години
Само *** може да мисли че Каталунците искат да се отцепят. Хората искат просто да получават повече за града си където вадят парите и това е желанието на все повече хора. Просто някои политици както и в България искат да се облагодетелстват от това! Време е за нов строй в който няма място за необразованите, и няма политици и партии!
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 161 И от къде е вкаръл ,тези 100хил.роми Т.Живков? Стига с елементарните лъжи!
150
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Обединени сте,да-ама не!
149
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде е Х.Стойчков да изкаже ясно позицията си за ставащото.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде ние да си гледаме България ,че дастатъчно имаме за поправяме и изискваме от богоибраните ни полетици.Те и срещу тях да бягаме няма да ги стигнем Испанците.