Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия

Детето живее от раждането си при двамата мъже
10 окт 2017 16:15, Елка Василева
105
Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия
Снимка: архив, Reuters

Съд в Берлин разреши първото в Германия осиновяване на дете от хомосексуална двойка, предаде Франс прес, цитирайки организация за защита на гейовете и лесбийките.

Осиновяването, извършено от двама мъже, е било разрешено от съда в южния квартал на столицата Темпелхоф-Кройцберг.

На 1 октомври в Германия влезе законът "Брак за всички", който разрешава и осиновяването от хомосексуални двойки.

Михаел и Кай Корок сключиха брак на 2 октомври. Искането за осиновяване е било подадено преди няколко месеца. Детето на две и половина години живее от раждането си с двамата мъже, които са били избрани за приемно семейство. Въпреки опитите си обаче досега те не са успели да го осиновят.

"Това е нова голяма стъпка за гейовете и лесбийките ", заяви Йорг Щайнерт, говорител на асоциацията на хомосексуалистите в Берлин. "Това е и доказателство, че законът "Брак за всички" не е само символичен", добави той.

Законът, приет на 30 юни, внесе промени в Гражданския кодекс, дефинирайки брака като "доживотен съюз между двама души от различен или еднакъв пол".

Германия стана 15-ата страна от ЕС, узаконила хомосексуалните бракове, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомо Спиемс е изчезнал, защото е бил хомо ... Нел не повтаряме грешката им !!!
52
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците вече и за чоп за зеле не стават. Пълна деградация.
51
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти винаги като видя човек по външния му вид познавам сексуалната му ориентация. Така както по външния вид се познават престъпниците. Съжалявам, че звучи лошо, но има нещо в тия хора, което отблъсква. На такъв човек дете не бих поверил.
50
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятам, че да си гей или лесбийка е отклонение от нормата. Психически, а сигурно нещо във физиологията им не е като на нормалните хора. Ако не пречат на обществото да живеят както искат. В нашето общество е забранено на хора с психически отклонения да осиновяват деца. Съвсем правилно. Защо на гей-двойка това трябва да е разрешено?Повечето хора с психически отклонения дори не искат да се лекуват и не се чувстват болни, но обществото не мисли така.
49
2
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Напълно подкрепям 49 мхмм по отношение на "шльокавица". Въобще не я чета и директно слагам минус. Ако сме солидарни, ще постигнем успе, използвайки българските букви.
48
3
 
3
 
! Отговори
мхмм преди 6 години
Преди време се учудвах колко много коментари трябва да прочета за да отсея кой какво мисли. Сега в рамките на 1 минута мога да обходя около 100 коментара и да сложа палчета нагоре надолу без да е проблем. Как го правя? Всеки коментар на "шльокавица" е с минус. Някак си не върви да си горд "bulagarin". Всички "про" и "анти" са с минус и тогава остават съвсем малко които има смисъл да четеш и като се вземе предвид, че повечето са написани от един и същи човек с с различни псевдоними става лесно.
47
18
 
11
 
! Отговори
Алекс до 45 преди 6 години
Може би сте прав. Но всичко зависи от хората. Познавам гей двойка която отгледа дете в Щатите( не легално ) беше забранено на времето. Момчето е на 17 и има приятелка днес. Нищо лошо не се случило с развитието му. Затова казах, двама нормално изглеждащъ мъже, не единият да е с рокля и да създава объркване+ кое е по-добре да отрасне в дом без радители? Или в приемно семейство наркомани което ще завърши като тях 90%. Трябва акъл за да отгледаш дете.
46
7
 
21
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Алекс, за теб може и да не е проблем " двама добре изглеждащи мъже" да отгледат дете, ама за детето...Или викаш - на чужд гръб и сто тояги са малко.
45
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в Германия, утре и в България.
44
8
 
32
 
! Отговори
До Алекс преди 6 години
Двама добре изглеждащи мъже /каквото и да значи това/ било нормално да отглеждат дете. И кое му е нормалното?В едно нормално семейство ако родителите се целуват пред децата е нормално, ако вечер отиват да си легнат в обща спалня е нормално. Така се създават нормални представи на децата за секса. Какъв пример са двамата "добре изглеждащи мъже" за осиновеното си дете? То може да се е родило нормален човек, но гледайки цял живот "родителите" си с какви представи ще порасне?
43
8
 
25
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Еднополови бракове? Може, но тихомълком, без тържества. Какво да се прави. И природата прави грешки и тези хора трябва да си изкарат живота си. За сега се знае че е един. Но да се осиновяват деца е престъпление. Невинното същество остава дамгосано за цял живот и обект на присмех, заради двете "майки" или двамата "бащи". При положение, че е осиновено в невръстна възраст, без да разбира, без да има избор. И цял живот да се срамува и крие "произхода" си.
42
13
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Явно както и преди диалог не може да има. Или са обиди или закани. Определено момчета с грим и маникюр не са наред с главата. Но двама нормално изглеждащи мъже които имат интимна връзка помежду си не са проблем на обществото дори и да огледат дете. Виж тея изостанали хорица от малките населени места които изнасилват възрастни жени и живтони са по големият проблем. И не спорете ,че са сами ***. Има и много Българи сред тях, което е жалко. Хубав ден на всички!
41
4
 
20
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Абе не е добре работата, ама хич не е добре, а и както е тръгнало няма да се оправи май ...
40
3
 
17
 
! Отговори
Мюмюн/Марсел преди 6 години
Хубава работа, ама...
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел..
38
11
 
13
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Познавам някои съвсем хетеросексуални двойки, такива титани на грижата и възпитанието, че и лабораторна мишка не бих поверил да отглеждат. Спрямо това двойка отговорни и улегнали геюви не мисля че са най-лошото което може да се случи на едно дете.Е да де, като порасне ще ги направи луди защото най-вероятно ще е с обикновената ориентация ама поколението иска жертви.
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE MOJE VSEKI DA PRAVI KAKVOTO SI ISKA ZATOVA BOG E DAL 10 BOJII ZAPOVEDI IZBORYT E TVOI BOG ILI STANATA ES SE E ZAPYTIL ZDRAVO KYM ADA ZAEDNO S USA
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Римската империя си е била "развратна" (и помни, че е била най-силна, преди християнските ценности) много преди "падението" си. 1000 години разврат, продължили още 1000 в източната Римска империя ...
35
3
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Ти няма как да си Български, камо ли ДемократТи си продажен Педрократ.За някой лев си готов всичко да направиш, затова и висиш тук да тролиш
34
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И голяма работа станала. Що не оставите хората да правят каквото си искат? Големи сте ми моралисти ...