Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия

Детето живее от раждането си при двамата мъже
10 окт 2017 16:15, Елка Василева
105
Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия
Снимка: архив, Reuters

Съд в Берлин разреши първото в Германия осиновяване на дете от хомосексуална двойка, предаде Франс прес, цитирайки организация за защита на гейовете и лесбийките.

Осиновяването, извършено от двама мъже, е било разрешено от съда в южния квартал на столицата Темпелхоф-Кройцберг.

На 1 октомври в Германия влезе законът "Брак за всички", който разрешава и осиновяването от хомосексуални двойки.

Михаел и Кай Корок сключиха брак на 2 октомври. Искането за осиновяване е било подадено преди няколко месеца. Детето на две и половина години живее от раждането си с двамата мъже, които са били избрани за приемно семейство. Въпреки опитите си обаче досега те не са успели да го осиновят.

"Това е нова голяма стъпка за гейовете и лесбийките ", заяви Йорг Щайнерт, говорител на асоциацията на хомосексуалистите в Берлин. "Това е и доказателство, че законът "Брак за всички" не е само символичен", добави той.

Законът, приет на 30 юни, внесе промени в Гражданския кодекс, дефинирайки брака като "доживотен съюз между двама души от различен или еднакъв пол".

Германия стана 15-ата страна от ЕС, узаконила хомосексуалните бракове, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Alex Радвам се , че съм далеч от еврогейска Европа псевдоинтелигенте, а ти оглупявай там прогресивно.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГосподВирус ...
31
23
 
6
 
! Отговори
български демократ преди 6 години
искам да кажа, че като българин и като демократ съм изключително горд от гей правата! Свобода Равенство Братство! Долу Русия и азиатските православни ***!Долу диктатора Путин!На който не му харесва да се омита от България
30
3
 
3
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Значи спокойно и аз мога да си осиновя едно Ауди, чисто ново и да е дизел! Таксата ще ми е посилна, предполагам
29
4
 
4
 
! Отговори
до Alex преди 6 години
Не, ама съм посещавал дебрите на една близка твоя родственица, нежно момче с изискани маниери, поддържани ноктета на меките ръчичики, неосъзнати сексуални предпочитания към същия пол и къса заплатка от 1500 лева... повярвал си провинционалист от кол център, решил, че е нещо повече от селски БИдорас.
28
2
 
11
 
! Отговори
До Алекс преди 6 години
Аре спри да изнасяш лекции по темата. Предизвикваш само отвращение.Най-добре заминавай оттук. И ние и ти ще се чувстваме по-добре.
27
9
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
А, бе отворко?!?Само ти ли си ходил по света?А на всичкото отгоре претнедираш че там живеят само извратеняци и *** ли?Нещо си се объркал тотално.Ти си от тези ***, които отидоха на запад, промиха им мозъците и сега вече нямат нищо против и да са хомосексуалисти.Пази боже, сляпо да прогледа, казва народа за такива, а простата народна дума е мъток (***) - развалено яйце от общото гнездо.
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните евроатлантически ценности най-веряотно . Малко са трепали комунистите малко.
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас, отврат, не знам още какво да кажа. Да взема да се затрива тая цивилизация и тва е.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брех голяма драма бе :)
23
9
 
9
 
! Отговори
Господ преди 6 години
Мислех, че СПИН-ът е резултат от изпуснат микроб но военните лаборатории в САЩ, първо развит върху маймуни, а после пренесен върху хора.А то си е горе - долу така, обаче не съм се сетил, че това е станало по волята на Господ.Просто Господ е направил така, че да намали значително количеството на гадните обратни, хвърлили се да съсипят нормалния свят.Лошото е, че и нормални хора страдат покрай тях.
22
18
 
8
 
! Отговори
Alex to 29 преди 6 години
С най-голямо удоволствие бих Ви го разсяснил и лично. Не съм казвал ,че съм хомосексуалист ако визираш това под разврат. Но определено и не виждам нищо лошо в това да си хомосексуалист. А по изказа ти мога да съдя, че не си по-различен от посоченият средностатичически Българин. Предполагам не си напускал пределите на България.
21
2
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Добре, Педро.Стой си там и си зрей докато се скапеш напълно.Какво те интересува теб тук какво става, нали там в Европата ти обръщат внимание, както ти харесва на теб?
20
28
 
11
 
! Отговори
alex преди 6 години
Облосютно глупави коментари. Първо да си гей не се определя от средата в което израстваш. Второ това, че в България не сте узрели до там, не означава ,че някой в Германия ще му се подиграва затова, че родителите му са от един пол. Но какво да обясняваш на хора които прекарват времето си в пиене на ракия и псуване докато дето им е наоколо и за тях това се смята за нормално. Вие сте много далеч от Европа. Може би и затова заплатите са ви на такова ниво.
19
3
 
15
 
! Отговори
Пчч преди 6 години
Ццц... Айде САЩ и Северна Корея да се нападт, да става трета световна и се приключва.. светът има нужда от чистка.
18
4
 
18
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Ха честито! Още една крачка към края на света! Как може със закон да се насърчават такива неща!? Ненормалното с всякакво насърчаване един ден ще мине нормалното и тогава пак ще настъпи Содом и Гомор
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разврата е унищожил Римската империя!Еурупастан натам отива!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOBRE CHE KRAQT NA SVETA E BLIZO DA IDVA PO BYRZO
15
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо осиновяване на дете от гей двойка в ГерманияДетето живее от раждането си при двамата мъже...Горкото дете!Нямат мира тези ненормалници, а и смахнатите политици, които натрапват в обществото всичко това.Пълно разложение, ограбване детството на детето, ужасно е това, което правят тези извратеняци.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерастията и неолиберализЪма са новата "инквизиция". Абсолютна масова лудост, в която всеки имащ смелостта да каже, че царят е гол, е заклеймяван. Скоро очаквам за политнекоректност или несъгласие с правата сцилаистическа неолиберална линия да започнат да вкарват в затвора. :-)