Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!

Вашингтон увеличавали войските си незаконно, твърди Кремъл
13 окт 2017 11:09,
227
Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!
Снимка: Reuters, архив

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининградска област. Това заяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО, припомня Ройтерс.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", заяви Шаманов.

Той потвърди, че сред тези мерки може да е разполагането на допълнителни войскови части в западно направление. "Не само части и подразделения, а и средства за поразяване - например увеличаване на комплексите "Искандер", включително в Калининград", заяви той.

"Ставащото се извършва без наше съгласие, което е категорично забранено от международните договорености", заяви шефът на руската парламентарна комисия за отбрана.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
9
 
4
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До сащ супер сила ХихихТи си за лечение бе пич.*** е една регионална сила ,която има военната сила само ,за да се ЗАЩИТАВА ,но не и да воюва със сили като САЩ ! Реално да ,ако руската *** нямаше ядрен арсенал ,вече щеше да е станала провинция или на САЩ или на Китай.РУсия изостава с поне 100 години от света ,незнам къде ги бутате при големите.Вие русофилите сте просто болни мозъци.
142
3
 
12
 
! Отговори
@ преди 6 години
Всички сме пристрастни, но някои се оливат. Във фобиите си към Русия, САЩ, Турция, Северна Корея или други.Русия е световна сила, най-богатата на ресурси страна. Изключителен народ и култура. Технологично САЩ води в много области, но това не пречи да ползват руски двигатели за извеждане на спътници и да пращат астронавтите си на международната космическа станция пак с руски модули.Молете се да не се сблъскат САЩ и Русия, че тогава независимо какъв -фил или -фоб си, приключваме всички.
141
3
 
9
 
! Отговори
няма преди 6 години
Кой е нарушил първи споразимението-НАТО....ареее гледайте си работата! Вижте там нещо за красивата совалка "Чалънджър" напишете.
140
5
 
12
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
сащ са най голямото зло на земята. Непрекъснато създават войни и избиват милиони невинни хора по цялият свят. В Ирак избиха 1 000 000 души и изравниха една функционираща държава със земята. В съседна Сърбия бомбардираха жилищни сгради ,дори движещ се влак на мост на Дунава. Сатанинска държава хранеща се с човешка кръв ръководена от еврейско лоби.Русия е единствената естествена сила която може да направи сащ на ядрен прах.СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ!!!НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ!!!
139
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 145ано Умни - Всяко подразделение по-голямо от Взвод(30 човека) му трябва ЩАБ - място където има комуникационна апаратура за връзка с по-горното командванеЗа Сирия - ИД и сие организации зависят максимално от спонсори. е Всяка група пак с големина 30 и нагоре човека се нуждае от място където да му доставят оръжие и боеприпаси(СКЛАД ИЛИ МИНИ ЗАВОД) и място с комуникационно оборудване за връзка с кукловодите(ЩАБ на ЕДИ КОЙ СИ ОТРЯД)Сори всичко това е сух военен жаргон
138
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 144Понеже знаеш кой е писал основните закони на Русия след разпадане на СССР са направили два мръсни номера на Рашките. Центробанк не може да даде заем на Руското правителство и държавни фирми(както това го прави федекс) и за да емитира рубли трябва да има на склад реални активи - разбирай долари, злато, облигации, произведения на изкуството ...А това за отчета в Юани за мен е ново - какво ли го чака долара след като Юана настъпва а? Стъпи в Руския Центробанк...
137
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби то ако вярваме на тъ-па-ци-те от руското МОРФ -- то само поразените щабове са пове4е от колкото населението на китай ) мерси по тъпо нещо от руски генерал света не е измислил
136
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби само руската ти ко4ина е центро банка и тя за твой ужас не работи с руски рубли Дори о4ета и е в три валути Долар Евро и Юан
135
12
 
4
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До Славянин : Къде се обаждаш пък ти бе ,червен *** ? Качвай се в ладата ,обменяй левовете в рубли ,заминавай за *** и не се обаждай по темите за развития свят.Всички комунисти ли сте толкова неадекватни и изостанали ?
134
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 137Само в Сирия Само Самолетите които са около 50 бройки постоянно(има и ротации) са извършили 60000 бойни полета за две години (падат се до 4 полета на самолет на ден)естествено има повече екипажи от колкото самолети иначе пилотите ще се побъркат от толкова полетиОтделно имаш полети на дроновеОтделно имаш полети на ХеликоптериОтделно са полетите на тежки транспорти от въздушния мостОтделно са полетите на тежките бомбери от летища в РусияУауу а Колко летят ХАмериканците?
133
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 132Умнико Разчетите в центробанките на съответните държави в какви валути се правят? БНБ в каква валута смята? Български Лев(но реално е евро защото без разрешение на Евобанката ние един лев не можем да напечатим да не споменаваме и фиксирания от десетилетие курс.)Точно по тази причина дори и да платиш в долари всеки моментално ще ги превърне в местната валута, Ходих на екскурзия до Сърбия за даден атракцион ми искаха 5 лева или 400 динара - как смяташ в каква валута платих а?
132
1
 
4
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До славянин ако пробваш с руски рубли ще те бият с кола за доматите а с долари 90% ще ти ги приемат
131
4
 
3
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Какви са тези самосвали на снимката? Нещо ще строят на границата ли?
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби инцикденти стават в същия период пада индиски су 30 руски хеликоптер ми 28 и един су 24 по време на последното у4ение в беларус проблема идва от там 4е западните самолети са ПЕТОРНО пове4е и летят бая по 4есто от руските а аварийте са 1към 1 само дето реално руските щайги падат 5 пъти по 4есто
129
4
 
4
 
! Отговори
до отворкото Боби преди 6 години
пич карай си ладичката пий си одеколона и не се мъчи с магарето *** да мериш че ставаш смешен пич повярвай
128
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ссдд 129При въздушен бой Ф-22 носи максимум 6 ракети АМРАМ-120 и две АИМ-9 за самозащита но според теб те са излишен товар щото няма конкуренция.Всеки самолет от семейството на Су-27 може да носи до 12 ракети като поне 6 Р-27Е** (Е идва от Енергетическа или с голям обсег на действие достигащ до 160км)(** е модела на ракетата най-модерната е Р-27АЕ - Стреляй и забрави със собствен активен радар за самонасочване)
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби еди на село куписи да кажем домати -- и питай в какво да платя рубли или долари ... дали някой ще избере рубла )
126
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
до отворкотоВчера Испански Еврофайтър се разби, Оня ден Хеликоптер в Португалия ако не се ЛъжаПреди няколко дни в Сирия два американски хеликоптера се сблъскаха ... е как успяха миме.Като почна кризата с Кимчо изпратиха самолетоносача Роналд Рейгън за да демонстрира мускули а той взе че удави един от изтребителите си ... По същия начина Както Руския Кузнецов Удави своя Су-33 - скъса се въжето на аерофиниша.Инциденти стават и никой не е застрахован.
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите че отнесат здрав пердах!
124
6
 
1
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До Боби :Стига си разтягал червени локуми.Колкото и да бягаш от истината и каквито и небивалици да пишеш .факта си е факт,а той е именно ,че F22 и F35 нямат конкуренция във въздуха и че с един F22 може да се свали цялата руска авиация ,само трябва да се връща да презарежда,пък ти си обеснявай ,кой колко голям резервоар имал,кой колко бомби носел и на кой колко му били дълги крилата.