Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!

Вашингтон увеличавали войските си незаконно, твърди Кремъл
13 окт 2017 11:09,
227
Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!
Снимка: Reuters, архив

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининградска област. Това заяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО, припомня Ройтерс.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", заяви Шаманов.

Той потвърди, че сред тези мерки може да е разполагането на допълнителни войскови части в западно направление. "Не само части и подразделения, а и средства за поразяване - например увеличаване на комплексите "Искандер", включително в Калининград", заяви той.

"Ставащото се извършва без наше съгласие, което е категорично забранено от международните договорености", заяви шефът на руската парламентарна комисия за отбрана.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Някакви *** тук се опитват да тълкуват Конституцията ни и я четат както дявола чете Евангелието. В чл.4/т.3 от Конституцията на РБ е написано, че РБ участва в изграждането и развитието на ЕС, а в чл.85 пише, че НС ратифицира със закон международните договори които имат политически или военен характер. В т.9 от същия член пише че НС предоставя на ЕС правомощия поизтичащи от тази конституция, има и други членове, в които фигурират изменения свързани с членството ни в ЕС и НАТО .... !!!
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAKVOTO POVIKALO TOVA SE OBADILO
61
11
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
На Тръмп- *** майстора му е Северно-корейския президент- Кара го 4 пъти да се насира!
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анони Само една забележка бякат богатите руснаци и то защото във българия си купуват добри къщи и на парите си живеят като царе докато във русия такъв живот струва във десетки пъти по скъпо
59
12
 
12
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Тоя откачения трамп ще направи белята май!!Лошото е че от това ще пострадат всички от натовска българия камък на камък няма до остане и не само от нея!!
58
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия от 100 години е окупирана от комунисти и путинисти.
57
11
 
26
 
! Отговори
n преди 6 години
Kaлеко, че си ***, *** си ама защо го и пишеш. В конституцията такова нещо не пише. Ама ти откъде да знаеш. А Русия може да си слага ракетите в Калинигр, той си е техен а краварите какъв го търсят там. Само *** БГ, като Калеко могат да се рвадват. Е по уми българи са казали : На гърнето все му е едно дали то ще удари камъка или камъка него. Немога да го пояснявам за Калеко за да не обидя другите. Защо простаците са винаги тук и толкова активни. Четете бе ***.
56
9
 
24
 
! Отговори
До 55 от мечтател-ем преди 6 години
Друже спокойно, тя историята е върти и повтаря, дали ще ми се сбъдне или не няма значение, важно е да вярваш и да го желаеш да се случи. Аз вярвам, че някой ден България отново ще бъде свободна независима и отстояваща позицията си нация, но явно ще трябва да минат още едно турско-робство (то започна ама не инвестирате във вазелин) и после още една освободителна война и .... тя историята се повтаря и да Русия винаги си е била и ще си остане - НЕОКУПИРАНА!
55
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правете още ракети. И танкове правете, и кораби, и оръдия... Напълнете Калининград с 200 000 ракети. Накрая ще умрете от глад, дурацьi. Не виждате ли, че руснаците масово бягат накъдето им видят очите. Дори в България. В чужбина има повече руснаци отколкото в Русия. Направете нещо за хората, стига сте дрънчали с оръжие!
54
15
 
8
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другарю Джугашвили на колко боряшника сте?(:(:(:
53
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мечтател-емигрант ЩЕ СИ УМРЕШ С МЕЧТАТА. ЖАЛКО!
52
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоАбе Г луп_ак що не си бараш клепналите уши, в Конституцията на България не е записано, че е член на НАТО и ЕС.
51
6
 
15
 
! Отговори
Мечтател-емигрант преди 6 години
Имам си една мечта и тя е един ден, когато за N-ти път ни освободят от каквото и да е няма значение даже от извънземните, като Калеко и подобни, то да ми се предостави списък с IP адресите и адресите на подобни и до стената в Името на Народа и точка, че навремето ред сълзи ред сополи и ви оставихме да дишате, че зорлем змията се мачка в главата, но уви блага славянска душа не може да не остави душичките да дишат, но някой ден .... имам си една мечта!
50
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичо Сам как хитро работи кремльовският пигмей. Хахаха
49
10
 
12
 
! Отговори
Джугашвили преди 6 години
Навремето взехме Кьонигсберг от немците и го прекръстихме на Калининград !!! Сега е време от Лодз да направим Ленинград !!! Слава,слава ,слава !!!
48
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
впутинците,куфар влак сибир
47
24
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Групата *** обсадили форума, е крайно време да разберат, че този форум щом носи знак - BG, е част от суверенната територия на Република България, а тя е официален член на ЕС и НАТО, което е записано и в конституцията и, така че ако имат някакави путифилски сърбежи, да ходят да ги почешат някъде другаде !
46
34
 
11
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
Азиатската *** се готви за война. Затова Цивилизацията трябва да бъде в състояние да я унищожи с минимални загуби. Предният път окупираха половин Европа и убиха милиони - сега не бива да се стига до там.
45
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами истината е такава , че където е стъпил американски войник трева не никне и след тях остава само камък и пепел.Сори пичове ама това е реалноста.Те не спират да водат войни откакто са станали нация.
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша заяви че ще приема войски до тогава докато не направи своята си армия 200 000 души. А сега наше шматки да кажат нещо за нашата армия!