Пхенян: Никакви преговори със САЩ за ядрената програма!

Оръжията на КНДР били насочени само срещу Вашингтон
20 окт 2017 22:22,
152
Пхенян: Никакви преговори със САЩ за ядрената програма!
Снимка: Архив, Reuters

Пхенян не планира никакви преговори със САЩ за своята ядрена програма, каза високопоставена севернокорейска дипломатка, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

Според нея притежаването на ядрено оръжие е въпрос на живот и смърт за Северна Корея, пише БТА.

САЩ ще трябва да се примирят с ядрения статут на Северна Корея, добави Цой Сон-хи, която е генерален директор на отдела за Северна Америка във външното министерство на КНДР. Тя говори на провеждащата се в Москва международна конференция по неразпространението на ядреното оръжие.

"Сегашната ситуация задълбочава нашето разбиране, че се нуждаем от ядрено оръжие, за да отблъснем потенциална атака", посочи Цой.

Пхенян не очаква ядрено нападение от никой друг, освен от Вашингтон, и затова ще отговори с ответен удар само срещу САЩ, а не срещу трети страни, заяви тя.

"Нашата ядрена програма и оръжията ни са насочени срещу САЩ. Ние ще отвърнем на огъня с огън", изтъкна дипломатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е, че при ядрена война всичко ще стане на огън и пепел, малко трябва да се постигне самоподдържаща се ядрена реакция и ако това стане, тя ще обхване цялата планета като верижна реакция и ще доведе до 100% заличаване на живия свят, нещо което не са успели да направят природните бедствия за милиарди години, а двама дерибей могат да постигнат много скоро.
35
3
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Със терористи не се преговаря. Оръжията за масово поразяване са във КНДР. Зад тях стои дракона, нападнете ги:)))))))))))
34
0
 
15
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Молете се да няма ядрена война, защото радиацията не избира кой американец, кой кореец, кой руснак, кой българин!Планетата Земя може да спре да съществува!
33
4
 
26
 
! Отговори
гост преди 6 години
Краварите са длъжни първи да се разоръжат защото са извършвали престъпления с атомно оръжие в Япония. Дори и послушниците им в НАТО вече им нямат доверие.
32
5
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Каубоите се страхуват да нападнат Северна Корея, защото нейни съюзници са: Китай, Русия и Иран. Ако настъпят дявола по опашката, краварника зад океана ще се превърне в огън и пепел. Затова използват НАТО като маша. Каквото са си дробили да си го сърбат.
31
20
 
10
 
! Отговори
do 40 преди 6 години
На него не му стиска нищо просто ако дойде време ще жертва няколко милиона зомбирани *** и ще се скрие както всички велики диктатори.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - скоро цял свят му прави евала на тоя, че не му пука от заплахите и опитите за диктат на САЩ. Няма друг такъв лидер, на който да му стиска толокова, че да казва нещата, които всички знаят за САЩ в прав текст.
29
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят му се смее на тоя *** само червените каскети сънуват за края на САЩ и как дебелият паун ще надуе бузи и ще създаде вятър и ще унищожи САЩ а след това ще подари победата на някой отговорен другар.
28
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова измислено е всичко в тая държава.Трите или петте неваляшки застанали в угоднически пози с тефтерите в ръце и шишкавото човече с широка усмивка инспектира трудоваците на колхозът.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Оръжията на КНДР били насочени само срещу Вашингтон"Значи останалата част от света нямаме проблем със Северна Корея. САЩ да си сърбат попарата, все пак севернокорейците са създали тези оръжия за защита от САЩ, не за масово изтребление на планетата.
26
8
 
14
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Нещастници, сега ви прочетох коментариите! Мислите си че това корейче с мафийката си в малката държавица си е измислило и направило атомните бомби?! Те са финансирани с еврейски пари защото други няма в света, дадени са им технологии от Русия и Китай а може и от САЩ, защото всички са с еврейски правителства! Защо у този *** театър??? За да се владее бялата раса!
25
13
 
7
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Империята САЩ не е американска, а еврейска. А сега вижте това джудже на снимката как се е обградило с по ниски от него генерали! Е, - кой е по евреин, жълтото джудже ли или Трамп?!
24
4
 
29
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Империята САЩ се разпада, за доброто на целия свят, не се колебаха да пуснат 2 бомби над Япония и бомби с уран над Сърбия , ама японците помнят това добре!!!Ама САЩ са сложили военни бази в Япония, затова са зависими японците, иначе политиците им са без характер, като наште!
23
3
 
28
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Ким никога не е разработвал ядрено оръжие, за какво му е да го прави? Защо да се трепеш да изобретяваш нещо когато то вече е изобретено? Има приятели като Чайна и Раша които вече са разработили тези неща - ядрени глави, ракети и пр. Всичко струва пари или УСЛУГИ за в бъдеще ;) Раша има над 16000 ядрени бойни глави - горе долу колкото останалия свят събран - 10, 20, 30 по малко къв е проблема? Някой пази ли касовите бележки и фактурите? хехе
22
1
 
29
 
! Отговори
Калашников преди 6 години
Китай и Русия провеждат големи военни учения до границите на КНДР-ако бъде нападната от южна корея и япония- да и се окаже помощ!
21
6
 
29
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
21. Неразумний и юроде, та нали точно тези "плъхове от масква" унищожиха операция Барбоса, влязоха в Берлин и предизвикаха самоубийството на фюрера и края на 3-тия Райх още преди да е започнал. ВСЕКИ който е тръгнал против Русия е отивал 2 метра под земята - всеки юроде - ти защо не можеш да го проумееш? Глупав си нали? ;)
20
2
 
26
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Ако Западът се държи прилично, спре военните учения и прекрати санкциите, Ким би трябвало да се съгласи да не разпространява ядреното оръжие на приятелски държави, да речем като Иран. Но дали Западът е достастъчно узрял да предложи това?
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките са най-жалкото племенце на света, подобно на създателя им - бритиш хомотата. Когато само те имаха ядрено оръжие не им мигна окото да унищожат два големи градове с всичко живо в тях, но сега когато и други имат са с опашка между краката си. Лесно е да биеш брашнен чувал без ядрено оръжие и беззъб като Ирак, Йемен, Либия, Авганистан и пр. Но Ким има ядрено оръжие - не можахте да го спрете и сега го има. И сега няма да го пипнете страхливци - остава си само надежда за вътрешен проблем в КНДР
18
4
 
30
 
! Отговори
китайски експерт преди 6 години
Ким показа жълт картон на рижавия пуяк!
17
4
 
22
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
До 9. Простоватий, не осъзнаваш ли, че балистична ракета изстреляна от КНДР стига до Лос Анджелис за..... 30 минути? 35 до Чикаго и 40 до Ню Йорк и Вашингтон. За каква реакция плямпотиш, кУга? Та нали янките докато я засекат, докато обмислят ко да праят, докато се приготвят и докато изстрелят нещо против нея...... пиши я тая бегала.... за тва перчема се дрви, за тва Ким пикае върху него.... тва е положението. Цял свят в момента се смее на САЩ..... империята с топки като грахови зърна хехе