Рахой в Twitter: Законът ще бъде възстановен в Каталуния!

Хиляди хора празнуват пред каталунския парламент
27 окт 2017 17:45, Анисия Иванова
22
Рахой в Twitter: Законът ще бъде възстановен в Каталуния!
Снимка: БТА

Испанският министър-председател Мариано Рахой призова днес за спокойствие, след като парламентът на Каталуния обяви независимост на автономната област от Испания, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Призовавам всички испанци за спокойствие. Върховенството на закона ще възстанови законността в Каталуния", написа Рахой в Туитър минути след спорното гласуване в каталунския парламент, което вероятно ще бъде обявено за незаконно от централните власти.

А в Каталуния хиляди хора, събрали се пред парламента, за да подкрепят стремежа на автономната област за отцепване от Испания, започнаха да се радват и танцуват, след като регионалното законодателно събрание гласува резолюция за обявяване на независимост, предаде Асошиейтед прес.

Множеството наблюдаваше процеса на гласуването и броенето на живо на големи екрани.

Каталунският премиер Карлес Пучдемон и вицепремиерът Ориол Жункерас се поздравиха, като се прегърнаха и ръкуваха след гласуването. (БТА)
 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
майтаб бе Уили преди 1 година
България подкрепя териториалната цялост на Испания. Реши да подкрепи и Югославия, като от сега нататък не признаваме отцепническа Македония, Косово, Босна и другите.

Стига сме се делили каза оня в чужбина. Ако се възстанови Югославия, както Хърватия и Словения са в ЕС и останалите влизат. Казал великият стратег на външната ни дюнер политика
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не лай неблагодарни българино срещу ръката която те храни! В Испания има 200 000 Българи, много от които пращат пари на семействата си в България и по този начин инвестират в българската икономика. Испания е важен търговски и културен партньор на България. Какъв % от българските емигранти в Испания живеят в Каталуния? Минимален! От целия стокообмен между БГ и Испания какъв % се пада на Каталуния? Нищожен! Испания в нейната цялост е много по-важна за България от някаква си провинция!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Русия да демократизират Испания.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До :):)

Ти нормален ли си да сравняваш робство/владичество (или както там го наричаш) отпреди век и половина с автономия в модерна Европа!?
18
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
МАДРИТ ВИНАГИ Е БИЛ СИМВОЛ НА КАТОЛИЦИЗМА , ИНКВИЗИЦИЯТА И КОНКВИСТАДОРИТЕ -КОИТО СА СИ ХРИСТИЯНСКИ ДЖИХАДИСТИ -УБИЙЦИ И УНИЩОЖИТЕЛИ !!! ТЕПАННИЕ МУ Е МАЙКАТА ... А СЕГА Е ТЕХНИЯ РЕД -РЕД -РЕД !!! КРАЛЮ- ПОРТАЛЮ... НА КАЙМА !!! РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ РЕЛИГИИТЕ ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ЗАЕДНО СЪС СЪЗДАЛИТЕ ГИ ЕВРЕИ !!!!!! С НАУКАТА НАПРЕД !
17
0
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
забрави да споменеш еничарите, изнасилванията и това , че турците винаги са имали право ...да не би да твърдиш , че османската конституция е гарантирала равни права ???доста нагло е да сравняваш поробената България с автономната каталуния
16
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 1 година
до 14
може към Русия , ще акустират няколко руски кораба на пристанището в Барса от тези от средиземноморския флот.То част от тях са от Севастопол.
15
3
 
5
 
! Отговори
:):) преди 1 година
приятелю 10 анонимен
така 1877/8 са се питали в Европа, бе тез българи какво им е пид шапката на султана, църква си имат, училища, дребен бизнес си правят и тн.Така че не мисли на каталунците проблемите.
14
4
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Пучдемон скоро ще си търси политическо убежище някъде из Южна Америка. Единственият шанс за отделяне на Каталуния от Испания е референдум за присъединяване към Русия.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИРА-истински се бяха учили от и копирали от ВМРО-истински някои неща, които сега се наричат с модерния термин логистика. Ако трябва ще се изнася освободителни технологии от Балканите за каталунците. Особено от университетите има доста хора, които са достатъчно грамотни да приготвят несложни взривни смеси от подръчни материали, а ако е необходимо за по-систематично производство, то могат да се привлечат специалисти от чужбина.
12
3
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ДНЕС НЕ Е 1936 Г. И ШВАЙНЕНСКО-ШНАБСКАТА АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА НОВИЯ "ФРАНКО-ХОУЙ" НАРЕЧЕН РАЙОХОЙ !!! СПОРЕД МЕН - СНАЙПЕР ЗА ЛИКВИДИРАНЕ Е НАЙ- ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ- ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА СУРАТА САНТАМАДРОМАЙМУНА !!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
ДО 10 преди 1 година
Важно се купон да става.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, тези от какво искат да се освободят? Под робство ли са? Забранено ли им е нещо някога? Нямат равни права с останалите испанци ли? Подзаглавието трябва да бъде "Хиляди лyмпeни празнуват пред каталунския парламент". Вселената и човешката глупост...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8
като гледам тука по форумите , и сега българите са готови да се сражават срещу Испания за независима Каталуния. :)
Така ,че на оръжие, братя за независима Каталуния,
8
1
 
6
 
! Отговори
ДО 7 преди 1 година
Прав си , така е била България .
Тогава Русия е пратила Армия , за Косово и БЮРМ САЩ пратиха Армия .
Но в Испания има един Романтичен Момент за България - Българската Армия се е сражавала срещу Испания за Независимост на Каталуния през 1936-39 година .
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки говори за икономическата мощ на каталуня но никой не казва какви са военните възможности на Каталуня.А май вече нещата опират до второто.Има ли на разположение каталункото правителство такава мощ-че да извоюва своята независимо и да я защити.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само приказва. Танковете вече трябваше да са в Каталуния.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Испания трябва да бъде бомбардирана за да се установи демокрацията. Също да й се наложат санкции но след бомбардировките.
4
5
 
13
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Няма закон, който може да спре един народ, борещ се за свободата си!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рах*й като направи нови избори какво ще постигне ? Издигане за президент на Каталуния на брата на Пучдемон отново независимост ? :D