Белгийски адвокат пое защитата на интересите на Пучдемон

Защитникът Бекар е бил адвокат на хора от баската сепаратистка организация
Обновена: 30 окт 2017 21:48 | 30 окт 2017 21:40, Камелия Цветанова
44
Белгийски адвокат пое защитата на интересите на Пучдемон
Снимка: Reuters, архив

Белгийският адвокат Пол Бекар съобщи, че уволненият каталунски лидер Карлес Пучдемон се намира в Белгия и той е поел защитата на интересите му, предаде Ройтерс.

Още по темата

Бекар не потвърди дали работи по подаване на молба за убежище в Белгия от името на Пучдемон.

Бекар в миналото е бил адвокат на членове на баската сепаратистка организация ЕТА, съобщи в. "Вангуардия", позовавайки се на самия юрист, предаде ТАСС.

Бекар, който е специалист по правата на човека, е оказвал услуги на членове на ЕТА за получаване на международна защита в Белгия. Той уверява, че е "добре запознат с Испания".

"Възможно е Пучдемон да поиска убежище, но не мога да предскажа какъв ще е изходът от тази молба", уточни адвокатът. Той подчерта, че в Белгия решение по тези въпроси взема не правителството, а независим орган - генералният комисар по въпросите за предоставяне на убежище. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: адвокатбелгияПучдемон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
ЛЬо Пен и пророците за разпад на Испания и ЕС пиха по една студена вода. То не бяха революции, бунтове дори война. Събудиха се изтрезнели. Ха ха ха голям майтап, за какво ги руча жабетата!?
19
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мишка е ходил да си търси адвокат. Откачалниците сепаратисти го чакаха цял ден пред сградата на правителството та да ги поведе на въстание срещу испанското робство а мишока отишъл в Белгия да си резервира адвокат.
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои са герои на гърба на лековерните. При първото по - сериозно изпитание и напускат кораба. Толкова за независимост, толкова за свобода и демокрация. Оставащите да му мислят и лековерните. По - добре да си бяха мирно стояли отколкото това сега. Жалка работа !
17
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пuчugeмoн е пълен мuшok! Първо натири щерките и румънската съпруга на сигурно място при тъщата, сега и той се изхлузи като npъgня от съдрани *** в Белгия, а голeм го вадеше... Бай Рахой да ги мачка без колебание тези мишоци!!!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами той и Слави Трифонов щеше партия да прави държавата да променя, ноо нещо и той подви опашка!
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да поиска убежище от Ердоган. Той много ги обича такива. Ще го настани при Йоджалан.
14
3
 
18
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
"Генералния Комисар" както се изрази платеното юдейско адвокатче, всъщност е контролиран от правителството в Белгия - тенк ю вери мъч :) Защитавал бил Баските сепаратисти - обясни тогава защо всички те са 2 метра под земята сега? М? Ко речи? Пуч е храна за червеи - тва е ясно, катуния ще стане "факултета" на Испания от много лакомия - така е за алчните - но на кой му пука за некви маннгали нали? мда
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 Това което не само аз съм видял е ,как полицията риташе и тръшкаше на земята , жени,деца и старци.Колко демократично и хуманно!Ясно е ,че повечето ЖИТЕЛИ на Каталуния са против независимост,всяко умно и демократично правителство ,щеше да затвори устата на сепаратистите,като разреши и даже само организира референдум.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ,ще по-полезен за Каталуния ,в затвора със затворена уста или в изгнание,където ,ще може да говори ,да популизира идейте си,може би и да организира нещо в Каталуния.Със сигурност в затвора за някой ,ще да стане герой!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Абсолютно вярно, дори някои гласуваха по няколко пъти
10
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Ти си видял , нещо друго. Референдума е незаконен и организиран от хора нямащи право. Второ националната полиция затваряше секции , а "мирните" граждани почнаха да ги налагат и замерват. Полицията само отговаряше на агресията, но не я започна тя. Мирният гражданин е длъжен да се подчини на закона и полицията. Ако не се подчини значи не е МИРЕН.
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо някой си мисли ,че в Мадрид управляват някакви демократи!Видяхме ги как постъпиха с побоищата на мирни гласоподаватели,и каква власт има това регионално правителство ,щом няма право ,да организирза референдум,произлязъл от мнозинството в местния парламент.Нищо добро не чака Пучдемон в Каталуния,със сигурност,ще бъде хвърлен в затвора.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4ако вярва в каузата, така се прави ... ще полежи в затвора, ще покаже на хората, че е лидер и има за какво да се бори. Мандела колко години изкара по затворите и си постигна целта. А не при първата възможност да духне и да дава ъкъл от далече :) не вярвам да го оставя в Белгия, столицата на ЕС, който той иска да прецака.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама те патрЕотите като Фарадж и тоя това могат и това правят. Вдигат олелията и после дим да ги няма. Само нашите патрЕоти сами си верват.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След простолюдието на Англия и Каталунското простолюдие пострада от популизма и рушветите за някой. Ама все повече хора почнаха да виждат и ще става все по-трудно на тея популисти . Да видим , къде ще е следващата държава.
5
13
 
10
 
! Отговори
кака Лара преди 6 години
Най-голямата грешка която може да направи Пучдемон, ако в този сюблимен моментна своята кариера като политик се уплаши и скрие от надвисналите го тъмни облаци . Трябва да съумее да устиска на международния натиск върху него и каузата накаталунския народ, за да може един ден да стане - национален герой на своя народ !
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 А какво ,да се остави в ръцете на кастилците ,които го заплашват с дълги години затвор!?!По-добре изгнаник в чужбина ,от колколто да гние в затвора ,за удоволствие на испанците.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха с това си действие тоя опеделено доказа, че не го слуша главата.първо зор, референдум, шум, хиляди хора по улицата, чак стойчков се изказва по въпроса и при първата по-сериозна заплаха подви опашка, изостави каузата и избяга в друга страна, че и адвокат си нае :)това хич не е лидерско Пучи :)
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩомКамерън го разпердушиниха защото е организирал референдум заБрекзит, при положение, че той не беше привърженик, какво остава за тоя. И какво излезе накрая, че на запада го няма това негативно отношение към хорското мнение, а просто ти казват, че не може. Интересно в Украйна как точно ще го опишат от гледище на испанската ситуация.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никва логика. Първо обявяваш независимост, а после търсиш адвокат?!? Значи ако обявиш независимост трябва да си готов са се биеш ти и хората , които е искат. След като отиваш до адвокат значи знаеш, че бой няма да има . След като няма да има , защо обявяваш независимост , а не преговаря за ппвече пари ? Сега нито независимост, нито автономия. Честито на простолюдието. Популисти отново пре@@@@ хората.