Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...

Най-търсеният костюм се оказа този на Жената чудо
31 окт 2017 09:34, Петя Славова
85
Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...
Снимка: БТА

Днес е Хелоуин, вечерта преди Деня на Вси Светии, утвърден от папа Григорий Четвърти през 853 г. като ден за почит към всички християнски светци и мъченици, съобщи ТАСС.

В САЩ, Канада и в много други страни по света Хелоуин се очаква почти със същото нетърпение като Рождество Христово. Повечето домове и витрини на магазини отдавна са украсени с присъщите символи на събитието - изрязана от тиква глава със запалена свещ в нея, която се нарича Светещият Джак. Не липсват паяжините, черепите, скелетите и куп други ужасии, пише БТА.

С наближаването на вечерта групи с деца започват да чукат по вратите на домовете. Те трябва да изплашат стопаните им с костюмите си, а те от своя страна са длъжни да се откупят от "чудовищата" с лакомства и сладкиши.
Заедно с костюмите на вещици, на неизменна популярност в САЩ се радват образите на Супермен, Спайдърмен и Батман, а също така на русалките, пиратите, вампирите и зомбитата.

Костюмите на силни жени са най-популярни за Хелоуин тази година, предаде Ройтерс. На празника ще има повече розови шапчици с котешки ушички и по-малко принцеси. През януари "котешките" шапчици станаха символ на протестното движение на жени срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

Най-търсеният костюм за Хелоуин е на Жената чудо. Следва героинята от "Междузвездни войни" Рей - символ на младата жена, която оцелява въпреки всички препятствия пред себе си.

Хелоуин тази година се отбелязва насред скандала за сексуални посегателства на продуцента Харви Уайнстийн срещу много жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Я че се облека като Вожда Мазното гов.о...
42
11
 
8
 
! Отговори
аграрио преди 6 години
Мръсни дърти селяни, ограбени и кисели, нека всеки да празнува каквото си иска. И не забравяйте да псувате телевизора тази вечер, докато се пие ракия. Време е един метеорит да падне тук
41
11
 
9
 
! Отговори
Фсб преди 6 години
Ще празнувам каквото си искам, за да ми е кеф, като не искате - не празнувайте, това си е ваша работа, както си е моя какво да празнувам аз и какво не! Хелолин е един хубав повод човек да се повесели, а не да злобее...
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37И заради такива, като тебе децата ще са нещастни.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купих за приятелката си костюм на Жената Чудо а аз си взех костюм на Светкавицата от интернет.
38
3
 
20
 
! Отговори
сАобщениеЕ преди 6 години
Прудавам страшни маски и кустуми за празника. МНого са тарсат 1. Баба Цецка - жената вамп - 2 лв1. Боко *** - всъщност това е светеща тиква - 50 ст1. Брадата на Валерко - от натурални материали, от на коч топките. Преди да я видиш я помирисваш - 100 лв
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да споменавам през какво ми е, че днес е Хелоун нито аз нито моето дете празнува и ще празнува този празник
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СХОДЕН БИЛ С КУКЕРИТЕ добре,ама къде е ПРОПАГАНДАТА ЗА КУКЕРИТЕ ДЕСЕТ ДНИ ПРЕДИ КОЛЕДА,КЪДЕ Е ПРОПАГАНДАТА ЗА СУРВАКАРИТЕ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА,колко КОЛЕДАРИ ТИ ДОЙДОХА,КОЛКО СУРВАКАРИ ТИ ДОЙДОХА,КЪДЕ СА ДЕЦАТА КОЛЕДАРИ И СУРВАКАРИ ДА ИМ ДАМ???Досега един път дойде племенницата за "хелоуина" КАКВО ДА И ДАМ КАТО НЕ ГО "ПРАЗНУВАМ"оттогава не идва а и вече е голяма,синът ми САМ си реши че това е ГНУС и никога не е вампирясвал,ако дойдат деца ще си тръгнат,защото това за мен не е никакъв празник.
35
5
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Пълен бойкот на всякакви западни ***!
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вярно, че от българина по-марлно създания във вселената няма ама малко се увличате да съдите хората какво могат и не да празнуват...
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че Коледа и Великден НЕ СА КОМЕРСИЯЛНИ ПРАЗНИЦИ,такива ги правят медиите и все пак сме 21век,а за тия празници българите ВИНАГИ са купували по нещо ново за децата си да ги зарадват,но сега това което се прави Е ОТВРАТИТЕЛНО!Аз например НЕ ПОНАСЯМ реклами а по коледните празници издивявам от "коледните"реклами и прИмоции!Децата така вече са научени идвал "дядо Коледа" те НЕ ЗНАЯТ за РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО,е КОЙ ГО НАТРАПВА "дядо'ти Коледа и кой ПРЕМЪЛЧАВА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ами МЕДИИТЕ!!
32
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ти изобщо имаш ли идея какво е Хелоуин от къде идва и за какво става въпрос? ТАка като гледам, НЕ. Хелоун е келтски празник много сходен на нашите кукери. Ама какво да обяснявам на религиозен кретенoид вярващ в литературни герои като богове и дяволи. Аз го празнувам за да си направя купона с приятели и честно казано си е лично моя работа какво и как празнувам не твоя.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Ми ти за какво го празнуваш, за пиенето или за наркотиците, все си в кюпа на Лукавия, само че не го осъзнаваш.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Последни временаИ кой беше ти, че да даваш на хората тон в живота? Не е твоя работа какво слушат, празнуват или правят семейства. Много на сериозно сте се взели нещо май?
29
5
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Когато ти звъннат лапетата в костюми на вратата, не им ли отваряш да ги почерпиш и зарадваш?
28
6
 
10
 
! Отговори
Последни времена преди 6 години
До Анонимен 26По същата причина, по която стават вегани, слушат пропаднала пропагандна западна поп и рап музика, обличат се като леки жени, не правят семейства, живеят ден за ден, нямат уважение към родителите си, викат им изгубеното поколение, напрактика всичко след 89та родено насам..
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не празнува Хелоуин от религиозност. Ми се махате с тия религи, че ми писна от вас. Оставете хората да празнуат каквото си искат. Не е ваша работа. Като не ви харесва не го празнувайте. Арееее.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво празнуваш ГЛУ..КО НА ТОЯ "ПРАЗНИК",ако си християнин КЪДЕ ВИДЯ В ПРАВОСЛАВНИЯ КАЛЕНДАР ТАКЪВ ПРАЗНИК"ВСИ СВЕТИИ'ако си АТЕИСТ КАКВО ТОЧНО "ПРАЗНУВАШ",ако си католик ЗАЩО НИ СЕ НАТРАПВАТЕ,ако си КЕЛТ ОТКЪДЕТО ИМА КОРЕНИ ТОЯ ВАМПИРСКИ "ПРАЗНИК"ЗАЩО НИ ГО НАТРАПВАТЕ???КАК ТАКА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК ВИ ДРАЗНИ А ЧУЖДИТЕ ВИ РАДВАТ???Псевдоснобарски,"модерни"ЛИГЛИ И ЛИГЛЬОВЦИ,по дефиниция тъ..и но с претенции!!
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рублофилските *** от атеисти станаха запалени християни. Смешници ковренски.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HelloLeninМасовият бълагринът знаеш ли как празнува Великден? Отива в 24ч на църква, за да се разбере с групичката, в коя кръчма ще ходи да се напие после. Празниците се празнуват за здраве, а не за някакви комерсиални-сатанистически цели.