Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война

Предупредиха Путин за атмосферата на омраза в страната
31 окт 2017 09:43, Елка Василева
82
Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война
Снимка: Reuters

На среща с Владимир Путин по повод вчерашния Ден в памет на жертвите на политическите репресии руски правозащитници от президентския Съвет по правата на човека определиха атмосферата в страната като студена гражданска война, пише вестник "Московский комсомолец".

Председателката на Московската Хелзинкска група Людмила Алексеева прикани Путин да възпрепятства нагнетяването на омраза и истерия в Русия, включително чрез медиите и главно чрез телевизията.

Журналистът Станислав Кучер помоли руския президент да направи обръщение към народа в този смисъл и заяви, че "сега е моментът за помилване на политзатворниците".

Никола Сванидзе, историк и публицист, се изказа против "полицейския акцент в държавата" Русия, разказва вестникът.

Путин се съгласил, че "забранителните мерки трябва да са по-малко", но добавил, че не вижда като цяло кой знае каква истерия в страната, а отделни избухвания има в цял свят.

Вестник "Независимая газета" посочва, че шефът на правозащитния съвет Михаил Федотов предложил на президента да се разработи национален план за действия в подкрепа на човешките права, чието изпълнение да се контролира от обществото. Според Федотов властите трябва да върнат на руската прокуратура правото да образува наказателни дела за нарушения на човешките права.

Слушайки подобни предложения, руският държавен глава неведнъж повторил "трябва да помислим", включително за по-голяма свобода на събиранията в Русия.

Атмосферата в страната кара нейните жители да емигрират, по-специално заради "пълзящото мракобесие, което след президентските избори само ще се засили", предупредил Станислав Кучер, цитиран от "Комерсант".

Путин не обеща на правозащитниците нищо конкретно и отбеляза, че няма нужда от бързане, пише изданието.

"Трябва през цялото време да анализираме и през цялото време да правим съответните поправки. Това важи и за правоохранителните органи, и за съдебната система", добавил руският лидер, цитиран от "Комерсант".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази авторка т.с. работилата по статията, която ви гледа от снимката дори не си е направила труда да провери това вярно ли е или не е. Редовно гледам руска тв. Уверявам ви, че няма такова мракобесие, нагнетяване на политическа обстановка. Дори новините им не са толкова гадни и натрапчиви.Единствено в неделя вечер новините са един час За разлика от нашите продажни медии. Отделно от това всички останали шоу програми са но много високо ниво.Просто гледайте а не четете глупостите на тази от снимката
19
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 15Анонимни вземи се пообразовай малкоВСЕКИ РУСКИ ОЛИГАРХ СИ ИМА СВОЯ МАЛКА ИЛИ ГОЛЯМА(РАЗБИРАЙ РАДИО ИЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ) МЕДИЯ В РУСИЯА ако ми кажеш че всички Олигарси са приятелчета на Путин ...Разбери в Руското медийно / Блог и прочие медийно пространство такива неща съм намирал че ако това беше на запад до сега въпросните страни 50 пъти да са се съдилиПример "ДНЕВАЛНИ" - "НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯ НА РЕШЕНИЕТО НА СЪДА И ДА ОТРЕЖА ЧАСТ ОТ ФИЛМА "ДИМОН" - Ако западен съд чуе това !!!!!!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно в Русия си нямат *** и Хелзинкския комитет се чуди кого да защитава. Кого, кого - "политически репресираните". Ама дали техните политически репресирани са като нашите - Кунева, Борисов, Цветанов, Костов и други знайни и незнайни комунисти, пишещи се репресирани...
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ванга е казала: "ке падне!"голяма, даже страшна полицейщина цари в момента в pycия...
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно колко са жертвите на полицейско насилие в демократичните САЩ ? 1000/хиляда/ души средно на година загиват от полицейски куршум в Америка.Това демократично ли е? Това става ясно от разследването The Counted на "Гардиън".
15
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГледаЛ руска телевизия и нямало проблем. Хахахахха хахахахха Някой хора са по *** и от маймуните. Верно е.
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13 по руската телевизия освен хаил Путит и овили4аваме без аналогово пройзводството на банани друго няма да 4уеш
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И там ли има хелзински групи, що не са ги забранили, нищо хубаво няма да видят от тия НПО-та.
12
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз гледам руски телевизии и няма никакво нагнетяване на напрежението, точно напротив. За разлика от нашите телевизии, които още от 7:30 започват с политика и лоши новини, по руските канали които гледам сутрин няма грам политика и сутрешните им блокове са много позитивни като цяло.А факта, че говорим за Московски Хелзинкски комитет говори достатъчно за какво иде реч!!!!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си мислиш че ти тук имаш права, пробвай да излезеш пред мс с плакат "бойко е престъпник" искам да видя за колко минути (секунди) ще те оправи нашата демократична полиция
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин доведе русия до просешка тояга аз незнам сляпи ли са прости ли са та го държат ама тяхна си работа
9
6
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Мнение"Русия не е демократична държава и всеки го знае.Олигархична икономика , стотина милиардери , а останалите особено по селата се изхранват от лов и риболов.Бедна държава с големи амбиции."САЩ не е демократична държава и всеки го знае. КОРПОРАТИВНА икономика , ХИЛАДИ милиардери , а останалите особено Ч.ЕРНИ.ТЕ и Л.АТИ.НОСИТЕ се изхранват от НЕЛЕГАЛНА РАБОТА, НАРКОТИЦИ и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. БОГАТА държава с ГЛОБАЛНИ МЕГАЛОМАНСКИ амбиции.
8
17
 
13
 
! Отговори
xy преди 6 години
Путин не обеща на правозащитниците нищо конкретно и отбеляза, че няма нужда от бързане, пише изданието.русия и права човешки. айде бе. нали още достоевски беше казал че русия е тюрмата на народите.дори в екватнориална африка хората живеят по-добре.
7
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква студена война!? Това е един класически фашистки, диктаторски режим.
6
17
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Русия не е демократична държава и всеки го знае.Олигархична икономика , стотина милиардери , а останалите особено по селата се изхранват от лов и риболов.Бедна държава с големи амбиции.
5
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почнаха да се събуждат руснак. Най после. След 80 години излизат от зимния сън. Видяха, че на запад хората не хапят и живеят добре. Съвсем скоро ще поискат сметкатана диктаторите.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Съжалявам, няма голяма грешка Путин е по скоро -медвед гном
3
2
 
18
 
! Отговори
пезправен в родината преди 6 години
"Московската Хелзинкска група" група, комитет, все хубави хора.
2
2
 
8
 
! Отговори
Съжалявам, преди 6 години
думата е мечката!
1
5
 
13
 
! Отговори
Тия преди 6 години
пък правозащитници тръгнали, както се казва, с меката малини да ядат!