Белгийските железници разследват пенсионерско парти

100 Хелоун тийнейджъри спират влак, плащат такситата на пътниците
3 ное 2017 09:39, Екип на Dnes.bg
12
Белгийските железници разследват пенсионерско парти

Ръководството на белгийската жп компания започна вътрешно разследване на парти за пенсиониране, което предизвика хаос и закъснения на влакове.

Тържеството се състояло във вагонно депо във Ворст-Брюксел по повод пенсионирането на дългогодишен служител. Партито било организирано от негови колеги миналия четвъртък по обед.

Според неофициалната версия в него се включили толкова много колеги, че нямало кой да поддава вагонни състави. Поради това се наложило да бъде отменен един обеден международен влак за Люксембург, а следващият, след час, заминал с 33 минути закъснение. Два вечерни влака също тръгнали не по разписание.

Други вагонни състави по вътрешни линии също не били подадени, като общото закъснение на забавените влакове е 164 минути.

Компанията съобщи, че не е против организирането на тържества на работното място, но те не могат да бъдат с цената на сигурността на пътниците.

Белгийските железници ще сътрудничат на полицията за разследването на друг инцидент във вторник вечер, когато връщащи се от Хелоуин парти младежи принудиха влак да преустанови движението си.

По свидетелства на очевидци младежите изпаднали в амок, дърпали три пъти ръчната спирачка и заплашвали машиниста на влака. Дори извиканата на място полиция не могла да ги усмири и влаковата бригада се принудила да анулира пътуването. Пътниците били качени на таксита и автобуси и извозени до домовете си.

Инцидентът стана известен, след като машинистът сподели във Facebook, че не е могъл да мигне от стрес, и разказа случката. Влакът отпътувал късно през нощта от Брюксел за Отини, на около 25 км южно от белгийската столица.

"Това, което се случи във влак 2142, е истински скандал. Поболяващо е. Нямам думи да го опиша”, написа машинистът.

След първото дръпване на внезапната спирачка била повикана полиция, която не могла да се справи с вилнеещите младежи. Влакът обаче продължил. Той бил принудително спиран още два пъти. Част от тийнейджърите тръгнали на саморазправа с машиниста. По думите му те го атакували физически, заобиколили го и го гледали заплашително.

Влаковата бригада решила да анулира пътуването по средата на маршрута. Говорител на железниците потвърди инцидента, както и евакуацията на останалите пътници.

До момента полицията е идентифицирала щестима младежи, но се смята, че групата е била от около 100 души. Те са освободени, тъй като използването на внезапната спирачка не е криминално престъпление.

Железниците обаче смятат да представят сметката за извиканите таксита и друг транспорт, с които са развозени пътниците от анулирания влак, на родителите на  тийнейджърите. Сумата не се уточнява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак говорете че не знаели как да се веселят западняците...
11
1
 
32
 
! Отговори
Белгийска му работа преди 6 години
Хубава работа, ама белгийска ....
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при комунизма.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Произхода ли, ами кой празнува хелуин ? Ама ти нямаш толкова сиво.
8
3
 
33
 
! Отговори
пропаганда преди 6 години
Малка пропусната подробност е произхода на младежите;)
7
5
 
34
 
! Отговори
Наквасен преди 6 години
Fake news.
6
2
 
38
 
! Отговори
Алов преди 6 години
ТУка никой нямаше да забележи,че 2-3 влака са с по 8 часа закъснение.
5
2
 
36
 
! Отговори
СС преди 6 години
Малко ги бият в Белгия, затова много си позволяват! :)
4
1
 
31
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
100% *
3
4
 
34
 
! Отговори
svetlio преди 6 години
Мароканска работа на 100!!!
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо им викат червените дяволи. Белгия от там където анархията започва!
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУЙ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ СА ГОЛЯМА РАБОТА.БРАВО НА ЗЛАТНАТА ЕВРОМЛАДЕЖ, ТЯ ЩЕ СЪСИПЕ ПРОГНИЛАТА КОНСТРУКЦИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.