Тръмп: Повече няма да търпим провокациите на КНДР!

САЩ и Япония: Възможно е военно решение на проблема!
Обновена: 6 ное 2017 10:45 | 6 ное 2017 10:39, Елка Василева
125
Тръмп: Повече няма да търпим провокациите на КНДР!
Доналд Тръмп и Шиндзо Абе. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на официално посещение в Япония, увери, че Вашингтон няма повече да търпи провокационните действия на Северна Корея.

"Осъществяване на забранени ядрени опити, пускове на ракети, които прелитат над Япония, застрашавайки сигурността на мирното население - САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея", заяви Тръмп на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

Американският лидер подчерта за пореден път, че в момента се разглеждат всички варианти за решаване на севернокорейския проблем.

Ядрената програма на КНДР е заплаха за цивилизования свят, каза той. "Някои казват, че риториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба риторика през последните 25 години."

Още по темата

Япония подкрепя политиката на Доналд Тръмп спрямо Северна Корея, заяви Шиндзо Абе. По думите му те двамата с американския президент са стигнали до единно мнение, че е възможно военно решение на проблема с КНДР.

По време на преговорите си в Токио по-рано днес лидерите на двете страни "успяха да демонстрират пред целия свят, че японско-американският алианс е непобедим", изтъкна Абе. Според него сега не е моментът за диалог с КНДР.

"Необходим е максимален натиск върху Северна Корея", заяви японският премиер. Той съобщи, че Япония ще разшири едностранните си санкции срещу КНДР "с цел да се реши проблемът с ракетната и ядрената й програма, също и въпросът с отвлечените японски граждани".

Токио ще замрази от утре сметките на 35 частни лица и организации, уточни Абе и добави, че Япония ще продължи тясно да сътрудничи по севернокорейския проблем със САЩ и Южна Корея.

С оглед проблемите около Северна Корея Япония ще и купува повече различни въоръжения от САЩ и с тях ще може "при нужда" да сваля севернокорейски ракети, заяви Шиндзо Абе.

След разговора с него Тръмп съобщи по-специално, че двамата "са постигнали напредък по въпроса за двустранната търговия". Вчера президентът на САЩ бе заявил, че не смята текущите търговско-икономически отношения с Япония за честни и открити.

Тръмп разговаря след срещата с Абе със семейства на японци, отвлечени от севернокорейски агенти. Той също даде обещание Вашингтон "тясно да сътрудничи с Япония по този проблем" и изрази надежда отвлечените да бъдат върнати в родината.

Тръмп спомена за Мегуми Йокота - една от отвлечените японки, от трибуната на Общото събрание на ООН през септември, след което темата за отвлечените японски граждани отново се озова в центъра на общественото внимание.

По данни на Япония Йокота е била отвлечена от севернокорейските тайни служби на 15 ноември 1977 г. в град Ниигата, когато се връщала от училище. Тези предположения обаче бяха потвърдени официално едва през 1997 г., а през 2002 г. фактът бе признат и от Пхенян.

КНДР уточни тогава, че се е предвиждало отвлечените да преподават на севернокорейски шпиони японски език, да ги запознават с културата и обичаите в японското общество.

Тогава обаче КНДР съобщи, че момичето е починало, но експертиза на предадените останки откри, че те са на друг човек. Роднините на Мегуми, която би трябвало днес да е на 53 г., смятат, че тя е още жива, и до днес се надяват да се върне в Япония заедно с другите отвлечени граждани на страната.

В Япония бяха подадени вчера множество сигнали за бомбена заплаха - нещо твърде рядко за архипелага, отбелязва във връзка с визитата на Тръмп Франс прес.

Става дума за редица места в Западна Япония, далеч от Токио, където се намираше тогава американският лидер. Не бяха открити обаче никакви следи от експлозиви, нямаше и арести, допълва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Да се надяваме, че нетърпимоста на Тръмп срещу Северна Корея ще остане само на думи, защото ако САЩ предприеме преки военни действия срещу С.Корея това би могло да доведе до избухването на глобален военен конфликт с непредсказуеми последствия.Да се надяваме че разума ще надделее!
82
6
 
8
 
! Отговори
дедо Мано преди 6 години
Е то бива бива идиотия ама журналята от "ДНЕС бг" счупиха ***!1. Северна корея не е подписвала договора за неразпространение на ядрените оръжия!2. Всяка държава има правото да се защитава от агресията на други държавни формирования както намери за добре!3. Северна корея има легитимното право да извършва всякакви опити на своя територия !И не на последно място кой е Тръмп или ФАЩ за да казват кой какво ще притежава? Да не забравяме че не Корея е нахлувала в Япония!
81
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 78Ано ТЪПИВ света съществуват 4 стандарта Американски, Европейски, Руски и Китайски - Реално се различават едни от други само по неизбежните грешки при превода. Така че в момента в който един самолет се сертифицира по руски стандарт за да вземе останалите 3 се плаща смешна такса (в сравнение с разходите за сертифициране) за превод на документацията и след това се проверяват граничните стойности в полетА всички изисквания в тези 4 документа БУКВАЛНО са написани с КРЪВТА НА ПЪТНИЦИ
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Int kak v serne korea vsicho e zle i gladuvat anaselenieto se uvelichava a v bg durjava ot es i naselenieto namalqva
79
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ търсят поредната война, но ще ядат боя, както във Виетнам.
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво стана бре? Тоз нали беше наш човек? Путин го харесваше. Пи шампанско като го избраха. Що ще гърми СК? Що ще запалва света? Нали Хилари беше лошата бре? Тя ква стана?Питам просто, белким се осетите колко не ги разбирате световните работи и започнете да мислите и се отнасяте по-сериозно и отговорно, когато коментирате.
77
8
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До АнонименДо ГУРБЕТЧИЯТАЛеко баце, че претовариш минискуса!Ми Кимчо като метне и той атома - тогава кво правиме?НА КИМЧО АТОМА ЩЕ БЪДЕ ЕЛИМИНИРАН МИНУТИ СЛЕД ИЗСТРЕЛВАНЕТО МУ И ЩЕ ПАДНЕ В ОКЕАНА ! А АМЕРИКАНСКИТЕ ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ СА САМО НА 200 КМ . ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ДОКАТО ПРЕБРОИШ ДО 100 РАКЕТИТЕ ЩЕ СА УДАРИЛИ ПХЕНЯН , А И КИМЧО НЯМА ПРОТИВОРАКЕТНИ СИСТЕМИ КОИТО ДА МЧОГАТ ДА СВАЛЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ РАКЕТИ , ДОРУ РУСКИТЕ С-400 НЕ МОГАТ !
76
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАЛеко баце, че претовариш минискуса! Ми Кимчо като метне и той атома - тогава кво правиме?
75
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Съвет към северно-корейците: Момчета, по добре сами се наведете и сами си свалете гащите на САЩ както ние българите направихме и сега имаме тоалетна хартия и банани и можеме да бегаме на запад чистачи. Иначе хем ще ви бомбят и ще разрушат страната, хем после няма ви пускат да бегате на запад чистачи както стана с Ирак, Либия, Афганистан.
74
8
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КВО ЧАКАТЕ ОЩЕ БЕ ?! ХВЪРЛЯЙТЕ ЯДРЕНИТЕ БОМБО В ПХЕНЯН ,ЧЕ КИМ ДА МИРЯСА НАЙ-ПОСЛЕ ! ЯПОНИЯ СИ НАУЧИ УРОКА И ЯПОНЦИТЕ МИРЯСАХА ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА АТОМНИТЕ БОМБИ НА САЩ !
73
3
 
5
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Япония, Герамния и Южна Корея са все още окупирани държави след Втората Световна война, и ние на там вървим!
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо че ошамари краварете, и после че ми ревете по форумите - шото Сороса нема да дава надница!
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви руски,какви китайски самолети бре?!Кой ще ги пусне да кацат на европейски и американски летища.Боби ,стика глупости,брат.За вътрешен пазар,може.Ще си падат на воля.Боинг и Ербъс са на светлинни години напред.
70
0
 
2
 
! Отговори
@ преди 6 години
САЩ ще атакуват Северна Корея. Президента Тръмп затова обикаля района, да успокои японците и южно корейците. Дали Северна Корея има реален капацитет да нанесе щети с балистични ракети можем само да предполагаме.Едно е ясно, ако работите или живеете в района, по-добре се омитайте още сега.
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Япония и Южна Корея нищо няма да остане. И те го знаят.
68
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема сте вие,американци скапани,психопати
67
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Руско Китайския 64Умнико в момента независимо един от друг и РФ и Китай пускат Самолети които да изместят Аеробъс и Боинг от техните регионални пазари И понеже компаниите за да не им се натресе инспектор по-евтино е да купят модерен самолет собствено производство ... След 10 години може дори да придобият увереност и технологии за да създадат свръхтежки самолети които да курсират само между свръх големите летища - ХЪБОВЕ.За РФ и Китай важи 100% производство на ЖП и Селскостопанска техника
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо,стига празни приказки, ами действайте.Срамота е този умопомрачен "вожд" да ви прави на маймуни.
65
0
 
7
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До муууууаааа хаххахахаАко в океана плават 100 кораба, от които 3 пиратски, въоръжени до зъби и пълни с плячкосано злато, ти на кой би отишъл да бачкаш? Вярно, на пиратите рано или късно ще им видят сметката, но животът е кратък, а пари нЕма. Така си привличат евтинката работна ръка от "цивилизования Запад". И шараните кълват. Мигрират "свободно".
64
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
САЩ, Япония и Южна корея срещу Северна корея.Кой ли ще победи ?