Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея, която била проблем

Пхенян го призова да се въздържа от "безотговорни забележки"
70
Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея, която била проблем
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като "голям проблем", който трябва "да бъде решен", предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Пред репортери на борда на самолета си на път за Япония той заяви, че по отношение на Северна Корея "в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост".

Някои регионални анализатори спекулираха, че присъствието на Тръмп в Азия може да подтикне Северна Корея например да извърши ракетно изпитание.

На въпрос за подобна възможност той отговори:"Скоро ще разберем".

Американският президент заяви също, че ще се срещне с китайския си колега Си Цзинпин като равен с равен. "Смята ни за много силни", каза той за Си.

Тръмп защити твърдата си риторика по отношение на Северна Корея, заявявайки, че по време на разговорите му с азиатските лидери тази тема ще заеме важно място.

Той каза, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма.

Тръмп заяви също, че по време на азиатската обиколка - която ще е най-продължителното посещение в Азия на американски президент от времето на президента Буш-старши - планира да се срещне с руския си колега Владимир Путин.
"Мисля, че се очаква да се срещнем", посочи той и допълни: "искаме помощта на Путин за Северна Корея".

Преди да отиде в Пекин, за да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с още действия по отношение на Пхенян, Тръмп ще се стреми да създаде единен фронт срещу Северна Корея с лидерите на Япония и Южна Корея.
Реакцията на Северна Корея не закъсня. Оттам призоваха президента на да се въздържа от „безотговорни забележки“ по време на обиколката си в Азия.

Севернокорейският правителствен вестник „Родонг Синмун“ съобщи, че американците искат импийчмънта на Тръмп, защото неговата "духовна нестабилност“ може да доведе до "ядрено бедствие на територията на САЩ".

"Президентът не се е укротил и сериозно провокира КНДР, отправяйки глупави забележки“, пише в статия на вестника.

"Ако САЩ подцени силата на КНДР и посмее да действа безразсъдно, тя ще бъде заставена да действа с решително и безжалостно наказание, мобилизирайки пълната си сила“, сочи "Родонг Синмун“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо 46Сега, когато България е американска колония и българския "народец" го грабят американски фирми, по-хубаво ли ти е?
44
3
 
5
 
! Отговори
пичан преди 6 години
Още 10 г петрол, после камилска вълна. Като станат в европа само ел автомобили, краварите ще ми регулират цената на со по ла. България ако има нефт кое би развила, оранжерии ли
43
4
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Довчера слагахте санкции, сега ще искаш помщ :)
42
2
 
12
 
! Отговори
Пурку преди 6 години
Тея американци наистина не са в час, виждам как Путин се е разбързал да им помага за Северна Корея след като хамериканците подпалиха чергата на Русия в Украйна. Почти съм убеден, че ядреното оръжие на Кимката е с другарска помощ!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
благодарение на Борисов, турците ще спечелят а ние ще плащаме , борисов направи от БЪЛГАРСКИ -> Турско
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ БЪДЕМ НЕЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ, ЩЕ КУПУВАМЕ ВЕЧЕ ТУРСКИ ГАЗ.И ТРАНЗИТ НЯМА ДА ИМАМЕ - ТРАНЗИТЪТ ЗА ЕВРОПА ЩЕ Е ПРЕЗ ГЪРЦИЯ.НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОСВОБОДИМ ОТ РУСКОТО ГАЗОВО РОБСТВО.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ne tramp a zionistkite bankeri iskat zilia sviat da im e na kolene
38
5
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
53Прочети малко преди да се изказваш неподготвен.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitГазът е екологично чист енергиен източник.
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Енергиен експертВчера в хода на строителството на подводната част на "Турски поток" Газпром навлезе в изключителната икономическа зона на Турция. За Ердоган газопроводът е печеливш и ефективен. Явно неговите енергиини експерти са глупави и са забравили теб да питат.
35
20
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Цивилизованите страни преминават на екологично чисти енергийни източници, ние ша се молим на Путин и Ердоган. Това е НЕДОПУСТИМО! Да внесат предложение за освобождаване от данъци на ЕЧЕИзточници и безмитен внос на същите, за да почнем да развиваме най-добрата алтернатива - ел.енергия от соларни панели. Германия е водеща в този отрасъл - Баце да затяга контактите с Меркел!
34
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
емиии пролича си найвлиятелния човек кои е !
33
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На колене пред Путин, мъpшo!
32
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугите нa русия в бг. пaк зaдрънкaхa мaфиотското Белене с еднa единственa цел подновявaне нa руско- Бекaпейския грaбеж нaд бългaрския нaродец. Единственaтa рускa колония в Европa остaнa зaдунaйскaтa губерния 100% тово зaвидимa в енергийно отношение от бившето сесесере, сегa Рф..,Жaлнa им мaйкa нa остaнaлите все още тук губернци
31
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА САЩ е абсолютно прав. Японците са били фанатазирани до такавва степен, че само атомните бомби са били единственото средство да ги накарат да се опомнят какво става по света и императора да спре да праща народа си като пушечно месо по фронтовете. Тава е чистата историческа истина. Ако не са били атомните бомби японците, са щели да дадът многократно повече жертви отколкото са загинали от бомбардировките. Това е много жалко, но факт.
30
11
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Една бедна страна от енергийни проекти и ще зависим за ток и газ от Ердоган...Това ни докара управлението на Герб заедно с РБ. Що се отнася за Северна Корея няма как да убеди Путин,докато не вдигне икономическите санкции против Русия.
29
10
 
19
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Така ще е турците ще ни продават газ,а след време,когато са им готови атомните централи и ток,защото ни управлява един слуга,който знае да изпълнява само заповеди. България ще остане още дълго време такава каквато е сега,защото глу.пав народ избира глу.пави политици да го управляват. Ако не бяха спирали въобще строежа на АЕЦ Белене,щеше до сега да е построен за 10 милиарда лева и да почне да произвежда електричество и щяхме да имаме голям енергиен шлем,а сега "нашите приятели" ни оставиха
28
10
 
10
 
! Отговори
иля муромец преди 6 години
деликатно признание че ще има сърцераздирателни молби наи силният да помогне а при дуел със ким поне да не ги доубива щатите
27
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 6 години
Абе бай Доньо, не ти ли е ясно, че помощта и от двамата, Путин и Цзинпин, за такива като теб ще е само едно потупване по рамото.И уж много приятелскоА само докато си хортуват с тебе, през границата Китай-КНДР ще минат поне 10 влака с каквото трябва (и откъдето трябва)
26
10
 
31
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Американците ни продават най скъпият ток от ТЕЦ Марица. За напред вместо да продаваме руски газ ще го внасяме от Турция и Гърция. Това е така защото съседите ни си гледат интересите и не са послушковци на ЕС и на краварите. Боко ще сънува само как руски газ директно идва до българският газоразпределителен хъб.