САЩ изразиха загриженост пред Турция заради арестите там

Вицепрезидентът Майк Пенс призова за нормални съдебни процедури
10 ное 2017 09:46, Елка Василева
21
САЩ изразиха загриженост пред Турция заради арестите там
Майк Пенс и Бинали Йълдъръм. Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс изрази пред гостуващия турски премиер Бинали Йълдъръм "дълбока загриженост" от арестите на американски граждани и на местни служители в американските дипломатически мисии в Турция, както и на журналисти и на хора от гражданското общество в условията на извънредното положение в Турция, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Пенс призова за прозрачност и нормални съдебни процедури при разглеждането на техните дела, се казва в съобщението на Белия дом.

Още преди посещението си в САЩ Йълдъръм каза, че ще обсъжда там и искането на Анкара САЩ да й предадат проповедника Гюлен. В съобщението на Белия дом обаче не се споменава нищо за разговор по този въпрос.

По-рано американски официални лица неведнъж казваха, че съдилищата в САЩ искат достатъчно доказателства, за да решат за екстрадицията на Гюлен.

Белият дом отбелязва, че двамата лидери са изразили надежда тяхната среща да помогне за откриването на нова страница в двустранните отношения. Те се съгласили, че между тях е нужен конструктивен диалог, както подобава на приятели и съюзници, по спорните въпроси.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Турция изрази загриженост за арестите на турски банкери. Християнските медии мълчат
14
0
 
9
 
! Отговори
Б преди 6 години
а кога гнусната еврейската империя на злото ще изрази загриженост за масовите репресии и арести в Каталуня !?
13
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край с Турция на Ататюрк, Ердоган си присвои всички права и правомощия и нищо добро няма да излезе от това!
12
0
 
0
 
! Отговори
Между редовете преди 6 години
Арестуваните не са само американски "граждани".Всичките са с обвинения за участие с ислямска държава.Сещате се кои ценни кадри жалят американците. Нищо чудно да се окажат нскоро спасяваните от сирийската армия. Нали сега турците се преавят на примерни пред руснаците...
11
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 6 години
Що па 1352? Не беше ли 1396
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ ГУРБЕТЧИЯТАПо-рано американски официални лица неведнъж казваха, че съдилищата в САЩ искат достатъчно доказателства, за да решат за екстрадицията на Гюлен.А ВЪРВИ И РАЗПРАВЯЙ НА КУХАТА ГЛАВА НА ЕРДОГАН ,ЧЕ ТЕЗИ РАБОТИ СТАВАТ С НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА , А НЕ СЪС СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ !ЕРДОГАН СИ ВЪОБРАЗЯВА ,ЧЕ ЩОМ МОЖЕ В ТУРЦИЯ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА С ХОРАТА , НЕПРЕМЕННО ЩЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ СЪЩОТО И С ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В САЩ !НОВИЯТ АТАТЮРК ЩЕ МУ ВИДИ СМЕТКАТА НА ЕРДОГАН !
9
0
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
До анонимен 1// 1878г - 1352г=526г сме р а я и къде ни е чистата и бяла нация, пита съседката ?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"А апашитата в 98% от случаите са от твоят произход"Колко полицаи познаваш от моя произход бе Льонсьо?!
7
8
 
13
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Че турците имат ли с какво да си уплътнят деня акo не арестуват някой, не ограбят някой и не си спретнат някой терористичен акт. Подсетете ме, че не се сещам за нещо добро от Турция."Еми да, демокрацията не ни е като комшиите, където и апашитата им имат имунитет!
6
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че турците имат ли с какво да си уплътнят деня акo не арестуват някой, не ограбят някой и не си спретнат някой терористичен акт. Подсетете ме, че не се сещам за нещо добро от Турция.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4И кючек ще играе. Саудитска Арабия купува от тях въоръжение на стойност 300 млрд.долара. Пука им на американците, че там режат глави. Турция пък купува от Русия. Как няма да са "загрижени" американците за демокрацията?
4
1
 
16
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Нормално е САЩ да е загрижен за пионките си!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влезте в Тубата и потърсете Trump Saudi Arabia и го вижте как се поклаща под дивашките викове на бедуините от "демократична" Саудитска Арабия".
2
1
 
28
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Лицемерие от класа!САЩ пет пари не дават за човешките права,стига съответната държава да им играе по свирката!Примери-в изобилие!
1
14
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сащ не знаят с кого си имат работа ама ние знаем 500 години стигат