Путин подписа: Армията ще е от 1 902 758 души

1 013 628 от тях са руски военнослужещи на щат
17 ное 2017 22:11, Елка Василева
187
Путин подписа: Армията ще е от 1 902 758 души
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа указ за щатния състав на въоръжените сили на страната, предаде ТАСС.

Според указа числеността на руските въоръжени сили възлиза на 1 902 758 души, включително 1 013 628 военнослужещи.

С този документ на практика се признават за загубили силата си последните два указа по въпроса от 8 юли 2016 г. и 28 март тази година. Според последния за пръв път от 2005 г. броят на руските въоръжени сили беше увеличен до 1 903 051 души.

По този начин с публикувания днес указ числеността на руските въоръжени сили се съкращава с 293 души, отбелязва агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
114 Руската Империя логично както всички останали Империи започна да се разпада след края на ПСВ , комунизмът задържа процесът на разпад за 70 години , но от 1990 той бе възобновен и тече и в момента , само преди 3 години руснаците загубиха най-големият си съюзник и изворът на тяхната история, православие и писменост , загубиха Украйна. Това е само пореден епизод от неминуемият и разпад. Единствено ,ако се преформатира като реална Федерация като Щатите и другите големи Федерации би могла да изкл
110
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, в момента руснаците разработват и започват употребата на икономически оръжия. Например, зърненото производство тази година им е такова, че едвам им стига инфраструктурата да извозят зърното до пристанищата. Това ще окаже тотален ефект върху млеко и месо производството. Имат почти 2 пъти увеличение на производството на плодове и парникови зеленчуци, а по цена няма как да ги бият. Всичко това ще удари конуренцията им, включително ЕС и САЩ, където земеделието се дотира.
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за стоте години вече не важи. Следващия път, когато Европа се обедини срещу Русия, няма да има Европа. Сигурен съм, че това важи за всеки един, нападнал Руснаците. След втората световна са решили твърдо, че на тяхна територия повече война няма да се води без значение на противника и без значение на средствата, които ще използват. Който ги нападне трябва да е напълно готов да си поеме последствията в пълен размер. А те ще са брутални.
108
4
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
на сто години веднъж европа се съдинява срещу русия. и плучава шамари за следващите сто години.къде сте тръгнали да се сравнявате с русия ако искаш мир трябва да си най силният че никои да не смей да ти нападне от страх че ще получи шамари .както бг се плаши от турция да неги нападне
107
3
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
До ***.а вие защо плачите на чужд гроб погледни се в огледалото и се скрие в гардероба си и се търси че в бг няма нищо което си писал ни армия ни впп ни бюджет ни резерва от запаси нито пък което да е било производство че умира бг от глад
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината, стратегическата им авиация като Ту 160 и Ту 22М3 не е за директен ядрен удар, а за сваляне на защитите и за довършителни работи. В смисъл, ако нещо случайно оцелее от основния удар да бъде пометено от стратегическата авиация. Понеже са свръхзвукови, за Европа няма да им трябват повече от 2 - 3 часа да ударят всяка възможна цел. Тоест, при една евентуална сериозна война с Русия, на Европа и остава максимално 6 часа живот. Всичко това е добре известно на всички.
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Концепцията им за малките ракетни катери е за сладководни води и океански и морски крайбрежия. Напрактика с 30 - 40 евтини до безобразие лодки, разположени из езерата и реките в еропейска Русия или до Крим могат да смажат за половин час цяла Европа + Великобритания. Катера може да носи от 4 до 12 ракети, което значи, че с 40 катера могат да ударят едновременно почти 500 цели с ядрен заряд. Ня мисля, че Европа би издържала нещо подобно. А авиацията още няма да е излетяла даже...
104
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече мерки взема запада срещу Русия, толкова повече тя ще увеличава военната си мощ. Например, в момента възстановяват производството на артилерия, способна да стреля с ядрени заряди до 5 килотона на разстояние под 500 километра. Започват и производство на нова версия на Ту160, който си е ядрен ракетоносец. Отделно произвеждат малки ракетни катери, способни да носят ядрен ракети с малък и среден обсег, което не противречи на договора, защото са с морско базиране. Успех на врага им...
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Счита се, че първата руска държава е Киевска Рус, която е основана към 200 години след първата българска държава. Ако смяташ, че не е така, то за България трябва да кажем, че е основана през годината на съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тоест, историята ни не е 1330 години, а примерно по - малко от 200.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече нараства военната мощ на Русия,толкова повече ще се затягат санкциите на запада срещу нея.
101
6
 
2
 
! Отговори
да преди 6 години
имаш още много да четеш по история :))))такъв васал на Крим и турците до 1701 година е Русия, че ги скъсва от бой при р.Дон в ср. на XVI в.:)))))12 000 еничари и 50 000 татари изклани като ***:))))а преименуването на Русия от Петър I дори няма да го коментирам :))))чети си книжките за рептили(и др.такива тъпотии) и не коментирай, това от което не разбираш :)))
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доста зле един милион армия и няма и толкова резерф набор от 28 години не е правен Или ще станат демократи ИЛИ китаци това е положението )))
99
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :):) по PPP ли да смятаме 4е тогава на истина русия става жалка
98
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117 ка4еството ви е ниско мускал пук спрямо НАТО сте 10 *** по малко
97
12
 
6
 
! Отговори
РУБЛАДЖИЯ преди 6 години
До ГанчоИ какво и е развитото на Русия,че и в седморката.По БВП не може да се мери дори с Италия,а по стандарт на живот е някъде при Уганда и Чад.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е 1/3 от населението на бульгария
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До георги -Кажи го на Монголите и на Кайзера пък и на НАС-- 3 март 1917 брест литовск русия капитилира пред БГ
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :))))))))))) виж коя година Петър 1 преименува московия в русия пък и тя тъй или ина4е васална държава баш до 1701 на Кримския хан ) съответно и на Турция )
93
1
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До 104: Да, но така беше при Сталин. Освен това сега няма да им се налага да се бият с първокласната армия на Хитлер, а с днешните .....
92
7
 
13
 
! Отговори
георги преди 6 години
за съжаление на много от вас, който е тръгнал срещу руснаци е бил бит.