Русия приема чужди медии за "чужди агенти"

Руският президент Владимир Путин подписа новия закон
Обновена: 25 ное 2017 18:16 | 25 ное 2017 18:15,
112
Русия приема чужди медии за "чужди агенти"
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще позволи на правителството да определя медии, получаващи финансиране от чужбина, като "чужди агенти", съобщава РИА Новости, предава "Фокус".

Проектът бе одобрен на 22 ноември от Държавната дума и ще влезе в сила от деня на подписването си, т.е. събота, 25 ноември.

Дали една медия е чуждестранен агент ще има силата да решава Министерството на правосъдието. Всяка телевизия, радио или печатно издание, определени като такива, ще трябва да представят периодични доклади относно дейността си и носят специален отличителен знак. 

Конкретни имена на медии в публикувания документ не се посочват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EI SEGA AKO BIAHME S RUSIA SHIAHA DA MAHNAT BXK I BALGARITE PO SELATA SHIAHA DA OTDAHNAT PONE MALKO OT PRESTAPLENIATA NA KONIAZITE SIGORNO SOROS I AVERITE MU SA POBESNELI OT JAD EDINSTVENNATA BIALA DARJAVA V EVROPA V KOIATO NE MOGAT DA VKARVAT NEKONTROLIRUEMO BEJABZI OT AFRIKA I AZIA
30
2
 
28
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Това е огледалният отговор към американците които обявиха RT и Спутник за "чужди агенти" ,но затвоа нашите свободни и прогресивни медии няма да посмеят да напишат .И + Мчи как
29
2
 
22
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Ще спрат со ро со и д ни те медии защото нводят антибългарска терористична пропаганда и разтушават моралм?ните устои на общестото с възхваляване на гей браковете.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
v blog.bg prochetoh tazi statia na Grigor Simov.Заедно със неговите партньори юдо-масони, които са прокурсорите и идейните създатели на Европейския съюз, с цел да се унищожи Европа и бялата раса. Това унищожение, според плана, трябва да се осъществи чрез насърчаване на културното многообразие, което е първата стъпка към диктатурата на една глобална държава, както и чрез масивна цветнокожа имиграция от Азия, Латинска Америка и Африка. След това, смейсвайки се расово, ще се получи една пасивна раса от *** добре опитомени, предсказуеми, раса от индивиди със слаб характер и с ниска на интели
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО на Путин. Това не е бодигарда
26
4
 
21
 
! Отговори
Мчи как преди 6 години
Всеки ,нормален ,трезвомислещ човек го знае това.Вижте у нас как е .По всички телевизии и сайтове едни и същи новини.Някой ги подрежда и спуска надолу.Руснаците таквиз-онаквиз,но нищо не правят напразно.Същото е и с присъединяването на Крим и отварянето на пасивни фронтове в Украйна.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снажен мужик... и мъдър!
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Владимирович днес свърши много неща. Заедно с Шойгу намериха време да изслушат молбата на президента на Судан Омар ал Башир за решение на Кремъл за създаване на руска военна база на суданския бряг на Червено море.
23
5
 
3
 
! Отговори
Путинонефил преди 6 години
Всеки съди по себе си
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шеломов е ***, защото е евреин по майчина линия.Отделно беше женен за евтейка и двете му дъщери са еврейки, които не живеят в Русия, а на Запад.Медведев също е евреин, но той не се и крие и публично казва, че има право на израелско гражданство, значи и той е ***.Не разбирам комунистите какво се пънат да докажат? Че са против юдеите ли? Ами че то Ленин и 90 % от болшевиките по негово време са били юдеи. Затова в Русия са им казвали жидо-болшевики.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Господине, вие сте болшевик. :))))
20
23
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 1,Ние я оставяме, ама тя не оставя на спокойствие целият свят! Никой не се интересува от вашата фекална Русия. Ако не бяха ядрените и оръжия (с които само плаши те), никой нямаше да и обръща НИКАКВО внимание. *** може да има изисквания за руските журналисти в САЩ, а пък налага ограничения на чуждите такива!
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам спомен нашите медии и този сайт включително да са съобщавали, че Щатите принудиха медиите RT и Sputnik да се регистрират като чуждестранни агенти. След този враждебен акт Русия бе принудена да приеме подобен закон. Dnes.bg можеха поне в тази дописка да съобщят това обстоятелство. Премълчаването на причината за горната новина не представлява ли своеобразен фейк? А?
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Соросидите им спряха кинтите Путин е велик продажниците за въшливи еврейски пари ще продадат и майките си Прав е Путин разстрел на място за предателите искаме отново СССР.
17
3
 
25
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Е, и???Между другото, това е реципрочен отговор срещу действията на САЩ, които първи наложиха тези изисквания спрямо "РТ" и "Спутник".И въобще, "медиите" са главното оръжие в така наречената "хибридна война", тъй че трябва ясно да се знае кой и с какви пари ги финансира, защото - "Който плаща - той поръчва музиката."псТова за "музиката" в пълна сила се отнася и за нашите медии!
16
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас трябва да има тогава белег върху всички руски медии, хора, политици.Нали се сещате, че това е фашизъм?Шеломов е фашага като всички болшевики.
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шеломов забрани рутракера, сега и това.Рано или късно руснаците ще му бият дузпата.
14
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо, обаче кога нашата държава ще спре руските медии и платените ***?
13
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сведение в САЩ законът за чуждите агенти действа от 1938г., но за това не се пише и говори. Щом Путин подписа такъв 79 години по-късно- това било удар по свободата на словото. Двоен морал, който до нищо хубаво няма да ни доведе.
12
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВ Е ЧОВЕКА, РИТА ЧУЖДАТА ПРОПАГАНДА. В АНГЛИЯ АКО СЕ ОПЛАЧЕШ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ИЛИ ОТ НЕЩО ИЗОБЩО ТЕ ИЗРИТВАТ ИЛИ СЪДЯТ. И НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕ.