Турски продуцент свързан с убийството на руския посланик

Хайредин Айдънбаш арестуван за покушението в Анкара
25 ное 2017 10:27, Александър Попов
26
Турски продуцент свързан с убийството на руския посланик
Карлов бе убит в края на 2016 г. Снимка: Reuters

Турският режисьор и продуцент Хайредин Айдънбаш бе арестуван по обвинение, че е свързан с убийството на руския посланик Андрей Карлов, извършено в Анкара на 19 декември 2016 г. Айдънбаш е и директор на медийната група "Гуру", която издава известните в Турция списания "Тюрксой", "Дневен ред Русия" и "Дневен ред Евразия".

Той е четвъртият арестуван в рамките на разследването на убийството на посланика, което се води от главната републиканска прокуратура в Анкара, съобщиха от институцията.

Айдънбаш е бил разпитван от прокурора Адем Акнъджъ от Отдела за борба срещу противоконституционните престъпления. След това е бил изпратен в затвора с решение на съда за "извършване на предумишлено убийство".

Разследването е разкрило, че задържаният е провеждал много телефонни разговори с Йондер Айтач, член на Фето-Фетхуллахистката терористична организация, за която се твърди, че е организатор на осуетения опит за преврат. Айтач към момента се издирва от властите. Айдънбаш признал в следствието, че имал връзка с организацията, но я прекъснал през 2008 г.

На 19 декември ще се навърши една година от убийството на руския посланик в Анкара. Той бе застрелян от упор от турски полицейски служител по време на откриването на изложба. Убиецът бе ликвидиран от полицията.

Във връзка с убийството на руския посланик преди това бяха задържани 3 души, от които двамата са полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ТурцияАндрей Карлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде живее Фетхуллах Гюлен - град Сейлърсбърг, щата Пенсилвания в САЩ . Как така ще го обвинявате човека в тероризъм, той живее в най свободната и демократична страна на света ? Това все едно в Израел да приемат да живее Хитлер ?????
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Glavniya fetodjlya e erdogan dokato ne go arestuvat tr nyama kak da se normalizira voennite i vsicki dirjavni instruktsii ili ne vzimaha na rabota fetodjiite ili gi uvolnyavaha ako po nyakakiv nacin se promiknali no erdogan crez izmislenata komediya ergenekon vkara v zatvora svetskite turtsi i na tyahno muasto naznaci islyamistite ot feto erdogan zaedno s feto prevzeha pocti vsicki dirjavni instututsii kato celi sa vrajeski
15
13
 
3
 
! Отговори
патриот преди 6 години
трябва да се награди не да се арестува бе с е р с е м и
14
1
 
8
 
! Отговори
Ач преди 6 години
До *** го в тъпакаами то си е така,терористите на ФЕТО стреляха по мирни турци от турски Ф16 по време на преврата...
13
14
 
7
 
! Отговори
не ни занимавайте преди 6 години
с тези ислямски фанатици и диваци ! Турция е в третия свят , свят в който властва тоталитарния режим , свят в който се потиска свободата на словото , свят в който се фалшифицират изборните резултати ,свят в който властта скалъпява обвинения срещу неудобни опоненти и ги вкарва в затвора !
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кълъчдароглу се вижда в превзетия от превратаджиите на Гюлен летище как се договаря с военните и те го пускат и той отива в дома на общинар от неговата партия,така че и Кълъчдароглу е свързан с Фето
11
10
 
5
 
! Отговори
КЕМАЛ КЪЛЪЧДАРОГЛУ преди 6 години
АЗ ПРЕДИ ГОДИНИ КАЗВАХ НА ЕРДОГАН ,ЧЕ ГЮЛЕН Е ТЕРОРИСТ ,ДОРИ ТУРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ПОТВЪРДИХА ТОВА ! НО ПОНЕЖЕ ЕРДОГАН СЪЩО Е ТЕРОРИСТ ,НЕ СЕ СЪОБРАЗИ С НАШИТЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ВКАРА ХОРАТА НА ГЮЛЕН ВЪВ ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ! ЕРДОГАН ЧАК СЕГА ЗАПОЧНА ДА РЕВЕ СЛЕД КАТО СЕ СКАРА С НАЙ-ДОБРИЯ СИ ПРИЯТЕЛ ГЮЛЕН , ЧАК СЕГА ЕРДОГАН ЗАПОЧНА ДА КАЗВА ,ЧЕ ГЮЛЕН Е ТЕРОРИСТ ! НЕ ГЮЛЕН , А ЕРДОГАН Е ЗА *** , ПОНЕЖЕ ЕРДОГАН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТ !
10
8
 
4
 
! Отговори
ебах го в тъпака преди 6 години
Ердоган още малко ще каже ,че хората на Гюлен са свалили руския изтребител !
9
8
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ПАК НЕ ДОБРЕ СКАЛЪПЕНИ НОМЕРА НА ЕРДОГАН !ЗА ТОЗИ ПОЛИЦАЙ КОЙТО УБИ РУСКИЯ ПОСЛАННИК ТУРСКИТЕ ВЛАСТИ КАЗАХА ,ЧЕ ОТ ГОДИНИ СА ГО СЛЕДЕЛИ И ИМАЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЧЕ Е ТЕРОРИСТ ОТ ГРУПАТА НА ГЮЛЕН ! Е В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ЗАЩО ТОЗИ ПОЛИЦАЙ Е ДОПУСНАТ ДА ВЛЕЗЕ ВЪОРЪЖЕН В ЗАЛАТА В КОЯТО Е РУСКИЯ ПОСЛАННИК ?! НАЛИ ВЛАСТТА НА ЕРДОГАН ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА ПАЗИ ЧУЖДИТЕ ПОСЛАНИЦИ В ТУРЦИЯ , ЗАЩО ДОПУСНАХА ТОЗИ ПОЛИЦАЙ ДА УБИЕ ПОСЛАНИКА ?! ЕРДОГАН Е ЗАМЕСЕН В ТОЗИ АТЕНТАТ И В ТОВА НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ !
8
10
 
3
 
! Отговори
ФЕТО+Ердоган=ВНЛ преди 6 години
Ердоган и Гюлен си бяха дупе и *** до преди няколко години. Ердоги беше най-изявения Гюленист. Скараха за власт и изведнъж Гюлен стана лошият. Понеже Ердоган успя да завземе властта и то не без помощта на ФЕТО, пръв има възможност и да удари по довчерашните си приятели. Ако Гюлен беше изпреварил, той щеше да разчиства Ердоганисти. Кой превари - той завари. Нали не мислите, че ФЕТО е пуснала такива корени в Турция без съдействието на официалната власт преди опита за преврат? А сега били терорист
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ще излезе,че това фето е против джихадистите защото са пратили оня дето стреля у посланика като изрече преди изстрелите и причината,а тя бе кратка като в името на сирийския народ в борбата му срещу джихадистите-като множеството от групировки както се установи едва след години на терор по цялата сирийска територия.
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братска Рус няма ли да измете турските шебеци? Путин е прекалено мекушав с разюздилия се Ердоган. Трябва да дойде някой корав, безкрупулен червен генерал, бивш член на кгб, да видите тогава как на султана ще му се спече л...то. Не ми харесва, че Путин строи джамии в православна Рус и ги открива с шебеците. Това е обида към руския народ и към православна Източна Европа. Не съм от политкоректните със съмнителен пол, така че ще си го кажа директно: Кръста високо и долу полумесеца!
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЮЛЕНИСТ = КОМУНИСТ = ***
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЮЛЕНИСТКАТА ЙОНЧЕВА ЩЕ СВЪРШИ В ТУРСКИ ЗАТВОР.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 % пръст в убийството на Руския посланник има ЦРУ. Най долната терористична организация в света. В САЩ , ЦРУ е държава в държавата то коли и беси.
2
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Файтулах Гюлен. Нашия ходжа. Да живее демокрацията и ходжата. Слава на Сащ!
1
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е винаги свързана с убийства, покушения, екстремизъм и терориризъм, пропаднала държава от 5-ия свят. Турците знаят, че ще ги включат в страните подкрепящи тероризма и предвидливо си купиха С-400 за да се подмажат на Путин и лакея му Тръмп.