Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!

Лондон се тревожи заради руската пропаганда и кибератаки
19 дек 2017 08:30, Елка Василева
143
Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва пропаганда, диверсии и кибератаки, за да разклати устоите на Великобритания и останалата част от Европа, заяви британският съветник по въпросите на националната сигурност Марк Седуил, цитиран от Ройтерс.

Пред парламентарна комисия Седуил, под чието ръководство се извършва проверка на британските служби за сигурност, заяви, че Русия се опитва да "всява раздори" и да подкопава демокрацията във Великобритания и други западни страни.

Той каза, че произтичащите от Русия заплахи варират от неконвенциални войни като кампании за дезинформация до опасности, свързани с повишаването на нейните възможности във военно отношение в Северния Атлантик и Източна Европа.

"Знаем, че произтичащата от Русия заплаха се засилва и разнообразява", каза Седуил. "В по-общ план отношението на Русия към Запада се влоши и изглежда това ще продължи и занапред."

Още по темата

През последните седмици зачестиха публично изразяваните от Великобритания позиции за заплаха от Русия. Същевременно расте безпокойството сред някои кръгове в управляващата Консервативна партия от възможните отражения на съкращенията на разходите във военната сфера, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец при най-откритата си атака срещу Русия премиерът Тереза Мей я обвини, че се меси в избори и разпространява фалшиви новини в медиите.

Миналата седмица началникът на британските въоръжени сили каза, че търговията и интернет са под риск от щети при руска атака срещу инфраструктура като дълбоководните кабели за комуникация, като може да бъдат нарушени финансови трансакции за трилиони долари.

Седуил обвини Русия, че разпространява фалшиви новини в медиите за поведението на военнослужещи в Източна Европа, където НАТО разположи свои сили, а целта била да се подкопае легитимността на присъствието им там.

Той обвини Русия и че се е намесила в неотдавнашните избори във Франция, макар да посочи, че така или иначе това не е имало особен шанс да повлияе на резултатите.

"Очевидно целта е била да се подкопае доверието на гражданите в техните системи, видяхме доста неща и другаде", заяви Седуил.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
22
 
! Отговори
UK за България преди 6 години
От тази държава добро не сме видели.Погледнете внимателно премиера им - Тереза МейНадявам се не сме мазохисти
58
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 61 Това може и да е превод,ако го прави ***.
57
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настъпи времето Русия да си понесе историческите последствия от 300 годишната и агресивност. Всички разумни хора по света вече са на мнение че Русия трябва да се разцепи на 20-30 държави за да се излекува народа и елита и от империализма фалшивото величие и изключителната и агресивност.
56
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във "Великата Русия" която наистина е най-богатата на злато,диаманти и какво ли не, НО има морета от газ а 70% от населението няма достъп до него и от Великата октомврийска революция се опитва да се изправи от колене и все не се получава.Сега ще си изберат Путин за още 6 години и после ще питат ! - може ли вече да се изправим или още да си седим на колене ? После Обама им бил виновен а сега пък Тръмп а причината е в празните НЕЩА които носят на раменете си.
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако иска Великобритания война с Русия , ми да я почва , ние този филм с подстрекване към война сме го гледали няколко пъти , този път Германците и Европа няма да се вържат..
54
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дръгливата мечка я набутват все по-навътре в миризливата и бърлога. Нека си стои там и да си смуче лапата може да си смуче и друго както го правят денонощна русофилите щом стане въпрос за Русия.
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преводът от великобритански е: "Русия е все по-голяма сила. Страхуваме се, въпреки че не ни заплашва."
52
3
 
23
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Във Малъкобритания сега има много параноици и страхливци. )))Но няма факти.Само лъжа
51
12
 
27
 
! Отговори
по близо до Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия,талкова по-близо до човещината и справедливостта и по-далече от "циливилизацията"
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до червения дИбилА....., като теб случайно да е чел, че производството на нацистите е възобновено с помоща на говедария.... Четеш само избрани фейк книжки, гледаш след това тавана и си представяш събитията, както е угодно на болния ти мозък!
49
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания е все по-голяма заплаха за цяла Европа, а кмета на Лондон е некакъв джихадист-гей поклонник на шариата, Тереза Мей е фашистка искаща да съсипе ЕС с брекзит.
48
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече сме го слушали. Промиват мозъците на населението за да си оправдаят някои харчове.
47
35
 
19
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека се тревожат Путин ги кла на моста със разни джихадистки крясъци и пак ще ги коли аман от лошия Путин не виждат троянския кон вътре.
45
7
 
46
 
! Отговори
признателен преди 6 години
От англичаните само добро сме видяли.Още когато Варненчек е дошъл да ни освобождава,са помогнали на турките с кораби.За Дизраели да не ви разправям-сърцето му се е късало от мъка по време на априлското.А шиши Чърчил хуманно ни е бомбил,защото София трябвало да се засади с компир.У спял е частично-в Банки...
44
7
 
37
 
! Отговори
бачо преди 6 години
Всичко е световна политика и свери на влияние Америка е в основата на всичко от разпалване на конфликтни точки по света до унищожаване на държави които не играят по техните правила.Сега тя е най-големия длъжник на света с не знам колко трилиона долара.Печатат се долари в несвяст които нямат никаква стойност и не са обезпечени със злато.Новите господари на света ще са Русия и Китай който набира скорост.За това е тази ИД и други джихадисти които сега са в Европа и целта на САщ е да се унищожи ЕС.
43
10
 
34
 
! Отговори
Да преди 6 години
Да Русия е заплаха за терористите и подкрепящите ги страни....
42
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е редно Русия да иземва функциите на Великобритания.Никой не обича конкуренцията .
41
4
 
20
 
! Отговори
ех преди 6 години
Заплаха е като напускаш ЕС по наглия начин и не участваш в северни потоци 2... Сега англичаните ще гледат да се бъзикат с немците и да им пречат на бизнеса с руснаците. То и поляците така заработваха, ама с англичаните ще е по- трудно за немците да се откупят и да си въртят проектите.
40
10
 
35
 
! Отговори
бачо преди 6 години
Абе глупаците ви такива,какво ще се мерите със страна на която 1/3 от световните полезни изкопаеми са на нейна територия, че да не е повече.Да не говорим за нефт и газ в изобилие чак искат и Европа да снабдяват с газ.Добре че има имигранти да са ви прислуга там на острова,че сте живи умрели.Едно време ограбвахте благата на колониите си,но сега май всичко секва...робите се осъзнаха!Аман от принцове и принцеси...!