Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!

Лондон се тревожи заради руската пропаганда и кибератаки
19 дек 2017 08:30, Елка Василева
143
Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва пропаганда, диверсии и кибератаки, за да разклати устоите на Великобритания и останалата част от Европа, заяви британският съветник по въпросите на националната сигурност Марк Седуил, цитиран от Ройтерс.

Пред парламентарна комисия Седуил, под чието ръководство се извършва проверка на британските служби за сигурност, заяви, че Русия се опитва да "всява раздори" и да подкопава демокрацията във Великобритания и други западни страни.

Той каза, че произтичащите от Русия заплахи варират от неконвенциални войни като кампании за дезинформация до опасности, свързани с повишаването на нейните възможности във военно отношение в Северния Атлантик и Източна Европа.

"Знаем, че произтичащата от Русия заплаха се засилва и разнообразява", каза Седуил. "В по-общ план отношението на Русия към Запада се влоши и изглежда това ще продължи и занапред."

Още по темата

През последните седмици зачестиха публично изразяваните от Великобритания позиции за заплаха от Русия. Същевременно расте безпокойството сред някои кръгове в управляващата Консервативна партия от възможните отражения на съкращенията на разходите във военната сфера, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец при най-откритата си атака срещу Русия премиерът Тереза Мей я обвини, че се меси в избори и разпространява фалшиви новини в медиите.

Миналата седмица началникът на британските въоръжени сили каза, че търговията и интернет са под риск от щети при руска атака срещу инфраструктура като дълбоководните кабели за комуникация, като може да бъдат нарушени финансови трансакции за трилиони долари.

Седуил обвини Русия, че разпространява фалшиви новини в медиите за поведението на военнослужещи в Източна Европа, където НАТО разположи свои сили, а целта била да се подкопае легитимността на присъствието им там.

Той обвини Русия и че се е намесила в неотдавнашните избори във Франция, макар да посочи, че така или иначе това не е имало особен шанс да повлияе на резултатите.

"Очевидно целта е била да се подкопае доверието на гражданите в техните системи, видяхме доста неща и другаде", заяви Седуил.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Само Русия се меси във вътрешните работи на други страни... Великобритания никога не го е правила, нито сега, нито в историята :)))))
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Русия е заплаха за бг,какво чакате-хващайте пушките и атака.Мутрев да им обяви война,ако му стиска,а вие се записвайте доброволци....ха ха.Искам да видя как гащите ви ще станат жълтокафяви.Българските мъжлета са устати,но шобелии.Това е разликата.
37
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червения агресор!Да бе, дИбил.... А преди това "лоша" Русия "напада" Чехословакия, Австрия, Франция, Белгия, Холандия, Норвегия, Гърция, Югославия.... Дори 1941 г. Сталин сам се "напада"... Още някоя фейк простотия ще измъдриш ли?
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..расте безпокойството сред някои кръгове в управляващата Консервативна партия от възможните отражения на съкращенията на разходите във военната сфера".Май тук е ключът от палатката..
35
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Русия ви сърби,като нямате умствен потенциал да управлявате.Вече 10 г *** е на власт Физкултурникът си скъса маратонките да тича до сащ за инструкции.Резултатът се вижда и без обяснение.Първото парно за тази година при топло време до скоро е 40 % по скъпо.Вдигате цената на водата,храната.Лишавате хората от лекарства заради ананиеви далавери,билетки,винетки....край няма.Спрете с безобразията.Виновни сте вие ,никой другИ вашата алчност!
34
23
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Отворете в ,,тубата " клиповете , озаглавени - ,, Ето Россия , дедка ! " , да видите що за нация е това ! Пълно падение !
33
31
 
17
 
! Отговори
крим не е руски преди 6 години
Ха така....Гутен Сабален. Естествено че Русия е най-голямата заплаха. Руснаци стоят в основата на тероризма в света. Свалят пътнически самолети, заграбват чужди територии ,руската мафия е плъзнала на всякъде като тумор. Само 2500 ПРАВОСЛАВНИ руснаци участват в ИД!!!!
32
27
 
18
 
! Отговори
Капитан Петко преди 6 години
Добре е и българския русофил да го проумее,че България над 100 години е обект на агресивната руска пропаганда и груба намеса във вътрешните ни работи с всевъзможни средства! Направила всичко възможно България да не е цяла,обединена и силна!
31
13
 
17
 
! Отговори
Блъди Мери преди 6 години
Гаспажа Мария Захарова официално се произнесе, че раССия е миролюбива страна .... Вервайте и ... !!!
30
12
 
18
 
! Отговори
Заложен преди 6 години
До До ТревоженАз не виждам тук никакви рассияни.Виждам последователи на дедо Сорос и козари,които ни унищожават,дрогарю.Едноокият Ран почти изпълни програмата да станем 5 млн.Когато това се случи,обеща да превърже и другото око.Тези другари,които ги хвалат тук са се облажили от техните фондации или са на хранилка на антибългарското правителство.Няма съмнение в това.Да пукна ,ако лъжа.Конграчулейшън.
29
16
 
23
 
! Отговори
Бай Сотир преди 6 години
Русия е виновна за всичко. Русия е виновна и за брекзита. Пълни смешници!
28
14
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 28 спасовЗначи англичаните са пияни , а руските бля- духи - трезви , според теб . Май още не си изтрезнял от ,, бояршника" снощи !
27
25
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Само да чуят за рашките , веднага наскачат червените *** ! По полека да не си докарате някой инфаркт !
26
16
 
24
 
! Отговори
Руслан преди 6 години
Не мога да повярвам. Стават смешни вече. Скапани западняци.
25
18
 
14
 
! Отговори
До Тревожен преди 6 години
То за да се прочисти и измете тук товарищ, пак трябва да се почне от раССията, както и от троловете заселили се трайно в този форум ... !!!
24
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, нали брексита бил уж дирижиран от Путин за да бил дестабилизирал ЕС. После същата брекзитна Англия казва, че Путин бил най-голямата ѝ заплаха. Ама, уточнете най-накрая тези опорни точки, че да знаят и тукашните лакеи на Козяк какво да пишат и говорят. Понякога наистина ми става жал за тях докато ги гледам, как се гърчат и увъртат позициите си, докато спуснат новите директиви и насоки отгоре.
23
17
 
29
 
! Отговори
спасов преди 6 години
На тия пияни британски прасета все Русия им е виновна...*** долни,пияни *** британски...много съжалявам че германците не затриха това *** и гнусно островче наречено британия.Да пребъде Православна Русия нашата освободителка...плюя на тия британски пияници и педофили
22
17
 
15
 
! Отговори
българин преди 6 години
До 24 Заври си Россия там където не огрява слънцето , руски г...лизец !
21
9
 
22
 
! Отговори
Тревожен преди 6 години
Тревожа се от тоталното изпростяване на населението.И как няма да се случи-вижте как са измислили да ги зомбират с противонационалната лотария!Щом включа телевизор го гася на втората минута.Някой ако има нерви да преброи рекламите с които зарибяват обезумялото население-по 2 на минута.Никоя частна фирма няма пари за толкова реклами.Освен да е държавна политика за обиране на безнадеждните.За Русия нямам време да мисля.Първо тук да се прочисти и измете.
20
39
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тревожи се не само Лондон, тревожат се всички здравомислещи хора живеещи в нормалните демократични общества. Тези които донякъде симпатизират на раССия в Европа, са само карайно десните политици-националисти, като Щрахе, Марин Люпен и нашият Болен, който напоследък малко се поизлекува от болеста си и криво ляво влезна в правия път. Срещат се и крайно леви елементи с анархистични наклонности, както и една партия столетница у нас, които също са на вълна - Гаварит маскава ... ))))) !!!!