Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!

Лондон се тревожи заради руската пропаганда и кибератаки
19 дек 2017 08:30, Елка Василева
143
Великобритания: Русия е все по-голяма заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва пропаганда, диверсии и кибератаки, за да разклати устоите на Великобритания и останалата част от Европа, заяви британският съветник по въпросите на националната сигурност Марк Седуил, цитиран от Ройтерс.

Пред парламентарна комисия Седуил, под чието ръководство се извършва проверка на британските служби за сигурност, заяви, че Русия се опитва да "всява раздори" и да подкопава демокрацията във Великобритания и други западни страни.

Той каза, че произтичащите от Русия заплахи варират от неконвенциални войни като кампании за дезинформация до опасности, свързани с повишаването на нейните възможности във военно отношение в Северния Атлантик и Източна Европа.

"Знаем, че произтичащата от Русия заплаха се засилва и разнообразява", каза Седуил. "В по-общ план отношението на Русия към Запада се влоши и изглежда това ще продължи и занапред."

Още по темата

През последните седмици зачестиха публично изразяваните от Великобритания позиции за заплаха от Русия. Същевременно расте безпокойството сред някои кръгове в управляващата Консервативна партия от възможните отражения на съкращенията на разходите във военната сфера, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец при най-откритата си атака срещу Русия премиерът Тереза Мей я обвини, че се меси в избори и разпространява фалшиви новини в медиите.

Миналата седмица началникът на британските въоръжени сили каза, че търговията и интернет са под риск от щети при руска атака срещу инфраструктура като дълбоководните кабели за комуникация, като може да бъдат нарушени финансови трансакции за трилиони долари.

Седуил обвини Русия, че разпространява фалшиви новини в медиите за поведението на военнослужещи в Източна Европа, където НАТО разположи свои сили, а целта била да се подкопае легитимността на присъствието им там.

Той обвини Русия и че се е намесила в неотдавнашните избори във Франция, макар да посочи, че така или иначе това не е имало особен шанс да повлияе на резултатите.

"Очевидно целта е била да се подкопае доверието на гражданите в техните системи, видяхме доста неща и другаде", заяви Седуил.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
34
 
! Отговори
Езоп Лафонтенов преди 6 години
Един горд патрЕот го беше страх от Русия и всяка вечер се навеждал да гледа да не се е скрил Путин под леглото и един ден си дал сметка , че докато се навежда някой се възползва от удобната поза и го оправя- понякога САЩ, друг път ЕС.... Баснята не е трудна за разбиране .
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или може би не сте ги изучавали в училище?!
17
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Службите нали трябва да оправдаят с нещо парите, които харчат. Да им се отпускат все повече пари всяка година. Да има някакъв враг, към който да насочат безсилието си или лудостта си. Също и за отклоняване на вниманието от грешките, които са направили. Бритишите ревът на умряло покрая излизането от ЕС и се чудят как да замажат положението. Русия е идеална за тази цел. Фалшиви новини и пропаганда от страна на Англия.
16
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западните льольовци правят така,че Путин да изглежда наистина велик.
15
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно третополовостта,каквото и да значи това понятие,не прощава на никого.
14
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** в коментарите са доказателство за тази заплаха
13
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пияната нация много си е повярвала. Скоро ще и цивилизования сват ще и свие сърмите
12
32
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Простотии, пропаганда, диверсии и кибератаки. Точно с това се занимават и родните путинопоклонници и одеколончици! Нещо не им се получават нещата :))))))))))))))))
11
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми интересни тези "доклади". Ами нали ако кажат, че няма проблем с Русия и веднага тези от службите ще станат излиашни. А те се напъват, пишат доклади, сипят заплахи и получават финансиране. Политически е удобно, защото има враг. Общо взето истински цирк за пред брадатия пакистански, опс лондонски електорат.
10
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб е все по голяма заплаха.Оказа се,че мораториумът върху медикаментите е наложен по указание на Галя Кондева-отговарящ за лекарствата в НЗОК и бившата съветничка на Кирчо Ананиев-Жени Начева.Защо-сещайте се сами-Сега клетвите може да се отправят поименно.
9
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за безумна история се опитват да ни пробутат през последните години - Русия е най-голямата заплаха за всички западни лидери . Що не се огледат около себе си и не видят инвазията на исляма в Европа, която е пряко следствие от техните военни нападения и политически вмешателства в близкия исток и която е почти необратима и след няколко десетилетия християните ще са малцинство и ще бъдат избити, защото за разлика от нас исляма не е толерантна към друговерци...
8
14
 
47
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
крадеца вика дръжте крадеца .проститутката вика ти си поголяма *** от мен най важното че да се опетни името на човека а последиците не ги интересува от англичани и американци по агресивни няма и няма да има руснака не е агресивен руснака е миролюбив обиколих западна европа цялата и се спрях в москва сега живея в москва руснаците са общителни и честни порядъчни хора с добра душа и обичат българите до сега ни викат братушки.
7
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли някой който да се съмнява в думите на Мей?! Като гледам в България как се засили руската пропаганда ми е ясно. Руснаците от времето на империята *** по Запада и за това децата на правителството и олигархията живеят там.
6
5
 
19
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Много ми е смешно как тези се правят на врагове пред хората, а всъщност са всички приятелчета отгоре!
5
10
 
34
 
! Отговори
Някой плаща преди 6 години
когато пишат против Русия.
4
34
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
*** да налазват, че стана 8.30 и трябва да се защитава Родино!
3
43
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сопа само от чепата сопа разбират руснаците.
2
7
 
35
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 1Не се хаби, времената са трудни, всеки се старае да оцелее... Ще похарчим американските парици за *** пропаганда, а като дойдат руснаците ще ги срещаме с хляб и сол!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е ВЕЛИКОБритания бе ей