Сутрин, мъгла... севернокорейски войник избяга на юг

Това е вторият подобен случай в рамките на месец
21 дек 2017 08:20,
79
Сутрин, мъгла... севернокорейски войник избяга на юг
Снимка: Reuters

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея тази сутрин през силно охраняваната сухоземна граница и демилитаризираната зона между двете страни, предаде агенция Йонхап, цитирайки представител на генералния щаб на въоръжените сили в Сеул.

Това е втори подобен случай на границата по 38-ия паралел за малко повече от месец.

Още по темата

На 13 ноември друг севернокорейски войник бе прострелян и тежко ранен от бившите си колеги след зрелищно бягство през демилитаризираната зона при Панминчжон. Той все още е в болница в Южна Корея, след като бе ранен от куршуми на пет места.

Войникът с нисък чин се появил внезапно пред южнокорейски пост в западния сектор на границата в 8:03 ч местно време тази сутрин, възползвайки се от гъстата мъгла. Там бил задържан и в момента "съответните органи" изясняват неговите намерения.

Първоначално бе съобщено, че този път инцидентът се е разминал без стрелба, но по-късно Йонхап предаде, че южнокорейските граничари са дали около 20 изстрела по севернокорейските войници, които издирвали беглеца.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
61, преди 6 години
ти си бил голям майтап чия! Днес по-добър виц не бях чувал
59
1
 
7
 
! Отговори
Jas преди 6 години
До Анонимен 61: Да прощаваш, но това което си написал е тотална глупост. Ако КНДР се грижеха така добре за народа си, както ни убеждаваш, защо на войника, който избяга на 13.11., в болницата в Ю. Корея, освен огнестрелните рани му установиха многолетно изтощение, недохранване и няколко различни вида *** в червата, мускулите и други органи? И то при положение, че ако за народа няма, за армията им уж винаги има?
58
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея вече близо 70 години е под жестоки икономически санкции и изолация. Ако на Германия наложат такива санкции ще станат като Сомалия. А Севрна Корея разработва сама високи технологии, ядрена и космическа програма, осигурява нормални условия за живот на населенито си, няма бедни и нуждаещи се. Ако им вдигнат санкциите СК за няколко години ще задмине южната си съседка, южнокорейците ще се редят на опашки да емигрират в Северна Корея.
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСП=ДПС=ЕвроромаКакви "рашки" сънуваш бе.... повече от 10 г. сме в ЕС, още повече в НАТО, всички банки, телекоми, ЕРП-та, застрахователни д/ва, електроцентрали, концесии, търговски вериги и т.н. са в ръцете на компании от страни с "ценности", а не в рашенски ръце и.... хората продължават да бягат?! И толкова са "успели", че никой не смята да се връща, децата им са невъзвращенци и видиш ли "до един" били инженери, ИТ и пр.?! Дрън, дрън, глупости....
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСП=ДПС=ЕвроромаПо времето на соца България беше една от топ страните в Европа с развита инфраструктура, образование, гарантирана работа, мощна армия, ток и храна на символична цена, силно развита ядрена енергетика, 9 милиона население, турците умираха от страх от ракетите ни, а сега всеки ден гледам пенсионери да ровят по кофите, хората живеят МИЗЕРНО. Превърнаха БГ в бананова република. От ЕС НИЩО ДОБРО не видя БГ. И сега преди да кажеш нещо знай че ГЕРБ ги ПОДКРЕПЯ И ФИНАНСИРА Германия!!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54,трагедията сами си я създаваме,защото е лесно да се оплакваме,някой да ни е виновен!Аз съм в БГ,но не виждам нито смисъл да съм тук,нито мотивация да остана!Предател първо стана държавата,която принуди хората да напускат,защото нито им осигури нормални условия на труд и доходи,нито работещи институции,нито здравеопазване,нито законност!.....Кажи като избягаха така наречените от теб предатели,какво направиха за държавата НЕпредателите останали тук? Те какво добро донесоха за БГ?
54
6
 
7
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Здравейте, от 11 години живея и работя в Германия, познавам над 16 хиляди българи тук, всичките работят инженери, мениджъри и високо платени специалисти, всичките са успяли.
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 години "свобода и демокрация" и България от 10 милиона се стопи на 5.6 милиона, а българите живеят в тотална мизерия.
52
3
 
11
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
До Анонимен 54Пълни тъпотии. Това са най-успешните българи сега. Да бяха тук стояли, щяха да броят стотинки с треперещи ръце. А крадливите рашки не ми ги хвали, от тях никой съсед не е видял хаир.
51
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
48, "българите" които избягаха от България и повече не се върнаха са предатели. На всичкото отгоре пишат от Запад и се правят на много велики, плюят Русия и България, а между двата народа има дълбока културна и духовна връзка! От ЕС нищо добро не видяхме, докараха БГ до просешка тояга, образование, икономика, заплати, пенсии, армия, инфраструктура - всичко е трагедия. А на ЕС само за мюсюлманите им пука. Скараха ни с Русия и ни нарязоха ракетите да треперим от Турция която точи лиги за територия
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не бяга от България от Убаво за да живее в картон под наем цял живот и да бачка еднообразна нискоквалифицирана работа и да неи може да види родителите си, щото в повечето страни с "ценности" думата отпуск е ***..... Ако имаше условия за добри доходи, здравеопазване, сигурност и т.н.... кой ще е луд да бяга да гони Михаля?!
49
0
 
18
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе сичко му е хубаво на Северна Корея! Само обаче да не си северно кореец а да гледаш и коментираш отвън, дето и гледането и коментирането са ти позволени! Инак ако обаче си северно кореец тогава нещата се коренно различни!
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе тия столове маси нямат ли ? гледай как са клекнали се едно %?*%* баси и войската
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О да.....и всички са равни в затвора! Няма богаташи-изедници....всички са еднакво...бедни.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в затвора, няма просяци, клошари, наркомани и никой не рови по кофите за болкук.Всички се хранят редовно, по 3 пъти на ден, сигурността е осигурена от хора с автомати, няма кражби, убийства и изнасилвания.Всички имат работа, я в пералнята, я в столовата.Изобщо - идилия!......Стига да не поискаш да излезеш, като прескочиш стената!!!
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"3 милиона българи избягаха да работят миячи и *** на Запада."40,а защо избягаха тези българи?Държавата създаде ли условия за добър живот и доходи тук?Заклеймяваш и обиждаш 3 милиона сънародници,а знаеш ли мотивите им,живял ли си животът им за да знаеш какво ги е накарало да ходят на запад . Какво като си останал тук,но да мразиш сънародниците си! 3 милиона миячи и ***,нима????....Не знам от къде черпите злобата си,нима в БГ хората живеят по- добър или достоен живот?
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севернокорейците пазят границата, а южнокорейците и американските им приятели се правят на демократи. Ако падне режимът, южнокорейците и американците ще затворят границата за бежанци.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от България бягат на Запад.
42
4
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До до Цонкоколко "елементарно" мислещ трябда са си за да отричаш очевАдната истина и да подкрепяш един тоталитарен режим?!!
41
3
 
16
 
! Отговори
KoMnoTa преди 6 години
Комунетааа и рускофекалнопийци, всичките които разпродадоха България са синчаци на активни борци. И мизерията в момента е плод на 50-те години управление на безхаберни необразовани простаци - Пеко, Мако, Цола, Тошо и т.н.