Путин крачи към нов мандат, Навални аут от изборите

Не допуснаха опозиционния лидер, бил осъждан
25 дек 2017 17:30, Александър Попов
198
Путин крачи към нов мандат, Навални аут от изборите
Снимка: Reuters

Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви днес, че не допуска опозиционния лидер Алексей Навални до участие в президентските избори в страната напролет, тъй като е осъждан, предадоха световните агенции.

ЦИК взе решението с 12 гласа "за" при един "въздържал се".

Вчера инициативни групи номинираха Навални за участие в президентските избори на 18 март като независим кандидат.

Председателят на руската ЦИК Ела Памфилова днес уточни, че няма никакви забележки към процедурата, но подчерта, че опозиционерът няма право да се кандидатира, тъй като е осъден за тежко престъпление, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Памфилова разкритикува Навални, че на практика е подвел своите привърженици.

Самият опозиционер обяви, че ще обжалва решението да не бъде допуснат до участие в изборите, предаде Ройтерс.

Навални призова за бойкот на президентския вот, ако жалбата му не бъде уважена.

41-годишният руски опозиционен лидер има условна присъда за злоупотреба с държавни средства, която определи като политически мотивирана, припомня Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че за да бъде допуснат Навални до участие в изборите, или трябва присъдата му да бъде отменена, или той трябва да получи специално разрешение.

Опозиционният лидер бе задържан три пъти тази година за неразрешени протести, посочва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин се кандидатира като независим кандидат и се очаква да бъде преизбран безпроблемно за още един шестгодишен мандат на поста. Той се радва на рейтинг от над 80 процента в проучванията на общественото мнение.

Асошиейтед прес определя Навални като най-сериозния опонент на Путин през цялото му управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако аз бях на Путин щях да му дам специално разрешение. Иначе язък му за 700-те подкрепачи на навалния
161
3
 
5
 
! Отговори
putyu преди 6 години
Майдан в россия няма да има. Колко да ви го повтарям?
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахални с неговите цели 725 гласа..... Сериозен конкурент?
159
3
 
7
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
На герберастките *** парите не им стигат и сега яко заработват. Това, че кумира им тиквоний манипулира изборите не им пречи.
158
13
 
9
 
! Отговори
номера на чекийста П преди 6 години
джуджето голям страх от Великана Навални..ха.ха ползва цялата държавна власт за да си нагласи удобна опозиция..ха.ха
157
9
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Алексей Навални е престъпник , продал се е за доларчета на западните служби...........................руснаците знаят това..............няма да се вържат на тия западни номерца.....................
156
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навални..............западният платен агент...............хаха................престъпник е , няма да участва в изборите.Нямат край западните плоски номерца................но Путин е велик, не е като предателя Горбачов или алкохолика Елцин...............свиквайте, западняци!
155
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направиха всичко възможно, да попречат на Навални.Първо му измислиха обвинение, осъдиха го, сега въз основа на тази измислена присъда, не го допускат. Пълен цирк.
154
6
 
22
 
! Отговори
х преди 6 години
Навални е съден и като такъв няма право да се кандидатира не само за президент, но дори и кмет не може да стане че кой друг освен преступник би се продал на западните влечуги !?
153
18
 
7
 
! Отговори
Хамерикан преди 6 години
*** може да ми олиже газо само за това става ако ли не моя на Тръмпи пича
152
5
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Да бе , тоя куц кон Навални ще прави кушия с Путин?Навални игра за пачките от Запада , но елементарно се остави да го финтират!По руски ....дурак и отгоре!
151
3
 
2
 
! Отговори
petio raichev преди 6 години
pros narod slaba durjava-ducha dava ala ne svoita ducha a duchata na naroda -nazdrave vseznaechi kompleksari
150
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗБОРИТЕ ОЩЕ ОТ СЕГА СА НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИ ЩОМ В ТЯХ УЧАСТВА КРИМ!!!ТЪЙ, ЧЕ ПСЕВДОДИКТАТОРА ЩЕ Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН КОГАТО ГО ОБЯВЯТ ЗА ПОБЕДИТЕЛ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС!
149
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин сънува Сталин, който му дава съвети как да направи реформата по - успешна :- Избий конкуренцията и боядисай Кремъл в синьо!- Защо в синьо?- Разбрано момче си, знаех си, че ще искаш да обсъдим само втората част ..
148
7
 
8
 
! Отговори
Иво Христов™ преди 6 години
Българинът, ако и да е крайно благодарен на Русите за своето освобождение, желае да си остане сам стопанин на своята малка къща, сам да си я пази, нарежда и украшава, според както му стига ума и му се харесва. На другиго той никога и за никакви блага няма да отстъпи това свое неотемлимо природно право.До като това чувство трае у българския народ а то ще трае вечно ние сме спокойни за неговата независимост и добро бъдеще
147
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Цариградската конференция, която призна българския Княз за управител и на Източна Румелия и формално му я отстъпи да я управлява, според благоусмотрението си, руските агенти и консули, живущи в тия две провинции, почнаха с една дяволска енергия да работят почти открито за свалянието на Българский княз и на вземанието под свое пълноводение Българското Княжество, уголемено с И. Румелия. Подкупите и обещанията, лъжите и измамите бяха техните главни средства.
146
6
 
12
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 6 години
всички Велики сили признаха, че вече е невъзможно да се раздели Тракия от България и че е и право, и необходимо те да останат за винаги свързани и съединени. Всички признаха и мълчеливо се съгласиха да приемат станалото Съединение, само една Велика Сила беше в думата си противна на това Съединение и употреби всичките зависящи от нея средства -то да се дискредитира и компрометираТая Велика сила беше нашата освободителка!
145
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимават с този алкохолизиран сороски храненик?
144
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ Е МЪРТВА ДЪРЖАВА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!!!РУСИЯ Е КЛОЗЕТ!
143
10
 
9
 
! Отговори
Иво Христов™ преди 6 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.