Тръмп: САЩ изглеждат зле заради руската следа в изборите

Разследването тегне над Белия дом, призна президентът
29 дек 2017 10:00, Александър Попов
100
Тръмп: САЩ изглеждат зле заради руската следа в изборите
Снимка: Reuters

Разследването за руска следа в американските избори миналата година прави САЩ да изглеждат "много зле", заяви президентът Доналд Тръмп в интервю за вестник "Ню Йорк таймс".

Въпросът за федералното разследване за руска следа в американските избори тегне над Белия дом, откакто Доналд Тръмп е на власт, а някои негови приближени в последните седмици заявиха, че назначеният да води разследването специален прокурор Робърт Мълър е пристрастен.

"Не е имало никакво съглашателство. Но смятам, че Мълър ще бъде справедлив", каза Тръмп в 30-минутно интервю в своя голф клуб във Флорида.

В хода на разследването Мълър обвини хора от близкото обкръжение на Тръмп.

Пред "Ню Йорк таймс" американският президент посочи, че не знае колко време ще продължи то. "Не мога да ви кажа. Не знам."

Тръмп каза още, че ако разследването продължи прекалено дълго, това ще направи "страната да изглежда много зле и ще я постави в много лоша позиция".

След отправени от него критики по адрес на Китай, че китайски кораби са прехвърляли петрол на борда на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите на ООН той изрично призна, че е бил "мек" към Пекин по въпросите на търговията с надеждата китайското ръководство да упражни натиск върху Северна Корея да се откаже от ядрената си програма.

"Петролът тече към Северна Корея. Не за това се бях споразумял", възкликна той, загатвайки за възможност за агресивни действия срещу Пекин в сферата на търговията. "Ако не ни помогнат за Северна Корея, ще направя това, което винаги съм казвал, че искам да направя."

"Китай може да реши севернокорейския проблем, и те ни помагат, и то много, но не достатъчно."

Тръмп изрази и недоволството си по отношение на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), което в момента САЩ се опитват да предоговорят.

"Ако не постигна нужното споразумение, ще премахна НАФТА точно за две секунди. Но се справяме доста добре в преговорите", заяви Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Разследването за руска следа в американските избори миналата година прави САЩ да изглеждат "много зле", заяви президентът Доналд Тръмп в интервю за вестник "Ню Йорк таймс"."Има огромна разлика с изнесеното в заглавието. По-долу даже е добавено, че назначеният да води разследването специален прокурор Робърт Мълър е пристрастен.На практика заглавието е откровена манипулация на казаното от бай Дончо.
70
0
 
2
 
! Отговори
Партизан преди 6 години
До USAМного силни хапчета за сън взимаш - сънуваш небивалици!
69
5
 
1
 
! Отговори
USA преди 6 години
САЩ са най-великата държава и това ще продължи още много много време за ужас на някои хора.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ бяха велика държава докато внедряваха масовото производство и технологичната революция. Сега , след като изнесоха производството си далече на изток са си едни обикновени грабители.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, бунак! Помисли кой ти дава тон в живота. Докато пиеш Кола и дъвчеш Пуканкипред телевизора, гледайки американски филми.Може би идва от Петър Първи?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ СЕ КРЕПЯТ НА КНИЖНИЯ ДОЛАР.ИМА ДОЛАР - ИМА САЩ.НЯМА - НЯМА
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са велика нация, но политиката им е твърде агресивна. А колко много могат да направят за света, ако искат.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До защоЗащото е пр ъ дла и много плю скат.Ще се пуска газов поток Цецка,за това увеличиха цената на *** .....ууупсссссссссс... газа.
63
2
 
5
 
! Отговори
защо преди 6 години
Защо Цецка Цачева пърди на парламентарни заседания?
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли янките?
61
0
 
12
 
! Отговори
т преди 6 години
Тръм днес се подигра с подръжниците на глобалното затопляне В Ню Йорк е -20 С и така е от 5 дена - такива студове никой не помни
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо 90 милиона в САЩ не работят и разчитат само на купони за храна и социални помощи заради които САЩ взима все нови и нови дългове? Путин ли изнесе в Китай производството от големите индустриални градове в САЩ? Какво ще стане в САЩ ако петролът престане да се търгува в долари и вече никой не дава заеми на САЩ - ще се колят по улиците за парче хляб, нищо няма да остане от хубавата им страна която са си подредили с парите на другите.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
терорист и агресор номер 1 в света се оплаква! Ами престанете да създавате тероризъм и локални войни, престанете да съсипвате държави и да им смучете ресурсите! Просто престанете да вървите срещу интересите на човечеството и мира! Най-голямото зли сте на планетата. Много грехове трябва да изкупите. На първо място най-големия геноцид в историята на света- избили сте над 120 милиона индианци.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още не изглеждат зле САЩ, по добре е от Русия, но работите там вървят на зле, особено за нашите мизepници миячи на американски нужници. А Русия се развива и върви напред, след 10 години не се знае къде ще бъде по добре в Китай и Русия или в САЩ.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова си емигрант защотоза нищо друго не ставаш .И коментарът ти е недодялан .Американците казали наруснаците - не забравяйтече ви победихме в студенатавойна . А руснаците отвърнали- това беше само първия рунд ,скоро ще загубите мача .
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с фалита на Русия, кога ще фалира, или вече е фалирала?
55
5
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
45 GODINI LUGAHTE,4E USA 6TE PADNE,UVI PADNA SSSR!!SEGA PAK KLATITE MUDETE NA KO4A S PLAHATA NEREALNA NADEJDA DA PADNAT,UVI PAK N9MA DA STANE!!AKO USA IZ4EZNE,TOVA ZNA4I DA IZ4EZNE C9LATA CIVILIZACI9!NE ZNAM TOGAVA KOI I ZA KAKVO 6TE SI MISLI,4E E JIV!!??
54
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До АнонименБраво. Сигурен бях че Борисов е виновен за избирането на Тръмп. Голям мискинин се оказа.
53
0
 
11
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Доколко Русия е повлияла на американските избори е неясно,но едва ли е много,предвид възможностите и.По-интересно е друго-с какъв акъл се вдига цялата тая дандания,та това си е пълен резил за САЩ-Русия да им определя президента,независимо колко е вярно.Че то е все едно мъж да каже,че е изнасилен...
52
1
 
5
 
! Отговори
мм преди 6 години
Русия е много удобна за прикриване на простия факт, че "всички пътища водеха" до Изкфелия, относно предизборната кампания като цяло, и изборите...