Пхенян: Ще сме ядрена сила, докато САЩ ни изнудват

"Северна Корея не може да бъде нито отслабена, нито заличена"
30 дек 2017 20:17, Анисия Иванова
134
Пхенян: Ще сме ядрена сила, докато САЩ ни изнудват
Снимка: БТА, архив

Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от ядреното си оръжие, докато САЩ и съюзниците им продължават с изнудването и военните учения в близост до севернокорейските граници, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви за пореден път отстояваната от страната позиция по повод прегледа на най-големите севернокорейски ядрени и ракетни изпитания за тази година.

Северна Корея извърши най-мощния си досега ядрен опит през септември и изстреля три различни междуконтинентални балистични ракети в морето през юли и ноември, засилвайки опасенията, че е по-близо от всякога до сдобиване с ядрен арсенал, способен да достигне САЩ.

В днешното си съобщение КЦТА отбеляза, че Пхенян е предприел стъпки за "подсилване на капацитета си за самоотбрана и превантивни атаки с ядрена мощ" пред постоянните "ядрени заплахи, изнудване и военни учения на САЩ и техните "васали".

Севернокорейската информационна агенция изтъква, че Северна Корея "като непобедима сила не може да бъде нито отслабена, нито заличена." (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Знаем какво ще стане....този филм сме го гледали - ГДР...огради...мини...съветски войски и какво стана ??? Австрия и Унгария публично обявиха .че отварят границата си за источно - германци....за 24 часа преминаха 100 000 источно германци в Австрия и оттам в ФРГ...за една седмица 1 000 000 и режима падна ..а ГДР бяха 17 мил..за един месец щяха да останат само пенсионерите ! Ако Китай и Ю.Корея поканят офиц. серокорейците ...и Ким е на дръвника ! Колко ще убие на границата ...1 000...100 000...?
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"или може би за суперкомпютрите от които хал хабер си нямаш"Мойто момче, не само, че съм наясно, ами ще ти кажа следното- основната цел на всяка държава с ресурси в момента е създаването на квантовият компютър (драсни си в календара, че днес си го научил от мен). Пред кватовият компютър, всичките суперкомпютри, на които се възхищаваш, изглеждат като ръчните сметала, дето си ги ползвал в първи клас.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"58 За какви дрънкулки става въпрос за новите нанотехнологии ли или за изкуствения интелект или може би за суперкомпютрите от които хал хабер си нямаш но от космически технологии разбираш нали ."Във всичко изброено водеща сила е Япония. Япония не е САЩ, сега е момента да го научиш от мен. Явно си мислиш, че всичко това идва от САЩ.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо се надува, но без Раша и Чайна ще е едно нищо.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 минути - точно три минути са необходими на изостаналите американци да смачкат силно развиваща се Северна Корея. Единстеният който може да им се опълчи това е Русия и никой друг.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"американците нямали мозък браво бе акъл , то така се става първа свръхсила на земята"Напълно вярно. Янките останаха в периферията на ВСВ и не бяха сринати от Германия. Докато европейските държави си хвърляха бюджетите за възстановяването си, янките си накупиха нацистки мозъци, които им дадоха атомната бомба, балистичната ракета, кацането на Луната, реактивният двигател... въобще всичко, което може да направи една държава суперсила. Нацистите обаче измряха и САЩ тръгна по надолнището.
36
4
 
6
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
САЩ са най-изостаналата държава в света, а Севрена Корея е най-развитата.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем разумна държавническа стратегия, колкото и да се опитват да го изкарат луд. Ако Ким беше луд, вече щеше да е хвърлил ядрото. Всеки с мозък в главата (за разлика от янките) е наясно, че севернокорейците действат дефанзивно.
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бре,Кимчо,а съприкясай се веке,бре момчето!Някой плашили ти се?Май не ти обръщат внимание веке!плаши Кольо бубите!
33
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то това остана от "великият строй". Китай вече официално е пазарна икономика, РФ се води капитализъм, Куба започна да отхлабва хватката. СеСеСеРе умря.Но ти Прасе Дебело се дръж. Ама май имаш запек, много си се подул бе!!!***.
32
2
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
А парите на народа в България къде отиват? Преди да плюем и да говорим за това къде отиват парите на другите народи нека да видим първо себе си..
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогари сменете дрогата. Кой ще ви повярва на глупостите?В КНДР било свобода и демокрация, а в САЩ било върл тоталитаризъм...Ех мъка, мъка...
30
3
 
17
 
! Отговори
европейски съюз преди 6 години
Ким показа червен картон на оранжевия пуяк Дончо!
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Путин ви подарява ракети.Ако Путин реши да спре ще умрете и като "ядрена сила".
28
0
 
11
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-Г:Това дето си го написал,можеш ли да го опишеш по подробно,как го виждаш да стане,аз него виждам така.
27
8
 
20
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Така е повечето ''бегълци'' ги намират задушени с възглавници, единствения дето успя да избяга от големия ГУЛАГ САЩ е Е. Сноудън бивщ агент на ЦРУ Всяка тодина САЩ внасят 50-55 000 емигранти със зелени карти, а броят на САЩ намялява къде изезват краварските граждани ? СК не внася граждани, всяка година убиват 5-6 млн в конлагерите, а СК е вече 22 млн човека ? Защо така дрогарю демократ ?
26
7
 
21
 
! Отговори
минаващ преди 6 години
Трябва да се помага на Ким в борбата му против агресията на СФЩ (Съединените ФАШИСТКИ ЩАТИ). Тази ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО ще ликвидира всичко човешко което някога е създало човечеството. ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА е само началото на творчеството им.
25
19
 
5
 
! Отговори
Г преди 6 години
Споко, скоро всичко ще приключи по- бързо отколкото си мислят всички. Не само северна корея няма да я има, а и северна азия ще бъде освободена и разделена на десетки независими републики и княжества. Едно от тях ще е масковското блато.Без атомни оръжия разбира се.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен не ми е известен случай някой да рискува живота си да го застрелят като куче само и само да не е в Щатите ,в КНДР всеки ден има десетки такива
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е всичко,обаче че се гаври със САЩ е факт..