Пхенян: Ще сме ядрена сила, докато САЩ ни изнудват

"Северна Корея не може да бъде нито отслабена, нито заличена"
30 дек 2017 20:17, Анисия Иванова
134
Пхенян: Ще сме ядрена сила, докато САЩ ни изнудват
Снимка: БТА, архив

Северна Корея заяви, че никога няма да се откаже от ядреното си оръжие, докато САЩ и съюзниците им продължават с изнудването и военните учения в близост до севернокорейските граници, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейска информационна агенция КЦТА заяви за пореден път отстояваната от страната позиция по повод прегледа на най-големите севернокорейски ядрени и ракетни изпитания за тази година.

Северна Корея извърши най-мощния си досега ядрен опит през септември и изстреля три различни междуконтинентални балистични ракети в морето през юли и ноември, засилвайки опасенията, че е по-близо от всякога до сдобиване с ядрен арсенал, способен да достигне САЩ.

В днешното си съобщение КЦТА отбеляза, че Пхенян е предприел стъпки за "подсилване на капацитета си за самоотбрана и превантивни атаки с ядрена мощ" пред постоянните "ядрени заплахи, изнудване и военни учения на САЩ и техните "васали".

Севернокорейската информационна агенция изтъква, че Северна Корея "като непобедима сила не може да бъде нито отслабена, нито заличена." (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сланинката пречи на мозъка да функционира рационално.
1
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото се очаква САЩ да треснат КНДР след ЗОИ в Ю.Корея