Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург

В местна църква е кръстен бащата на президента
93
Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин посрещна снощи настъпването на Коледа по стар стил, като посети служба в църква в Санкт Петербург, където е бил кръстен баща му, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Този празник носи щастие и надежда на милиони вярващи и ги води към духовното, както и към истинските традиции, и обединява народа около вечните християнски ценности на нашата страна с многовековно културно наследство", заяви Путин.

Освен това похвали "истински безкористните действия на Руската православна църква и на други християнски църкви в опазването на гражданския мир и хармония в нашата страна".

След края на церемонията Путин подари на църквата, построена през 18 век, икона от 19-и век. Руската обществена телевизия публикува няколко снимки на президента в компанията на вярващи.

Патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, посрещна настъпването на Коледа в храма "Христос Спасител" в Москва, където присъстваше и премиерът Дмитрий Медведев.

Патриарх Кирил изрази съжаление, че хората губят връзка с Бога и с другите хора, предаде Ройтерс. Днешната ценностна система не оставя място за любовта, лоялността или за готовност да се служи, което унищожава семействата, обществото и държавата, предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Владимир Путинколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниския човек с дръпнатите очи, отново говори за славянството, все едно има нещо общо с него)
7
19
 
17
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
ВЛАСТЕЛИНА НА СВЕТА.ШАПКИ ДОЛУ. КАЗАХ.
6
28
 
5
 
! Отговори
Хомосескуалист преди 6 години
А Путин защо не дава на хомосексуалистите да се женят и не дава в руските училища да учат децата да стават геойве? Детето има право само да избере дали да стане гей, Путин защо нарушава правата на децата? В цяла цивилизована Европа вече учат децата в училищата да стават гейове, а Путин връща Русия в средновековието!
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко пък откри обновената българска църква в Истанбул на връх "тяхното" Рождество. Кой сега е повече пич? Володя или Боко?
4
22
 
11
 
! Отговори
демократ преди 6 години
нас не ни интересува Путин. Интересуват ни арабите, обратните, третия, четвъртия пол и това да можем да узаконим гей браковете
3
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в България, като в една православна държава се празнуваше на 07 декември. Ама днес сме модерни европейци, майната и на религията! Важното е да имам трети пол, а арабите да се хранят и поятЧестит празник православни българи, честит празник, Иване!
2
20
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за много години гн путин на вас разчитам за мира по света
1
16
 
18
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Хич не ни интересува къде Путин е посрещнал Нова година.Ние сме българи и ни интересува само България.