Тилърсън, Меркел и Курц почетоха паметта на жертвите на Холокоста

"Трябва да помним случилото се тогава"
27 яну 2018 16:04, Елка Василева
27
Тилърсън, Меркел и Курц почетоха паметта на жертвите на Холокоста
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън почете във Варшава паметта на жертвите на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, информира ТАСС.

Тилърсън положи венец пред паметника на Героите на гетото в полската столица - мемориал, издигнат на мястото на първия сблъсък при въстанието във Варшавското гето през 1943 година.

Никой не може да остане равнодушен пред трагедията на Холокоста, заяви американският топ дипломат. "Аушвиц-Биркенау е място на трагедия. Трябва да помним случилото се тогава", каза той.

В Аушвиц-Биркенау нацистите избиват над 1 милион евреи, които са отровени в газови камери и след това изгорени в крематориуми. По различни данни в лагера загиват 1,5 до 2 милиона души от различни националности. Затворниците в комплекса са освободени на 27 януари 1945 г. от Червената армия. През 2005 г. ООН реши днешният ден да бъде обявен за Международен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Германският канцлер Ангела Меркел също почете загиналите, предупреждавайки, че антисемитизмът е във възход Германия, информира Асошиейтед прес.

Непонятен и позорен е фактът, че никоя еврейска институция не може да съществува без полицейска охрана, независимо дали става дума за училище, детска градина или синагога, заяви тя в седмичното си обръщение.

Австрийският канцлер Себастиан Курц припомни "особената историческа отговорност на Австрия" за геноцида, съобщава АПА.

Австрия, която е анексирана от Третия райх през март 1938 г., дълго време бе считана за първата жертва на нацизма. Всъщност обаче страната ентусиазирано приветства аншлуса с Адолф Хитлер, който по произход е австриец, и е напълно интегрирана в нацисткия военен и репресивен апарат, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Слава на Полша!
25
1
 
1
 
! Отговори
Смърт за евреите преди 6 години
Няма никакъв холокост. Евреите се направиха на жертва пред целия свят за да могат в този век да управляват света и да си създадат една държава в близкия изток.
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше операция Приливна вълна Сталин щеше да обърне хода на войната на кукуво лято
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Мой близък неотдавна беше в Одеса. В Одеса е видял украинското знаме само на две места. Там се говори руски и еврейски (одеситски идиш). Стискат зъби и чакат часа на разплатата! Той идва!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Отиди и кажи същото това във ФРГ или в Р Австрия. Пред свидетели! Ще те набутат ефективно в панделата със срок до 10 г. Гарантирано от законите на тези страни. Мисля, че и в други западноевропейски страни е същото.В Австрия законът се казва Wiederbetaetigungsgesetz. Тук с смел, защото още не сме дозрели да наказваме такива като теб! И това ще стане! Преди ближехте подметките на комунистите, днес сте най-големите анти!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceX Да ! И знамето се вее . И Луната била сива ,а ?Тъкмо китайците сложиха точка на лъжите на американците . Луната е кестеняво - кафява , а не сива .В учебниците по география от 1980 година в СССР, Луната беше на снимките кафяфо -кестенява . Говедарите се лиг.авеха, ама китайците им то на чукаха
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИДИЛ - Сириската опозиция . И без тях ще мине .
19
1
 
9
 
! Отговори
До SpaceX преди 6 години
Спацко, ти на мен ли ги разправяш тези неща? Побойся Бога, аз съм живял 5 и 1/2 години в Ленинград, там завърших. Знам всичко за *** война и нечовешките страдания на ленинградците! Приличието трябва да те накара да мълчиш! Елементарната човечност, но тя липсва на оtрепки като теб! Готови сте на всички гадости, само да лаете прегракнало срещу един велик народ! Когато "Красная стрела" потегля в 23.55 ч, цялата "Московска гара" се оглася от "Гимн о Великом городе". Никъде по света това го няма
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холокоста е измислена история! Четете Юрген Граф и Ернст Цундел! Просветете се бе хора! Световният Еврейски конгрес е обявил война на Германия, немците не са имали никакъв избор, просто са ги събрали на едно място, за да не бойкотират Германия като 1 световна война. Мислете с главата а не с гз!
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 Момче е внучаето ти , ясно ли е , а фактите са че Русия искаше а подпали и Одеска област , но не успя , това беше активно мероприятие в типичен неин стил.
16
0
 
5
 
! Отговори
888 преди 6 години
До АнонименИма една приказка,момче! Когато фактите говорят- и журналистите мълчат! Излъгах ли с фактите?
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 Яко си зомбиран путинските медии
14
2
 
17
 
! Отговори
888 преди 6 години
Лицемери! Същите,строени на снимката,пуснаха фашизма отново в Европа - гледай в Украйна и не питай кой кой е! Резултата е геноцид срещу инакомислещите ...никой даже не се интересува защо изгориха и избиха хората в Одеса,сред тях и наши българи! На коя страна е Бойко???
13
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 Естествено, че няма да участва в Сочи . Те отдавна са казали че преговори със сатрапа Асда не водят , какво те учудва
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 хахахахахаххахаха пак пускаш анекдоти
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4, казваш, че гледат и мьлчат. Да, но тихо и мълчешката подкокуросаха сирийската опозиция и тя отказва да вземе участие на конгреса в Сочи след 2 дни. Мълчешката подкопаха мирният процес в Сирия и в понеделник ще започнат да викат по всички медии, че Русия е виновна.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се поклоним пред паметта на милионите загинали и разболели се от епидемията Кемтрейлс.
9
5
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Китайските екипи от обсерваториите Юннан успешно използваха отражателя, оставен на Луната от астронавтите на мисия "Аполо 15", за да измерят разстоянието между Земята и естествения ни спътник. Това беше направено като подготовка към мисията, която китайците планират да изпратят до обратната страна на Луната до края на настоящата 2018-та година.
8
11
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
7 За съжаление и тази трагедия е по вина на Сталинското ръководство . Имало е коридор по който цивилното население е могло да напусне града , но са били необходими като работници . Ленинград продължава да произвежда военна продукция и по време на блокадата и оръжието естествено че се добира до фронта по този коридор . Но в Русия човешкият живот никога не е струвал пукната пара
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да остане равнодушен пред трагедията на обсаденият от нацистите Ленинград. За 900 дни блокада умрелите от глад и студ са над 500 000 души.Деца, жени и стари хора.