Германски работници ще стачкуват идната седмица

Исканията им: 28-часова работна седмица и 6% увеличение на заплатата
28 яну 2018 21:00,
29
Германски работници ще стачкуват идната седмица
Снимка: Reuters, архив

Работниците в около 250 германски компании ще стачкуват идната седмица след провала на преговорите между синдикатите и работодателите. Това съобщи днес Йорг Хофман, ръководител на най-големия германски профсъюз И Ге Метал (IG Metall), информира Асошиейтед прес, предава БТА.

Работниците от металургията ще се включат в 24-часови стачки в цялата страна, ще бъдат засегнати малки и големи компании, посочи Хофман пред в. "Билд".

Планира се стачките да започнат в средата на идната седмица.

Преговорите за условията на труд се провалиха вчера, след като работодателите не приеха исканията за възможност работниците да преминават на 28-часова работна седмица за период до две години с право след това да се върнат към предишните си работни часове, както и 6-процентово увеличаване на възнагражденията за една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците се събуждат? Слава Богу!
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28 часа работна седмица? Това прави по -малко от 6 часа на ден, че и увеличение на заплатите искат... Киро Гела и Васил Велев нали обясняват , че нащите заплати са 10 пъти по- ниски от немските, щото българите били мързеливи...
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че са се организирали и ще се борят за правата си. В Бг никой няма да им позволи да стачкуват- чорбаджията ще им покаже вратата и ще каже, че много безработни чакат. Синдикати нямаме.Ако си защитят правото на 28 часова раб. седмица, значи ще бъде 28 часова. В Бг 28 часовата седмица би била само на документи. В действителност ще бъде 70-80 часова. И допълнителният труд няма да бъде заплатен. Много сме далече от Германия.
2
2
 
30
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ако на оня стандарт работниците стачкват то начи тука требва да закриваме държавата и на това место да направиме новоЦарство българия
1
6
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Както винаги накрая ще СУ стиснат ръцете на 3,5-3,6% и стачка няма да има. Мога да се обзаложа 😉