Макрон изостава: Под 50% от французите го одобряват

Действията му са подкрепяни от само 44% от французите
18 фев 2018 12:32,
11
Макрон изостава: Под 50% от французите го одобряват
Снимка: БTA

Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон е спаднала под 50 процента до най-ниското равнище от октомври миналата година. Това сочат резултатите от допитване на Френския институт за проучване на общественото мнение (Ifop), които бяха публикувани днес, предаде Ройтерс.

Действията на Макрон като президент се одобряват само от 44 на сто от анкетираните французи през периода 7-17 февруари.

Още по темата

Само 5 процента от тях са отговорили, че са "доволни" от работата му, а 39 на сто са заявили, че са "по-скоро доволни". Отрицателно отношение към действията на френския държавен глава са изразили 55 на сто от участвалите в проучването на общественото мнение, като 21 на сто тях са "много недоволни", а 34 на сто са "по-скоро недоволни". Само 1 процент от анкетираните са се затруднили да дадат ясен отговор.

Правителството на Франция обяви в началото на февруари, че планира да модернизира държавната администрация в страната, която има едни от най-високите в света дялове от разходите на всяка държава, отбелязва Ройтерс.

Дейността на премиера Едуар Филип се оценява положително от 46 на сто от французите като само 5 на сто от тях са посочили, че са "доволни" от работата му, а 41 на сто са "по-скоро доволни". Негативна оценка за политиката на премиера са дали 50 на сто от анкетираните, а от тях 16 на сто са посочили, че са "много недоволни", а 34 на сто са отбелязали, че са "по-скоро недоволни". От участвалите в допитването за популярността на премиера на Франция 4 на сто са отговорили, че се затрудняват да дадат отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно факта, че бабичка си е хванала младо парче. което им е президент, не е помогнал на другите баби да забършат някой младок ;)) Трябваше да го очакват, но старите женици обикновено са с твърде нереалистични очаквания от живота.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се плаши, б.б. е с 22%
6
2
 
15
 
! Отговори
ЖороПърви преди 6 години
Защо ли се сетих за нещо, четено някъде в мрежата:" Макрон не трябва да се страхува от импийчмънт- винаги може да си намери работа като антиквар, защото разбира от стари работи..."
5
1
 
10
 
! Отговори
Сега... преди 6 години
...не става ясно от писаното:* 44% от 100% имащи право на глас?* 44% от примерно 55% гласували от 100% имащи право на глас?Понеже има огромна разлика в това ако примерно Българите са 6 милиона с право на на глас, само 3,5 милиона да са гласували и лъолъото да е купил 1,5 милиона гласа.Защото да се биеш в гърдите и да заявяваш, че управляваш с неодобрението на 4,5 милиона гласа ми е леко странно? Моля журналята да се уточнят?
4
1
 
11
 
! Отговори
Микрон преди 6 години
Сетила са Марада са Побара.
3
1
 
23
 
! Отговори
Шарл де Гол преди 6 години
Задникът на баболюбивото кукуригу все повече взе да лъсва. Франция никога не е имала по психично болен президент. Тоя и за карукатура на Шарли Ебдо не става.
2
2
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Няма значени, нали ги прецакаха на изборите! Можеха да имат сериозен политик за президент, но кой би позволили това!??? Англосаксите бдят!На един неудобен ще скърпят процес по тънката част, за друг ще разправят, че жена му бъркала в кацата с меда...
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то още отначало се видя, че този е подложка на големите банкери ротшилдовци разни! Там е работил и от 1 километър се вижда, че е тяхна марионетка! Иначе е балон, пълен с въздух под налягане! От типа на нашия барек или слави! Все кресльовци, говорят големи думи а съдържание никакво! Нито логика, нито мисъл! Странно, докога хората ще се впечатляват от такива празнодумци???