ООН прие резолюция за 30-дневно примирие в Сирия

То не важи за териториите под контрола на ИД и "Джабхат ан-Нусра"
24 фев 2018 22:25, Анисия Иванова
68
ООН прие резолюция за 30-дневно примирие в Сирия
Снимка: БТА

Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, настояваща за незабавно 30-дневно прекратяване на огъня в цяла Сирия с цел доставянето на хуманитарна помощ и евакуация на болни и ранени, предаде Асошиейтед прес.

Вносителите Кувейт и Швеция промениха текста в последната минута, за да получат подкрепата на Русия, отказвайки се от искането примирието да влезе в сила в срок от 72 часа.

Руският посланик Василий Небензя нееднократно заяви, че незабавно влизане в сила е нереалистично, съобщи БТА

Условията на примирието предвиждат осигуряване на достъп до хуманитарна помощ и евакуация на болни. Примирието трябва влезе в сила незабавно и важи за цяла Сирия, но не включва териториите под контрола на групировките "Ислямска държава" и "Джабхат ан-Нусра".

По-рано Германия и Франция призоваха Русия да окаже въздействие върху съюзника си - сирийския президент Башар Асад, да спре бомбардировките. Москва обаче твърди, че за да стане примирието факт трябва да има гаранции, че бунтовниците ще спрат да използват позициите си в Гута за обстрел над Дамаск.

Междувременно от Сирийския център за наблюдение на човешките права съобщиха за нови жертви в сирийската област Източна Гута. С новите жертви броят на загиналите надвиши петстотин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никакво примирие докато не се унищожат всякакви *** и хората да заживеятв мир никакво спиране асад е законният президент сирииският народ на изборида си избера пьтя по които да вьрви няма нужда сащ да налагат кои как да живеевьн турските танкове от сирия
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не разбирам в какво се състои примирието и кога ще влезе в сила. Веднага (тогава защо са отпаднали 72та часа като нереалистични?) или някога (което значи никога? И какво значи че не включва териториите на терористите - че там могат да продължават да бомбардират "съюзниците", че могат да бомбардират руснаците и сирийците или че могат да продължават със зверствата терористите? Всичко в международната политика е толкова извратено, грозно и безпринципмно.
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ АКО НЕ СЕ ОПОМНИ ГИ ЧАКАТ МНОГО ГОДИНИ НА ТЕРОР ОТ УПРАВЛЯВАЩИЯ РЕЖИМ !!!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските инструктори не сварват да развеят белите байряци от бомбите дето се сипят върху тях.Иво Инджев няма ли да преброи убитите както с радост броеше убитите руснаци преди няколко дни.====Ама тези номера остаряха не сме в 1944 вече сме 2018 и в децката градина знаят кое е черно и бяло !!!
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и сАЩ са толкова велики, че освен да бомбяд цивилни друго просто не могат !
36
1
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
С новите жертви, загиналите стават 500. А броят ли се загиналите 1800 инструктори от САЩ и НАТО ?
35
2
 
7
 
! Отговори
PD преди 6 години
Това което липсва в статията, целенасочено, е категоричното изказване на руския представител:"Веднага предупреждаваме: няма да допуснем произволни интерпретации, на току що приетата резолюция..."Който е в темата, знае за какво иде реч.
34
3
 
2
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Сред най-невинните народи по света на първо място се нарежда еврейският народ........И хич не е справедливо да бъде толкова често обвиняван за всичките нещастия по света!
33
3
 
19
 
! Отговори
факт преди 6 години
Според Руското издание Взгляд,в северна Гута има загинали американски и европейски военни инструктори който са помагали на терористите да обстрелват Дамаск и Руската база,има много ранени наемници и затова запада пиши за примирие....
32
4
 
20
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Американските инструктори не сварват да развеят белите байряци от бомбите дето се сипят върху тях.Иво Инджев няма ли да преброи убитите както с радост броеше убитите руснаци преди няколко дни.
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно хамерикунските инструктори загазиха!!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кресливец, заплашиха те от Кравария за България, че ще те уволнят ли? Хайде, успокой се малко.
29
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САНКЦИИТЕ КОИТО СА НАЛОЖЕНИ НА КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ СА МНОГО МАЛКИ!!!!ПЪЛНА ЗАБРАНА НА РУСКИ ГРАЖДАНИ ДА СТЪПВАТ В СТРАНИ ОТ ЕС!!! ИЗГОНВАНЕ НА ДИПЛОМАТИТЕ И ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО ТОВА ЗА НАЧАЛО Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СТОРИ СПРЯМО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!
28
3
 
26
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Сценария с Алепо се повтаря,но рано или късно този град ще е свободен от терористи..
27
3
 
22
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Сега сащ ще имат време да прехвалят още терористи и оръжие.
26
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В АНТИХРИСТКА РУСИЯ НАЧЕЛО С ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЗАПЛАШИХА ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ АКО НЯКОЯ ДЪРЖАВА НАПАДНЕ РЕЖИМА В СИРИЯ ТОЕСТ ТЕХНИЯ РЕЖИМ В СИРИЯ!!!СИРИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ!!А БАШАР АСАД Е СЛОЖЕН ОТ ЧИЧО СИ НА ВЛАСТ 2000-ТА ГОДИНА И ДОРИ НЕ Е ПРОВЕЖДАЛ ИЗБОРИ 2007-*** ГОДИНА НОЙ Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН УПРАВНИК!БРАВО НА САЩ АКО ДОРИ И С МАЛКО СА ОПИТАЛИ ДА ПОМОГНАТ НА НАРОДА НА СИРИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ РЕЖИМА НА БАШАР АСАД!
25
5
 
30
 
! Отговори
se преди 6 години
Лицемерието на ООН няма край.Търсят вина в Русия но виновника са янките защото те създадоха Ислямаска Държава и целта беше да внесат хаос в Изтока за да завладяват петролните полета.Всички войни след втората световна са по вина на Америка без всякакви уговорки.Алчните янкисти завладват всичко и сега целта е Русия.Да но има един лидер който докато е жив няма да позволи това да се случи .Слава на Русия , слава на Путин успял да предотврати разпада и разграбването на великата страна.
24
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ Е, ЧЕ САЩ СЕ БОРИ С ИСЛЯМСКИТЕ РЕЖИМИ А РУСИЯ ГИ ПОДКРЕПЯ!!!!АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ДЕЙСТВИЯТА НА САЩ И В ЛИБИЯ И В ИРАК И В ЕГИПЕТ!КОМУНИСТИЧЕСКИЯ АНТИХРИСТКИ РЕЖИМ В РУСИЯ Е ВИНОВЕН ЗА ИЗБИВАНЕТО НА СИРИЙСКИЯ НАРОД!
23
5
 
15
 
! Отговори
Гарванът преди 6 години
До ЗатворкоСАЩ са колония на Израел и просто правят това, което искат господарите им - евреите. Там не е възможно никой, и като казвам никой, имам предвид никой! да заеме който и да е пост в правителството, законодателството или бюрокрацията ако не е преминал през еврейския филтър. Всияки тези войни, дето се водят в момента в Близкия Изток е са за да се създаде зона на сигурност на Израел. Единствено Турция, и донякъде Иран се борят срещу този план за тотална еврейска доминация в района.
22
5
 
27
 
! Отговори
Затворко преди 6 години
До АнонименНай големите терористи са САЩ, които нападнаха и разбиха много страни само защото не им са удобни.