ООН прие резолюция за 30-дневно примирие в Сирия

То не важи за териториите под контрола на ИД и "Джабхат ан-Нусра"
24 фев 2018 22:25, Анисия Иванова
68
ООН прие резолюция за 30-дневно примирие в Сирия
Снимка: БТА

Съветът за сигурност на ООН единодушно одобри резолюция, настояваща за незабавно 30-дневно прекратяване на огъня в цяла Сирия с цел доставянето на хуманитарна помощ и евакуация на болни и ранени, предаде Асошиейтед прес.

Вносителите Кувейт и Швеция промениха текста в последната минута, за да получат подкрепата на Русия, отказвайки се от искането примирието да влезе в сила в срок от 72 часа.

Руският посланик Василий Небензя нееднократно заяви, че незабавно влизане в сила е нереалистично, съобщи БТА

Условията на примирието предвиждат осигуряване на достъп до хуманитарна помощ и евакуация на болни. Примирието трябва влезе в сила незабавно и важи за цяла Сирия, но не включва териториите под контрола на групировките "Ислямска държава" и "Джабхат ан-Нусра".

По-рано Германия и Франция призоваха Русия да окаже въздействие върху съюзника си - сирийския президент Башар Асад, да спре бомбардировките. Москва обаче твърди, че за да стане примирието факт трябва да има гаранции, че бунтовниците ще спрат да използват позициите си в Гута за обстрел над Дамаск.

Междувременно от Сирийския център за наблюдение на човешките права съобщиха за нови жертви в сирийската област Източна Гута. С новите жертви броят на загиналите надвиши петстотин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Брадатите борци за демокрация,като видяха дебелата сопа и ревнаха за примирие!А още не са употребени най-любопитните нещица!Ама няма страшно-шило в торба не стои,тия ще се издънят и ще има Алепо 2.Няма кой да ги търпи до столицата.Впрочем там има и анклав на ИД,който не влиза в резолюцията-спокойно може да бъде почистен.Интересно е и друго-дали Ердоги ще спре също бойните действия?Тоя много не се съобразява с нищо.
20
26
 
8
 
! Отговори
роро преди 6 години
Русия и ислямските гвардейци на Иран,ако си мислят че с бимбенето на цивилни,ще отмъстят за руските войничета и ще стреснат Запада се лъжат.Ако Асад не падне,това ще даде повод на Запада да продължи да натиска,а той Запада има парите,технологиите и власта за да смачка и иранските ислямисти и Русия.Не сме 1945,добре ще е Путин и олигарсите да си опичат ъкъла.Тази война не могат я спечели.Просто наблюдател,не съм фен на никой.
19
1
 
3
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Ние с шурнаята приехме резолюция за спадане на цените в Русия и Америка.
18
3
 
12
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Ауууу, бият нашите!
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К И очеизвадната истина, че България и ГЕРБ ,въоръжават терористичната организациа ИД
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен И затова ГЕРБ въоръжава Ислямска държава . Я виж ,какъм *** излезе тиквата !
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О о о !Сирииският център !Човекът оркестър .
14
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега стана ясно и на последния наивник, че така наречената Ислямска държава беше създание на сатрапа Асад за тотален геноцид над сирийския народ, с активното участие на путнова Русия под прикритието, че борят тероризма !
13
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 11Ано НЕОБРАЗОВАНИСегашното поколение професионални фото апарати не само че снимат толкова детайлно че могат да кажат колко е висок Путин до милиметър, но пре спокойно заснемат порите по кожата и дори част от кръвоносните съдове под кожата - това както се казва е по-точен метод за идентификация дори и от пръстовите отпечатъци. Така че спрете с тия конспиративни теории моля. ИЗЛАГАТЕ СЕ
12
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте, сега е отговорът на Сирия и Русия на подлите удари на превъзпитаните джихадисти. ООН-то вика: "бият нашите, искаме примирие".
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко би приел оставката на Асад в качеството си на световен политически балансьор.
10
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЮДМИЛА ПУТИНА: МОЯ МЪЖ УМРЯ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК!ИМА Я СТАТИЯТА В НЕТА !-------РУСНАЦИТЕ СА СТРАХЛИВИ ИНАЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН ДА СИ Е ЗАМИНАЛ И ТОЙ КАТО ИСТИНСКИЯ!
9
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАШАР АСАД Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН ТОЙ ДОРИ НЕ ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ 2007-*** ГОДИНА!!!СИРИЯ Е ДЪРЖАВА А НЕ РЕЖИМ НО НА БАШАР НЕ МУ ПУКА СЛОЖЕН ОТ ЧИЧО СИ НА ПОСТА 2000 ГОДИНА ПЪЛЕН ФАРС! ОТНОВО БЕЗ ИЗБОРИ!
8
5
 
41
 
! Отговори
К до Анонимен преди 6 години
Безполезно е, анонимка! Никой не вярва на празнословието ти! Дори и приятелите ми, които са заклети американофили и русофоби, са категорични, че щатите създадоха всички тези конфликти в последните десетилетия само и само да запазят деспотичната си империя макар и на цената на милиони невинни животи. Започни от Корея, мини през Виетнам, Афганистан, Югославия, Ирак, Либия и т.н. и стигни до Сирия
7
50
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВАТА И В СИРИЯ И В РУСИЯ СА РЕЖИМИ И АБСОЛЮТНИ ДОКАЗАНИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ !
6
6
 
28
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Кофти работа,като реват че са бомбардирани яката,значи скоро умерени,неумерени ислямисти ще се предадат.Затова вият на умряло.
5
4
 
42
 
! Отговори
К преди 6 години
Обществото е наясно и е невъзможно да се прикрие, че терористичните организации са създадени и подкрепяни от сащ, а правителството в Сирия се подкрепя от Руската федерация. Безполезно е всяко усилие да се изопачи тази очевадна истина.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПрави ми впечатление, че пишеш някои думи различно под всяка статия, може би не си уверен в правописа си ?
3
55
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАПЛАХАТА ЗА ЕВРОПА СЕ НАРИЧА РУСИЯ!!РУСИЯ СЪСИПА СИРИЯ И НАПРАВИ БЕЖАНСКИЯ ПОТОК КЪМ ЕВРОПА!РУСИЯ ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ЗА ДА ИМ КРАДЕ ЗЕМЯТА!РУСИЯ ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ИРАН ДА ЗАПЛАШВА ЕВРОПА С НЕГО!
2
11
 
43
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
ООН прави грешка под Натиск на САЩ - Това примирие е жизненоважно за укрепване и почивка на ИДИЛ .Още няколко месеца и Русия щеше да се справи със Заплахата за Европа .