13 дни стачка на Air France, никой не се откава от исканията си

И все пак компанията планира за утре да изпълни 85% от полетите
6
13 дни стачка на Air France, никой не се откава от исканията си
Снимка: Reuters

Ръководството на френската авиокомпания Ер Франс (Air France) предвижда да осигури близо 85 процента от полетите утре, на четиринайсетия ден от поредицата стачки на служителите в авиопревозвача, като очаква стачната мобилизация да отслабне още повече, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

Авиокомпанията, чийто президент Жан-Марк Жанаяк подаде оставка в петък след провала на консултациите за заплащането, предвижда утре да бъдат изпълнени 99 процента от полетите на далечни разстояния, 80 на сто от полетите на средни дистанции от и до парижкото летище Роаси-Шарл де Гол, както и 87 процента от кратките полети на другото парижко летище, Роаси, и в провинцията.

Като цяло това е най-малкият процент отменени полети от началото на конфликта за заплатите през февруари, еднакъв с отчетената на 3 май по-слаба стачна мобилизация.

Очаква се утре да стачкуват 14,2 процента от пилотите, 18,1 процента от летателния персонал и 10 процента от наземните служители.

Пилотите, както и кабинният персонал, са длъжни да обявят участието си в стачката 48 часа предварително.

В петък президентът на групата Жанаяк подаде оставка, след като 55 процента от служителите отхвърлиха неговия многогодишен план за увеличение на заплатите при 80 процента участие във вота. Участниците в консултациите, започнали на 26 април по предложение на ръководството, трябваше да гласуват по проект за споразумение, предвиждащо повсеместно увеличение на заплатите със 7 на сто в разстояние на 4 години плюс индивидуални увеличения от 2018 до 2021 година.

Десетте синдиката, представляващи всички професии в авиокомпанията, отхвърлят предложението на ръководството. Те настояват за увеличение на заплатите с 5,1 на сто на всички служители още през 2018 година, за да се навакса загубената покупателна способност след последното увеличение преди седем години.

Синдикатите от Ер Франс са предвидили петнайсети стачен ден във вторник, като утре следобед се събират, за да обсъдят бъдещите действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕВЕДЕТЕ преди 5 години
Какво значи-не се откава
3
2
 
5
 
! Отговори
Ira преди 5 години
Браво на тях. Имат си профсъюзи,имат си увереностл Не търпят да им се говорят глупости като трайте си, или каквото такова, или да изкараме някак си че А хич... Няма подлизурства, има самочувствие.
2
6
 
10
 
! Отговори
Франсе преди 5 години
Кефят ме франсетата - супер мърезливи са, супер надменни. По знания и езици - майка ми, жена на 65, израсла през комунизма ги слага в малкият си джоб с 4 езика и 2 висши. Комичното е, че майка ми работи за 300Е в градското училище, а франсетата за под 3000Е и метлата не хващат ... но ГОЛЯМАТА разлика е, че са СИЛЕН и ОБЕДИНЕН народ с тук-таме ПОЛИТИЦИ с главно П... , Макарон-а не влиза под този знаменател. Та... радват ме ... за 30Евра отгоре.... ще минат и през ада но ще си вземат исканото...
1
4
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Ами то там много зле били бе Нане.Я с тея пара от офцете кат ида там то *** йедене пиейне моми сиренье вино сичко имам.Що са се надигнали не знам .Пет-тесет пъти имат по големи заплати а се оплакват.Да идват тука да работят кат не им отърва.Нали сме ЕС да си помагаме.