Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста

Азимов само се е родил в Чечения, обясни той
Обновена: 13 май 2018 17:53 | 13 май 2018 17:53, Анисия Иванова
74
Чеченският лидер Кадиров: Франция е отгледала терориста
Снимка: БТА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че френските власти носят отговорността за възпитанието на родения в република Чечения Хамзат Азимов, който вчера извърши нападение с нож на парижка улица.

"Държа да заявя, че цялата отговорност за това, че Хамзат Азимов е тръгнал по пътя на престъпността, носят властите на Франция. В Чечения той само се е родил, а порастването, оформянето на личността му, на неговите възгледи и убеждения е ставало във френското общество", написа в Телеграм Кадиров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Кадиров също потвърди, че Азимов е гражданин на Русия. "Само че паспортът в момента е недействителен, защото, когато е станал на 20 години, той не е получил нов", допълни чеченският лидер.

Според наличната информация, подчерта Кадиров, има основание да се предполага, че Хамзат Азимов е имал контакти с правоохранителните органи и спецслужбите на Франция.

Кадиров изказа съболезнования на семейството и роднините на загиналия от ръцете на Азимов.

В събота вечерта на улица "Монсини", втори парижки район, Азимов нападнал с нож минувачи с викове "Аллах е велик!". Той бил ликвидиран от служители на общинската полиция, но уби един и рани четирима души. Отговорността за терористичния акт пое "Ислямска държава", припомня ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Брей, брей, брей.............."Франция е виновна едиствено за това, че позволява на ей такива *** да живеят на територията й"...............аз пък мисля, че на франсетата ИМ СЕ ВРЪЩА ТОВА, КОЕТО ТЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ И ВЪОБЩЕ ТОВА, ЧЕ ВЪОБЩЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ НАХАЛСТВОТО ДА "живеят" на ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ!!!! Айде джа.... от Мароко, Гвинея....въобще цяла Западна Африка и въобще още колко!!!! Айде там.....в Париж....стига ви толкова!!! Нахалници!!! Да не ви напомним 1812 г!
31
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой разбрал разбрал.Менте французина идва от Русия с руски паспорт И там не са го учили да пее Марсилезата.Там е учил това което прави в Париж.
30
1
 
1
 
! Отговори
Циник до 26 преди 5 години
Аз говоря за Европа и Русия...
29
1
 
11
 
! Отговори
ЖеСуиШарли преди 5 години
А всичко започна от един вестник.
28
5
 
10
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 5 години
как пък всички терористи се раждат в Чечения , но ги възпитават навън ? Тези от Норд-Ост по тази логика са продукт на СССР и Русия . Малко предистория - Сталин изсели чеченците от Кавказ във всякакви далечни кътчета на необятния СССР и засели на тяхно място руски крепостници от колхозите. През 90-те те се върнаха и започнаха да изхвърлят руснаците и да се нанасят в домовете им , а Елцин прати танкова армия , която официално не беше там (ихтамнет) . Така започна Първата Чеченска Война
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция привлича ислямисти от други държави за да ги превърне в терористи във френските джамии работят хoджи и имами агенти на ЦРУ и МИ-6. Ето защо е бежанскaта кризар франстетата ще направят от бежанците терористи
26
3
 
9
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
Бъркаш пич . В КРАВАРНИКА на 11 09 2001 колко бяха жертвите ???
25
11
 
10
 
! Отговори
Циник до 24 преди 5 години
В Русия - неразумний юроде - наведнъж дават - толкова жертви колкото в цяла Европа от 2015 насам!На пъпа на Москва ( Норд-Ост )над 300 жертви!Терористите?ЧЕЧЕНЦИ!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макаронен възпитаник!А какво става с шарлитата?
23
5
 
33
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 5 години
Докога с тези хибридли, уважаеми Зороши Еврогейове.Защо не напишете Французин от чеченски произход, а пишете Печене с френски паспорт. Прав е генерал Кадиров.Именно еврогейската система във Франция го в направила терорист. В Русия това нямаше как да се случи.
22
0
 
37
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Разбрахме че чеченеца е с френско гражданство.Питам аз,око българин поиска същото дали ще го огрее?
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха! Франция е виновна, че Принадлежи на етнос, чиято култура няма нищо общо с френската! Това изобщо не Подлежи на Превъзитание. Франция е виновна едиствено за това, че Позволява на ей такива *** да живеят на територията й.
20
4
 
35
 
! Отговори
никаква преди 5 години
Каква е разликата между този терорист и Франция която нападна и бомбандира суверенна Сирия?!така че стига вече театър.
19
0
 
26
 
! Отговори
месара преди 5 години
или както казва другарката меркел : търпение, интеграция, ПОНОСИМОСТ, свежа кръв в застаряваща Европа, евтина работна ръка ! ДОБРЕ ДОШЛИ !!! е да, ама не!
18
3
 
37
 
! Отговори
Франция преди 5 години
За франция сега е валидна следната хубава българска приказка: Кой ми ***. в гащите!
17
2
 
20
 
! Отговори
Член преди 5 години
не знам дали най голямата джамия в Европа е в Москва, но първата изградена по политически причини е в Германия и Хитлер е в съюз с имама на Палестина за фронт против евреите... има снимки от 2СВ с войници с фесове, *** и сс-орела на челата им.
16
2
 
29
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
В България също се наблюдава тенденция за замитане на проблеми под килима...Пазарджик братя Азировичешми на атентатори Едни спорни религии над други... и тн
15
3
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Франция - си заслужава случващото се!Цяла Европа и тя!Каквито лидерите - такъв и континента!Геронтофил във Франция!С едно не съм съгласен обаче!Мюсли - затова е мюсли - защото си остава с щият - където и да го пуснеш!
14
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много точно им го е казал Кадиров.
13
3
 
52
 
! Отговори
Obo San Т преди 5 години
Този не ми е много симпатичен , но в случая е АБСОЛЮТНО прав !