Твърдият сепаратист Ким Тора – премиер на Каталуния

Регионалният парламент го избра с 66 гласа срещу 65 против
Обновена: 14 май 2018 16:39 | 14 май 2018 16:37, Анисия Иванова
7
Твърдият сепаратист Ким Тора – премиер на Каталуния
Снимка: БТА

Регионалният парламент на Каталуния избра твърдия сепаратист Ким Тора за премиер на Каталуния, предаде Франс прес.

Той беше посочен от намиращия се в изгнание в Брюксел бивш регионален лидер Карлес Пучдемон.

При избирането си Тора обеща да продължи с "изграждането на независимата държава".

55-годишният Куим Тора, който е нов в политиката, но споделя сепаратистки възгледи, бе избран с 66 гласа от каталунските партии, борещи се за независимост срещу 65 против и четирима въздържали се. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
тоя ким братовчед ли е на севернокореиските ким -овци
6
5
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тва с отделянето е пълна простотия. Те Каталунците искат да се отделят щото са най-богатите в Испания и видиш ли издържали другите области, ми то нема как всички да изкарват по равно. Нали за тва са едно цяло, едно семейство... щото ако днеска те са най богатите то утре нещата може да се обърнат и същите ще душат пацццца!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
от4 преди 5 години
Разбира се независима държава може да се изгради с военни действия , в историята това е най естествения начин за независима държава, но ще е много трудно да водят война в Европа, просто всички ще се съюзят с Испания така че трябва да могат да воюват със всички, а нямат световно превъзходство в армия си , дори не знам имат ли такава, затова този вариант го оставих последен, мисля че имат по голям шанс по мирен път ,трябва да имат само подкрепата на испанските народи, по лесно отколкото да военна
4
1
 
3
 
! Отговори
от 3 преди 5 години
Забавното при това разделение е че на практика няма испански народ, това е обединие на народите които се намират в местността испания на края на света- в която влизат и каталуния.Така че при отделянето не е редно останалата част да се нарича Испания и испански народ ,просто защото и каталуния са испански народ.Става голяма бъркотия но да се надяваме че Ким Тора да има решение и за това.Предшественика му пропусна да мисли за това, но нали затова са грешките за да се учим.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"изграждането на независимата държава" може да стане по мирен път като направи референдум в цяла испания за това и го спечели това ще принуди мадрид да уважи мнението на испанските народи.Разбира се ролята му е да убеди останалите испански народи от държавата Испания че е необходимо това.Това е много трудна задача при условие че предшественика му изповаше компрометиране на отделните народи на Испания.Така че да видим с какви доводи ще убедят другите испански народи за нуждата от разделение.
2
4
 
11
 
! Отговори
И преди 5 години
До Анонимен1ЗАЩО ОТ ЗАТВОРА----СВОБОДАТА Е ВЕЛИКО НЕЩО--ТЕЗИ ХОРА НЕ ИСКАТ ИСПАНЦИТЕ,НЕ ИСКАТ ДНЕШНИТЕ ФРАНКИСТИ--ИСКАТ ДА БЪДАТ ЗАЧИТАНИ ЗА РАВНОПРАВНИ С ЕСПАНЬОЛЦИТЕ--А И НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ УБИЕЦА ФРАНКО---21 ВЕК СМЕ---ГЛАС НАРОДЕН -ГЛАС БОЖИ....
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще се бори от затвора в скоро време