Вече доказано: Хитлер е умрял през 1945 г.

Загинал е от отравяне с цианид и куршум, твърдят учени
19 май 2018 13:37, Александър Попов
59
Вече доказано: Хитлер е умрял през 1945 г.
Снимка: Reuters

Адолф Хитлер наистина е загинал през 1945 г. в Берлин, със сигурност от отравяне с цианид, но и от куршум. Това сочат изводи на френски учени, изследвали фрагменти от зъбите и черепа на германския диктатор, съхранявани в Москва, предаде Франс прес.

"Зъбите са автентични, без никакво съмнение. Анализът ни доказва по безспорен начин, че Хитлер е загинал през 1945 г.", заяви за АФП професор Филип Шарлие. Наред с още четирима изследователи той е съавтор на публикация по въпроса, поместена в петък от научното списание "Юропиън джърнъл ъв интернъл медисин".

Анализът на проби от болните зъби на Хитлер и многобройните протези показва, че белите петна по тях наистина са от зъбен камък, а няма и следи от месни влакна (фюрерът е бил вегетарианец).

След тези констатации, огласени през март в документален филм на телевизия "Франс 2", "няма вече място за каквито и да било конспиративни теории за "оцеляването" на Хитлер. Той нито е избягал с подводница в Аржентина, нито се намира в потайна база в Антарктида или на обратната страна на Луната", иронизира Филип Шарлие.

През март и юли 2017 г. руската Федерална служба за сигурност и Държавният архив на страната са разрешили според него на изследователския екип да анализира останките на диктатора за пръв път от 1946 г. насам.

Френските учени са открили на отломка, представена за част от черепа на Хитлер, отвор отляво, наподобяващ дупка от куршум. Не им е било разрешено обаче да вземат проби от този фрагмент.

Неговата форма и структура обаче са били "напълно сравними" с рентгеновите снимки на черепа на Хитлер, направени година преди смъртта му, твърди професор Шарлие.

Новото изследване потвърждава общоприетата версия за смъртта на Хитлер, според която се е самоубил на 30 април 1945 г. в бункера си в Берлин заедно със своята приятелка Ева Браун, но то добавя и нови данни, посочи ученият.

"Не се знаеше със сигурност дали се е самоубил, използвайки ампула с цианид, или с куршум в главата. Изглежда и двете", обясни той.

По запазените зъбни фрагменти не са открити следи от барут, което изключва изстрел в устата - по-вероятно може би е стреляно във врата или в слепоочието. Същевременно синкави петънца по зъбните протези "изглежда" са следствие от химична реакция между цианида и металната част от тези конструкции, смята изследователят.

Експерт по съдебна антропология, д-р Шарлие установи преди време по-специално автентичността на сърцето на Ричард Лъвското сърце и на останките, приписвани на Св. Луи. Оспорва се обаче заключението му, потвърдило, че е автентична и мумифицираната глава на френския крал Анри Четвърти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредното доказателство, че гарван гарвану око не вади! правителствата на всички държави са масонски, и пропагандата им е една и съща! хитлер е живял в аржентина, доказано е!
29
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе престанете да ни занимавате с тези чучела от ВСВ,бе!Аман!Абе писна ни от диктатори!Малко ни е нашия Гестапо с ББ и ЦЦ,че и за Хитлер да мисля!Абе тези не са нормални,по немската ТВ не са спряли с тези филми от ВСВ,абе уси. р а т е се с тази ВСВ!Стига сте ни навирали миналото,направете нещо за България сега,а не ми гъгнете какво било вчера!
28
13
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Как еврейте да мразят хитлер, като той е един от тях?
27
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите мразят и Христос и Хитлер .И за двамата постоянно тръбят ,че са мъртви ,докато хората ги обожават и в крайна сметка в това се състои величието им .
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втората световна война започва на 3 септември 1939 г., когато Англия и Франция обявяват война на Германия... Това са историческите факти, другото са празни приказки...
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята се пише от победителите, въпреки че е веган, биха го обявили и за канибал.
24
3
 
27
 
! Отговори
А сега де? преди 6 години
Как е възможно един странен, понякога дори неадекватен човек, да придобие огромна, еднолична власт в страна, намираща се в сърцето на Европа, чийто народ е известен с прагматичността си? И още по-странното - как е възможно Хитлер да е обичан от милиони, дори когато цяла Германия е в руини?
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Те са били немски ама не навреме.Например подводният флот на германците по онова време е бил силен,нали така?Съюзническите сили въвеждат сонар.Подводниците стават лесна плячка.И германците нищо не правят почти 3г. едва към края на войната почват да им слагат шумоизолация.И със самолетите същата работа и с танковете с оръдия без стабилизация на прицелът и с квото още се сетите.Един огромен кораб не е по-добър от 4 'по-малки' които въобще не са малки.Техника хубава тактика скръб
22
10
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Хитлер нападна Полша и е виновен за смъртта на 59 хил. поляци. Чърчил нападна Германия и е отговорен за ВСВ.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хипотези колкото искаш , истина нулева , между другото по немския ZDF History има Док.филм как след войната Американци разпитват 2-*** живи от Бункера на Хитлер
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адолф Хитлер , алиас Алоиз Шикългрубър .. излиза от окопите на ПСВ и се превръща в харизматичен водач ( ИМА И ЩЕ ИМА САМО ЕДИН FUEHRER!) и обединява цял народ зас гърба си...успява да му върне гордоста и самочувствието.Въвежда санаториуми за работниците, и първите пенсионни осигуровки в историята! ГРЕШКАТА МУ Е...ЧЕ ГУБИ ВОЙНАТА!Днешните политици и водачи - въвеждат полудиваци, Истамбулски конвенции, ЛГДБ, гейилесбобракове CETA и TTIP...мултикулти..цветя и мечета!
19
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер изобщо не е умирал, там са отровили негов двойник, а самият Хитлер е избягал в Аржентина при негови събратя евреи са го скрили.
18
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
А *** преди или след това
17
22
 
6
 
! Отговори
PRINCE OF DARKNESS преди 6 години
Напротив, сега Хитлер се пържи в ада, както всеки масов убиец....
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По немските тв всякакви Предавания но само ХИПОТЕЗИ , как и какво е станало никой не знае
15
12
 
35
 
! Отговори
Фашист преди 6 години
Фашистите ни дадоха Беломорска Тракия, и Македония и Добруджа щяха да ни дадат, но комунистите взривяха мандри а после нахлуха руснаците и съсипаха България.
14
0
 
35
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ако всички политици поемаха отговорността при провал така както го направи фюрера, земята щеше да е едно прекрасно място за живеене.
13
13
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 6 години
Бойко е велик!Евроатлантик!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАЙДЕ ПО ТИХО ЗА БАБА МЕРКЕЛ- В ГЕРМАНИЯ ИМА ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ, КЪДЕТО ИМА ПЛЪТНО НАСЕЛЕНИ КВАРТАЛИ С РУСНАЦИ, РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ ЧЕСТНО ПО ПРАВИЛАТА НА ОБЩНОСТТА ДАЛИ ЩЕ СЕ ПРИБЕРАТ ОБРАТНО- ЕДВА ЛИ.
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адолф Хитлер е бил визионер!Мишчиците и плъхчетата, които го плюят - са ***.Ще се превърнат в тор - като овце без история.Ракетите на Фащ са немски.Първият реактивен двигател е немскиИнженерната мисъл по времето на Хитлер - прави огромен скок.Вие се кланяйте на Меркел , Туск, Юнкер, и Боко ...и робувайте на Рокфелер , Ротшийлд и Цукърбърг!Хитлер остава в историята!