Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Британският министър призова светът да осъди станалото
9 юли 2018 22:55, Анисия Иванова
209
Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън след смъртта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок", предаде Ройтерс.

Уилямсън заяви това в парламента след въпрос за заплахата за хората във Великобритания след смъртта на Доун Стърджис вчера.

"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство във Великобритания заяви, че ще третира инцидента с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до разследването. 

"Без достъп до данните от разследването и до нашите двама граждани (Сергей и Юлия Скрипал) ще смятаме инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от властите в Лондон", се казва в изявление на посолството. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия намери начин да ръководи политически западните си съюзници след Брекзит. Подобни кампании действат безотказно и пречат на немците да правят бизнес с руснаците.
112
1
 
21
 
! Отговори
Резил!!!!!! преди 5 години
Военен министър съвсем спокойно си обявява, че чужда държава му избива населението. Повеждай армията бе, Дженди! Защо смучете по два процента от бюджета на народа си, ако не сте готови, да го защитите? Интересно, ако някоя държава започне да избива българите в България, Каракачанов по същия начин ли ще реагира?
111
1
 
15
 
! Отговори
да,да преди 5 години
Има сведения ,че това са американските тайни служби.
110
29
 
17
 
! Отговори
видяхме как си плаща преди 5 години
Руснаците ги видяхме колко си плащат - като трябваше да се удължи договора за Севастопол вместо да дадат едни 200 милиона просто окупираха целия полуостров. Щото просто ги нямат тия 200 милиона, умрели са от глад.
109
33
 
18
 
! Отговори
путиномраз преди 5 години
Много ми харесва че след тълпата платени русофилски *** най-после на сайта се появи нормалномислещ интелигентен човек - РУСОМРАЗ
108
33
 
17
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
До 113Ти за коефициента ми на интелигентност не страдай.Страдай си по СССР, светлото бъдеще и мумията на червения площад!
107
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА ПРИКАЗКИ АМИ НАЛОЖЕТЕ САНКЦИИ!!!!НА РУСИЯ ВИНАГИ ИМА, ЗАЩО ДА И СЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ!!!
106
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzДо Анонимен 93: В Русия не ни пускат без виза? И как ще ни пускат - ние пускаме ли ги в България без визи? А американците ги пускаме - поредния голям брат (на когото не му пука за нас).Не че има връзка с темата.-------Какви визи, какви пет лева бе чиф.*** ?Руснаците са окупирали цялото черноморие.Колко американеца си видял тук ?И има визи за американците. Само когато влизат зане повече от месец са без визи. Не че има връзка с темата.
105
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MI XAIDE DA NAPADAT GOTOV SYM ZA GEI SEIRA NA ANGLIISKATA ARMIQ
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
iMA AMA NQMA LYJLIOVCI
103
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко им се връща на руснаците, и то точно на домашното им световно!Хахахахахахаааа
102
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусомразТи не си "Русомраз", ти си "Всичкомраз".Коефициента на интелигентност при тебе гравитира около зеленчука.Понеже ще ти е трудничко да разбереш какво ти казвам,ще ти го кажа по просто: *** ОТ
101
15
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
110 буд спокоен има доказателства но не си ти този който ще ги получи
100
22
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Англичаните няма да им простят на руснаците тази работа
99
2
 
29
 
! Отговори
@ преди 5 години
Хмм... англичаните нали твърдяха със същата увереност за химическия арсенал на Ирак, пак без никакви доказателства.... резултата е известен.Цялата история с това "отравяне" е една провалена операция на техните служби, сега пак се опитват да я реанимират, независимо че националният им отбор е в Русия на световно.Като са сигурни и отправят подобни обвинения, не трябва ли да покажат доказателства?Да отзоват посланика си от Русия, скъсат дипломатически отношения и приберат националния?
98
1
 
20
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Информирани източници от Скотланд Ярд,които са пожелали да останат анонимни,са споделили пред журналисти,също пожелали да запазят анонимност,че това отравяне може да е причинено от котарака на сем. Скрипал!Както е известно,този котарак избяга ,докато неговия приятел .морското свинче,беше евтаназиран заради мерките за безопасност!Има обосновани подозрения,че котаракът е много отмъстителен,освен това може да e завербуван от ФСБ!?За съжаление,кавгите в англ.правителство не запазиха анонимност!?
97
7
 
14
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
До ПациРуснаците никога не са подкрепяли диктатор който трови собствения си народ с химически оръжия!Ама НИКОГА!!!
96
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 88 преди 5 години
Ми всеки ден се оплакват по някоя от медиите си, че има антиамерикански действия, я в Арабския свят, я в Китай /защо китайците забраниха да се "плюе по Тръпчо/ и т.н.Айде вземи се просвети и не бъди илитерат!!!
95
20
 
6
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Не са руснаците! Те са миролюбиви!!!Руснаците не пият, не пушат, не дрънкат с оръжия, не се трепят в Луганск и Донбас.Руснаците нямат частни армии като Вагнер.Абе херувими са руснаците!
94
5
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Русомраз: И кой сега трови с Новичок? Хайде стига бе, и'диот. На 11 километра от Солсбъри 100 полицаи търсят шишенце, неизвестно как попаднало там. Кого ще обвинят - себе си ли? Своята лаборатория за нервнопаралитични отрови? Не, Русия разбира се. Кой друг.