Тръмп опроверга, че САЩ са готови да напуснат НАТО

Може би вчера и днес бях малко по-твърд, но вярвам в НАТО!
Обновена: 12 юли 2018 14:12 | 12 юли 2018 14:12, Елка Василева
94
Тръмп опроверга, че САЩ са готови да напуснат НАТО
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп опроверга плъзналите днес в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел слухове, че е готов да изтегли страната си от алианса.

Привързаността на САЩ към НАТО е много силна, остава много силна. Имахме прекрасна среща, каза той на пресконференция непосредствено след разпространяването на слуха, че пред колегите си е заплашил с изтеглянето на САЩ, ако не бъдат изпълнени намеренията за повишаване на отбранителните разходи на държавите от пакта.

Постигнахме много за НАТО. От години президентите на САЩ говорят какви големи разходи правим. Постигнат бе огромен напредък, невиждани досега суми ще бъдат вложени в отбрана. Засега само пет от 29 страни от НАТО изпълняват целта за разходите. Целта от два процента от БВП разходи за отбрана ще бъде повишена доста, съобщи Тръмп.

Още по темата

Казах, че ще бъда много недоволен, ако съюзниците не повишат разходите значително. Сега сме много доволни. НАТО е много по-силна, отколкото преди два дни. Може би вчера и днес бях малко по-твърд, но вярвам в НАТО, каза президентът. По неговите думи "хората плащат много повече пари отпреди и го правят с удоволствие".

Трябва да решим с Германия какво правим с газопровода (Северен поток). Идеята за разширяването му не ми се нрави. С канцлера Ангела Меркел имаме чудесни отношения. Германия харчи много по-бързо за отбрана, за да достигне два процента от БВП. Когато достигнем два процента, започваме да говорим за повишение, според мен то трябва да достигне четири процента, поясни Тръмп.

НАТО е много важна, но плащаме твърде много за тази организация и имаме по-малко полза от нея, отколкото Европа. От Рейгън до Обама никой от президентите на САЩ не направи нищо за по-справедлива подялба на тежестта, добави той.

Тръмп отбеляза, че може би срещата му с руския президент Владимир Путин ще бъде сред най-леките, които му предстоят. Той съобщи, че ще постави въпросите за Крим, Сирия и Украйна. Путин е съперник, не става дума за приятели и врагове. Може някой ден да се сприятелим, но не го познавам добре.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: НАТОСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
. Ако ислямиста Путин не го спъваше щеше да ги обомби целия близък изток.Това ли е най-важното някой да "обомби"? МИР му трябва на света, за да има просперитет и развитие!
59
2
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 5 години
И със какво ще ги биеш бе *** изтребители като SR-71 няма свален досега, а вече има SR-98.
58
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Изнудвач на дребно
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Абе я се скрийте с тия ваши "бвп"-та! На Чингиз хан много ли голямо му е било бвп-ко, когато ги е млател всички подред! И СССР победи САМ цялата еуропейска сбирщина, опълчена срещу него!!! Защото във ВОЙНИТЕ побеждават ХОРАТА, а не железата или зелените хартийки! КОЙ победи в Сирия бе? Смешната коалиция от 60 държави, начело с главния коняр или сирийската армия , заедно с руснаците и донякъде иранците!!!! Недай Боже да се стигне до война, отан-ците ще видят кон боб яде ли!!!
56
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ние богата България не сме поне малко на тоя хал руски?! .Тролей, пожелавам ти наистина хубавият руски хал. Да пиеш бояришник и антифриз от хубаво по-хубаво.
55
12
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 5 години
Тръмп за 100 дни свърши много повече работа отколкото жужето приятел на камиларите за 5 мандата. Ако ислямиста Путин не го спъваше щеше да ги обомби целия близък изток.
54
7
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 5 години
В кравария се гърмят защото Обама ги вкара и либералите Тръмп сега ги гони а Путин не гони никой и си е отворил широко портите за всякаккви ислямски републики.
53
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигането на вноската на НАТО до 4% означава автоматично вдигане за Русия на 40% (за да може да се противопоставя). В момента е около 15-20. Миналият път когато сесесерето отиде в небитието беше минало 45%. Ако Тръмп успее да надделее Русия се разпада по модела на СССР.
52
0
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 5 години
Юрдек само пак да те ограмотя,най голямо присъствие на ромове има в твоята кравария,казах ти да четеш нехрамотнико. А освен ромове в кравария има и други тъмни субекти,моито всеки ден се гърмят и то яко. Ходи си набий шута в обора и ни остави нас да си оправим България!
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51Много драгийТи явно не разбираш за какво иде реч, тук става въпрос за пари, а парите са в САЩ и ЕС!Руската икономика е равна на италианската, руския бюджет за отбрана за миналата година е 66 млд долара- истискана е цялата икономика по признание на руски експерти. Американският за отбрана е 980 млд долара, само Германия има бюджет към 80 млд, а другите от НАТО? Знаеш как падна СССР икономически, сега ще е същото, няма да има война. Освен ако Путин в отчеянието не извърши глупости,пазБог
50
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 53В САЩ няма ромове за Путинистан не е много сигурно виж кои са приятели на Путин все разни като Ирак и Либия ами отивай си в Либия или Ирак или Чечения.
49
2
 
12
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Хайде козяк,моля да си гледаш в твоята паничка. Само да те малко ограмотя тия бедни руснаци две войни спечелиха(Сирия и Украйна) две огромни спортни събития направиха за милиарди( зимната олимпиада и световното по футбол) мост и той за около 20 милиарда до Крим! Защо ние богата България не сме поне малко на тоя хал руски?! Не ги мисли така казах,по добре виж ромовете които стават мнозинство тук да не опънат халката на жена ти Ха Ха Ха
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евросюнетчиите като наричаха Тръмп руски шпионин и хакер добре им беше Сега Тръмп ще нарича Меркел проруска останка и шaврантия и ще я кара да си плаща. Назаем брашно тъпкано се връща и който се смее последен най-добре се смее, стара американска поговорка, обаче либералите са *** *** та чак вдлъбнати и не могат да прогледнат.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готови са на всичко за родината си.Като са готови на всичко защо са я оставили да се превърне в коччинка ами не я постегнат?
46
3
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Предлагам, ние, истинските български про-натовци да излезем по улиците и да събираме в стари консервени кутии пари за любимото НАТОЕ за те това Борисов е голям политик, защото не "храни" нечия военна промишленост. Много е отговорен и последователен в политиката си!С Меркел и Борисов напред!!
45
2
 
14
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Драги,много си далеч от истината. Нали се сещаш,че да имаш много войска не означава че ще победиш. Второ за една победа е важен духът на нацията,а при руснаците и им идва даже в повече. Готови са на всичко за родината си,а я виж краварите и еврогайците те какви са! Мамини дечица или приобщени други народи към тях на които хич не им се мре за тях. Така че споко не се радвай толкова и се кръсти да издържат нервите на Путин на тези провокации,че иначе може камък върху камък да не остане!!
44
1
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Названата организация обслужва само и единствено интересите на Пиндостан.Това е така, защото чрез Тръмпела САЩ се поставя в поза партер на Русия. Няма по-голям *** от Тръмп. Обама водеше разбирателството и компромиса. Сега се води яко агресивна политика в интерес, дори не на американците, а на кукловодите!
43
2
 
11
 
! Отговори
Ще напуснат,ама друг преди 5 години
Друг път ще напуснат. Нали с тъпата си политика тикат Русия към Китай. Ако двете мечки(бялата и пандата) решат да се противопоставят на сащ и НАТО няма да им помогне. Така че еврогейци не дразнете мечките,че ще ядете шамари.
42
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете за паритет на силите и какво означава?Русия е обявила НАТО за враг и да противодействат на този враг трябва да разполагат със самолети, танкове, подводници, кораби, войници, поне толкова колкото НАТО. За това трябват пари,а Русия няма, няма и съюзници и когато съюзниците от НАТО увеличават разходите то и Русия трябва да ги увеличи,а няма и за да ги намери намалява доходите на населението и му вдига пенсионната възраст и така докато Путин рухне, защото Русия има доходи колкото Италия
41
3
 
0
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонимен 19 За тебе безплатен урок-Запомни:който плаща,той поръчва музиката.