Ким наблюдавал тест на ново високотехнологично оръжие

От тази оръжейна система се интересувал баща му Ким Чен Ир
16 ное 2018 08:40, Елка Василева
21
Ким наблюдавал тест на ново високотехнологично оръжие
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наблюдавал изпитанието на ново високотехнологично оръжие, предаде южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на севернокорейската Централна медийна компания.

Тестът се е провел в националния институт за изследвания и разработки в областта на отбраната. В съобщението на севернокорейската медия се посочва, че въпросното ново оръжие е "било разработвано в продължение на дълго време под лидерството на динамичното ръководство на партията" и че това оръжие е замислено да гарантира безопасността на севернокорейската територия и значително да подобри боеспособността на севернокорейската армия.

Тестът на оръжието е бил успешен. Не се уточнява какво е то.

"Резултатът от теста днес е оправдание на партийната политика, фокусирана върху науката в областта на отбраната и технологиите. Той е още една демонстрация на нашите бързо разрастващи се отбранителни способности върху целия регион и е пробив в укрепването на нашите боеспособности", е заявил Ким по повод теста, съобщава севернокорейската агенция КЦТА, предаде Ройтерс.

Ким е казал, че изпитаната оръжейна система е била тази, от която неговият баща Ким Чен Ир е бил специално заинтересован и че той е ръководил разработването й лично.

Малко по-късно САЩ заявиха, че остават уверени, че ангажиментите за денуклеаризация, поети от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ще бъдат спазени. Ким пое тези ангажименти на срещата си с Доналд Тръмп през юни, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на Държавния департамент.

"Оставаме уверени, че обещанията, поети от президента Тръмп и от лидера Ким, ще бъдат спазени", се казва в изявлението.

Така Държавният департамент реагира на съобщението на севернокорейски медии, че Ким е проследил тестването на ново тактическо свръхтехнологично оръжие.

Това е първата визита на Ким Чен Ун в обект за военни тестове след безпрецедентната му среща на върха с американския президент Доналд Тръмп през юни, пише БТА. Тогава двамата лидери се съгласиха да работят за денуклеаризацията и мира на Корейския полуостров и да установят нови отношения между САЩ и Северна Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
До Jas АКО БЕШЕ РЕЙГЪН, АМА НЕ Е!СЕГА ИМА РУСИЯ И КИТАЙ.КАТО ТЕ СЛУШАМ КАКВИ ГИ ГОВОРИШ - АМИ АКО РУСНАЦИТЕ РЕШАТ ДА НИ СПРАТ ГАЗТА УТРЕ, КОЛКО И ОСТАВАНА БЪЛГАРИЯ?
17
2
 
1
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Към разоръжаване през...модерно въоръжаване! Е има някаква логика, само дето Ким втасва и расте на ширина като тесто все повече а народът му гладува още повече. Защо изобщо се разсъждава за Северна Корея от военна гледна точка, каубоите се хабят времето и барута, ако беше днес президент Рейгън, просто щеше да ги умори от глад или щеше да им даде толкова пари на заем, че до 5 г. сами ще фалират.
16
3
 
1
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Американците са му дали някоя стара военна технология, в замяна той ще почне поетапно да премахва ядрените оръжия, но в очите на народа си ще е велик гений който води държавата към нови успехи и под негово ръководство се откриват нови оръжия
15
2
 
3
 
! Отговори
-|- преди 5 години
...денуклеаризация... или искахте да кажете... ядрено разоръжаване...А дали статията е преведена с translate.google ...
14
5
 
11
 
! Отговори
началник Ким преди 5 години
Когато началник Ким говори, *** могат само да сушат , не да *** !
13
2
 
12
 
! Отговори
Ким преди 5 години
се бъзика с американците и ги прави чисто луди! За пореден път ги хвърля в размисъл и депресия! За разлика от някои форумни експерти аз не знам кой какви оръжия има и с какво разполага. Знам само, че ако СК е слаба във военно отношение, до сега да са ги ударили вече.
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната комунистическа простотия, откраднали някаква технология на над 50 години и вече се тупат в гърдите каква сила са, докато им къркорат коремите свити на топка в ъгъла на коптора в който живеят.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе другаря Ким няма ли да им купи на своите славни генерали по един ноутбук ами си дава парите за бележници и моливи. Вероятно поради съображения за сигурност не им се разрешава на генералите да имат такива джаджи защото американските империалисти могат да откраднат от мрежата високотехнологичните и мъдри мисли на другаря Ким. Така че генералите ще продължават да плюнчат моливите до окончателната победа на камунизма в КНДР по подобие на окончателната победа на комунизма в СССР.
10
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ФАЛШИВИЯ КИМ ПРИКЛЮЧИ ЗАВИНАГИ СЛЕД КАТО КЛЕКНА НАПЪЛНО НА САЩ!
9
5
 
10
 
! Отговори
КИМ СВИН преди 5 години
Ей, вечно някакви другари си водят бележки около Ким Свин да не изпуснат някоя гениална мисъл случайно. Сигурно много важни неща казва другаря!
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя филм го гледаме вече 80 години, тайните оръжия на фюрера, секретните свръхоръжия на СССР, умопомрачаващите оръжия от анимациите на Путин, а сега свръхоръжията на Ким Чен Ун които са толкова секретни че и самият световен лидер на светлия комунизъм другаря Ким не ги е виждал.
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана бе кравари нали щяхте да превземете СК за 2-3 дена и да освободите Крим и Сирия що се мотате памперс ли няма ?
6
5
 
13
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Ние от конструкторското бюро в Тула помогнахме на корейците за разработването на нов вид ракета със среден обсег.Корейците имаха проблеми с главния изстрелващ ластик и ние им предложихме решение като заменихме ластика с мощен амортисьор.Така надеждността на изстрелващия механизъм се величи значително.США да му мислят!
5
8
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 5 години
Ким ги направи луди САЩ от 70 год не могат да превземат СК само търчат като линейки и лаят Ким туй Ким онуй, Прасчо си е наточил балистичните ракети и ако мерне някоя крава ще я направи на кюфтета.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юмрукХа-ха-ха, всяка кокошка летяща крепост към сърцето на американския империализъм Хайде успокой се и заминавай да участваш в русофилския метеж във Варна.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха (изостанала) Северна Корея,а ...К,во стана бре шорпшчета ,нали вашата любима клоака САЩ щяха за няколко дни да (превземат) СК,май истината е ,че кой има силна армия и ядрено оръжие ционистките кашерни кравички там не смеят да припарят.СК не е Ирак,Либия ,това им е болката на говедарите
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А него наблюдават ли го???
1
17
 
18
 
! Отговори
Браво Ким преди 5 години
Ким резби мечтите на краварите за световно надмощие, разби нервите им, изгони сънят им.