Стряскащо: 800 млн. души по света гладуват

Все пак недохранените хора намаляват
2 апр 2019 19:28,
22
Стряскащо: 800 млн. души по света гладуват
Снимка: Reuters

Проучванията показват, че през 2018 година над 113 милиона души по света страдат от недостиг на храна и дори глад. Това се посочва доклад на ЕС и две агенции на ООН, цитиран от ДПА.

Положението в Йемен, Конго, Афганистан, Етиопия, Сирия, Судан, Южен Судан и Северна Нигерия е най-сериозно, се посочва в Световния доклад за кризите с прехраната.

Броят на гладуващите хора намалява в сравнение с този от 2017 г., който се равнява на 124 млн. души, но това не е достатъчно за ръководителят на Организацията на ООН по прехрана и земеделие Жозе Гразиано да Силва. Все още са твърде много, сподели той.

"За да сложим наистина край на глада, трябва да атакуваме първопричините: конфликти, нестабилност, отражението на резките климатичнипромени", каза изпълнителният директор на СПП Дейвид Бийзли.

В доклад от септември, съставен въз основа на по-широка определение за недохранването, агенциите на ООН заявиха, че през 2017 г. около 821 млн. души, или една девета от световното население, не си е дояждало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ООНпроучванегладуващи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ами да не се плодят толкова, като са бедни и неграмотни...Скоро имаше статия за село в Африка, в което жените носели вода с кофи от километър разстояние. Не им стига акъла едни тръби да прокарат, мързел и тъпотия...Чакат някой бял да им направи водопровод и после рев, че ги ограбва и гладуват...
20
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 5 години
И българите щяха да гладуват ако го нямаше кауфланд
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува това нас нормалните хора
18
0
 
11
 
! Отговори
Много важно преди 5 години
Пък ние тук умираме от герб.
17
0
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Благодарим ти Бойко за Кауфланд!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става с лежане под палмата.
15
2
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Един милиард струва един F-35???Аз винаги съм казвал, че безразборното плодене идва от необразоваността! Как да спрат като те нямат училища? Умират най - вече ДЕЦА!! От не образованите си родители, които са оцелели между свои девет десет братя и сестри. Той не е виждал учебник, тези които се обучават го правят в импровизирани училища. И повечето от тях (които учат) стават "Хора" за разлика от нашите злобари!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По малко хора, по добър живот. Пренаселването и безконтролното раждане идва от огромната маса необразовани хора.
13
1
 
12
 
! Отговори
Ако не се редуцираме преди 5 години
до един милиард, нищо не може да ни спаси.Това редуциране може да се постигне не чрез хрантутене на онези племена и народности, които считат за свое главно задължение да се размножават ударно и ако може хич да не работят.Ще се спасим само ако не вървим срещу естествения подбор - научи го да работи, дай му основното (машини, технологии, възможност за образование) и го остави сам да реши какво да прави!А не да хрантутим онези, които ще доведат света до гибел!
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко пенсионери гладуват в БГ знаете ли ... ако не аз да ви кажа гадове долни. Майка ми с 40г трудов стаж и дадоха 216лв ... горе долу 6лв на ден.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господинът от ООН може да прави всякакви изявления, но едно изчисление вече е направено - ако човечеството продължи да се увеличава със същите темпове, след около 300 години ресурсите на планетата ще бъдат ОКОНЧАТЕЛНО ИЗЧЕРПАНИ!!! Тогава и канибали да станат потомците ни, пак няма да оцелеят.Планетата сама възстановява в рамките на 1 година ресурсите, използвани през предишната година, само при условие, че населението на Земята не надхвърля ЕДИН МИЛИАРД - затова се говори за ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД.
10
0
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 5 години
Да, ама миналата година Лилито евроминистърката беше заявила на среща с младежи "Ще насочваме пари към вас, не към пенсионерите. На тях им остават по 5-6 години!" Бяха се възмутили самите младежи и й бяха напомнили, че тези пенсионери са техните родители. Не знам оттогава Лилито да е съдействало за насочване на някакви пари към младежта на България, но другото си изявление спази - към пенсионерите също не се насочиха пари, освен въшкавият процент върху нищожната пенсийка, от немай къде!
9
1
 
21
 
! Отговори
Обикновен работещ преди 5 години
германец, чиято съпруга също работи, можел да си позволи да има само едно дете, ако иска да има добър стандарт на живот и да осигури на детето си образование в престижен университет. На апел да се правят по-щедри дарения за гладуващите по света, той беше отговорил, че прави такива дарения, но защо очакват от него да носи отговорност за 40-те деца на някой си Обонго, чиито 5 съпруги си седят у дома, за да си гледат децата, а Обонго изкарвал толкова, колкото да нахрани само себе си, но направил 40
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България , като американска колкония се нарежда в челните места на гладуващите страни !
7
0
 
10
 
! Отговори
Благородна идея преди 5 години
е това - да няма гладуващи.Но дефинирането на първопричините е погрешно. Гладуващи има и в райони, в които няма война и други социални конфликти, нито пък са се случвали тежки природни бедствия през последните десетилетия. Но Мъжете си взимат по няколко жени, съпругите не работят или в краен случай отглеждат по 1-2 кози или кокошки, не пият противозачатъчни, мъжете не ползват кондоми дори и когато им ги раздават безплатно.Нали помните изявлението на онзи немец, който можел да си позволи да има
6
1
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
До Гледна точкаА развитите държави да не би да са длъжни да хранят наготово тия, които - както казва първият коментирал, не работят, но само се развъждат? Ти имаш ли представа какви колосални пари са изсипани само в Африка за последните 50-60 години? Все им помагаме на тия, те все са гладни, ама увеличиха бройката петкратно само за две поколения !!!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тия 800 милиона 2милиона и половина са български пенсионери. Голем герберски кеф. Дали в Брюксел знаят, че в ЕС има държава със 100 евро пенсия. Каква е пенсията в Бангладеш? сигурно по-висока.
4
2
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
В някои страни трябва повече да работят и по-малко да се размножават.Ако светът беше МИРЕН и не се даваха ТРИЛИОНИ за въоръжаване, земята щеше да бъде рай!!!
3
1
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Абсолютно вярно!По немските телевизии непрекъснато има видио- клипове поощряващи към благотворителност, постоянно.От глад умират повече хора отколкото от атентати и регионални войни!
2
0
 
12
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Много точно казано номер 1